------------------
Canon-Foto-Klub
------------------
Sleeping in Light
------------------
It takes love over gold and mind over matter ...
To dziwne... używam najnowszego lightrooma, a teraz sprawdzałem najnowszy DPP od Canona i pliki są zielonkawe w jednym i drugim sofcie - mRAWy zielone, pełne RAWy idealnie czyste - chodzi głównie o cienie i jest to niezależne od oświetlenia i iso.
Mam też puszke z nanowszej serii - bez wady LCD z oryginalnie wgranym nowym softem. A wiadomo że mRAWy są przeliczane przez soft. jeśli DPP Canona i Lightroom dają identyczny zielony zafarb w cieniach przy mRAWach to soft w Body jeszcze leży. Nie wydaje mi się aby to mógł być problem mojego egemplarza
W późniejszym czasie moge zrobić przykładowe zdjęcia i wrzucic na serwer. Jeśli ktoś posiada mkIII to może sprawdzić, bo według mnie to duży problem, a korekty na stałe nie da sie wprowadzić.
Ostatnio edytowane przez kanon500 ; 04-06-2012 o 16:47
Nowa wersja Lighrooma daje obrzydliwy zielony zafarb. Pojawił on w wersji 4.1. Mam 5d MII
Hmmm... No to może jeszcze inaczej sRAW , mRAW , RAW z 5D II oraz RAW 5D III wyglądają identycznie, ale sRAW i mRAW z 5D III są zielone w cieniach - tak jak wcześniej napisałem - coś z zielonym kanałem i wygląda to tak samo w DPP od Canona.
Pedretti - przy Processie 2010 będziesz miał jak w starszej wersji. Mi chodzi o coś co jest niezależne od oprogramowania - czyli o mRAW który wychodzi prosto z puszki i daje identyczny zafarb nawet w oprogramowaniu od Canona.