Strona 199 z 372 PierwszyPierwszy ... 99149189197198199200201209249299 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 981 do 1 990 z 3719

Wątek: 5DmkIII w praktyce

Początki nałogu

Domyślnie

epicure ale przecież tobie chodzi o domyślne ustawienia korpusu
    Canon: 5d3, 24-70 , 85 1.8

Domyślnie

Co za różnica, czy domyślne, czy niedomyślne? Wujo9999 pytał, czy takie ustawienie jest możliwe w 5DIII, to otrzymał odpowiedź, że nie. A okazuje się, że jest możliwe, a w dodatku jest to ustawienie domyślne. Tak?
    nowa strona | www.epicure.pl | polub moje zdjęcia | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czacha Zobacz posta
    Czas? Jaki czas? Slyszales o presetach i tym podobnych cudach ktore pomagaja zautomatyzowac pewne powtarzalne czynnosci?
    Jasne... siedzę w tym wszystkim od wielu lat. Chodzi mi o dodatkowy czas który trzeba poświęcić jeśli nowy sprzęt nie działa jak powinien. Rozgryzłem o co kaman, opisałem na forum , mRAWów z 5D III nie używam... wole dłużej generować zbyt duże pliki ale mieć z góry odrazu dobry/czysty plik do dalszej obróbki... Tak mi łatwiej, choć akcja do PS w części zdjęć mogła by usunąć ten zafarb ,a w drugiej części nadal nie...

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    Co za różnica, czy domyślne, czy niedomyślne? Wujo9999 pytał, czy takie ustawienie jest możliwe w 5DIII, to otrzymał odpowiedź, że nie. A okazuje się, że jest możliwe, a w dodatku jest to ustawienie domyślne. Tak?
    Pewnie, że tak i różnicy nie ma czy domyślne czy nie. Nie ma co dzielić włosa na czworo, ale pytanie było nieprecyzyjne (nie dotyczyło wyłącznie matrycowego). Druga strona medalu jest taka, że "niby można" ale działania tego jest ograniczone do matrycowego. Ja przyznam szczerze, że sam się wiele nauczyłem bo nigdy z matrycowego nie korzystałem i nie wiedziałem, że tak to w Canonie działa...zresztą akurat ten tryb mnie nie przekonuje.
    Canon: 5d3, 24-70 , 85 1.8

Domyślnie

To mój pierwszy post, zatem Dzien Dobry wszystkim, Przeczytałem cały wątek i jestem zdecydowany na zakup 5DIII , Chciałbym sięgnąć porady , podpowiedzi bardziej doświadczonych kolegów gdzie w Polsce dokonać zakupu. Zakup puszki planuje wraz ze szkłami ( 70-200, F/2.8 L II IS , 24-105, F4, L IS ) oraz grip i karty. Chciałbym namiar na sklep/sprzedawcę który wie co to DEAL, liczę na rabat.
    Chciałem dodać że na co dzien mieszkam w UK , ale rozważam też zakup w PL , bo parka GBP/PLN nieźle się prezentuje. Znalazłem jednego sprzedawcę który ma nalepsze ceny na zakup zestawu , kiedy zapytałem o 5DIII jednoznacznie stwierdził że nie sprzedaje „trójki” , bo ma wadę fabryczną i są z nim same problemy , zaproponował mi 5DII , jednakże ja chcę 5DIII ( nie wiem czy nie miał w sprzedaży i chciał wcisnąć mi 5DII czy rzeczywiście cos jest na rzeczy )
    Moje pytania :
    - Czy opisywane w tym wątku wady techniczne zostały już wyeliminowane ?
    - Jaki jest najnowszy sprzedawany numer seryjny w PL z najnowszym softem ? Chciałbym zakupic tą puszkę z najnowszej serii.
    - Jaki sklep polecacie który jest otwarty na rabat przy wiekszym zakupie ?
    - Napiszcie kiedy gdzie i w jakich cenach Wy zakupiliście swoje puszki ? to chyba nie jest tajemnicą ..
    - Proszę o poradę odnośnie szkieł do 5DIII ( gównie sport , reportaż , krajobraz )
    Jestem początkującym amatorem – hobbystą, nie miałem wcześniej żadnego systemu , ani przesiadek wybrałem 5DIII
    Proszę o wypowiedzi , komentarze, pomoc, poradę
    Pozdro

Fotografujący Awatar michael_key
    Miasto
    Stargard

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kordian1000 Zobacz posta
    - Proszę o poradę odnośnie szkieł do 5DIII ( gównie sport , reportaż , krajobraz )
    O problemach technicznych się nie wypowiadam bo dla mnie to robienie z igły widły.

Co do zestawu to: sport - 70-200 2.8 IS II, repo 24-70L, krajobraz 17-40L
    Osobiście (jeśli fundusze okrojone) połączyłbym krajobraz z reporterką i kupiłbym 16-35L II ale to ja ;-)

Domyślnie

dzieki za szybką odpowiedz , co na to inni koledzy ?

Coś już napisał Awatar Docsbo

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kordian1000 Zobacz posta
    Moje pytania :
    - Czy opisywane w tym wątku wady techniczne zostały już wyeliminowane ?
    No... serwis naprawia: Naprawa Canon

- Jaki jest najnowszy sprzedawany numer seryjny w PL z najnowszym softem ? Chciałbym zakupic tą puszkę z najnowszej serii.
    Soft 1.1.2

- Jaki sklep polecacie który jest otwarty na rabat przy wiekszym zakupie ?
    - Napiszcie kiedy gdzie i w jakich cenach Wy zakupiliście swoje puszki ? to chyba nie jest tajemnicą ..
    Cena jest około 13.000 +/- 200, kupiłbym od polecanego sprzedawcy np. foto-ivy (lepiej tam dzwonić niż w internecie). Uważaj na allegro część sprzętu jest ze stanów... problem z serwisem canona w UE.

Jestem początkującym amatorem – hobbystą, nie miałem wcześniej żadnego systemu , ani przesiadek wybrałem 5DIII
    Proszę o wypowiedzi , komentarze, pomoc, poradę
    Pozdro[/QUOTE]

Co do szkieł: Zgadzam się z michael_key tylko ja zamiast 16-35 używam 17-40, ale jakość 16-35 jest lepsza, tylko trzeba dobrać przetestować

Sport - to zależy co focisz - rajdy samochodowe czy ciemne wnętrza hal...

Powodzenia !
    Canon 1D IV i 5DSR| szkła EF | Olympus OMD E-M1 + szkła |Canon S95 |  | PC
    Pentax MX | Takumar 50/1.4 |

Coś już napisał

Domyślnie

Ja też tak bym chciał. Pierwszy aparat i od razu z grubej rury.

Uzależniony Awatar Max_im

Domyślnie

kordian1000

co do puszki i 70-200 to tak ale nad tym drugim bym się zastanowił
    Przejrzyj jakie zdjęcia robisz i weź ewentualnie pod rozwagę 24-70 f 2,8

Strona 199 z 372 PierwszyPierwszy ... 99149189197198199200201209249299 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów