Jak tylko CF? Przecież po to jest slot żeby go wykorzystać
Backup danych czasem się przydaje poza tym. Nie wspominając już o podwójnej ilości miejsca. Szkoda tylko, że nie ma obsługi szybszych kart. Trzeba w takim razie kupić najszybszą z możliwych SD i tyle.
Na karcie CF Pretec 16GB 233x mam 14 zdjęć w trybie szybkiej serii, a na SDHC Sandiska 32GB 45MB/s Class 10 Robi 13 zdjęć do zapchania się buforu więc można spokojnie nawet na samej SD jechać.
...mowa oczywiście o rawach.
Ostatnio edytowane przez luc_october ; 02-06-2012 o 10:31
A jeśli CF to tylko
The new camera takes advantage of UDMA7 compact flash cards. This allows the camera to hold up to 18 RAW images on the buffer (depending on your ISO setting) instead of 13. However, these cards can be pricey, and the Lexar 1000x UDMA7 is currently the only card I found capable of achieving these results.
Reszta w linku - możliwy flame (jak dumni właściciele 5D3 zobaczą jaki tatar wyszedł z cienia)
http://www.fredmiranda.com/5DIII-D800/
the silence is deafening
Witam. Miało być pod koniec kwietnia. Mailo być na początku maja. Miało być w połowie maja. Miało być pod koniec majata......nie rozumiem jak to jest że tyle czasu po premierze i nadal gripa nie ma. Jak dla mnie to zakrawa na kpinę. Dolar idzie do góry jeszcze trochę i BG E11 będzie kosztował 1.5 k zł. A może to tak ma być
kolejna teoria spiskowa
macie koledzy jakieś sprawdzone informacje o dostępności. Tylko proszę nie takie że już są za nasza granicą. Ta. Pozdrawiam.
Ostatnio edytowane przez many74 ; 02-06-2012 o 18:02
Czy ktoś z użytkowników mógłby sprawdzić jedną rzecz? Ustawcie tryb HDR i czas naświetlania 30 s dla klatki 0 EV. Co się stanie z klatką prześwietloną? Podejrzewam, że aparat w ogóle jej nie zrobi lub zrobi, tylko też przy 30 s. Chciałbym się jednak "miło rozczarować", żeby okazało się, że automatyczna ekspozycja wykracza w tym przypadku poza te 30 s.
nowa strona | www.epicure.pl | polub moje zdjęcia | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu