Strona 186 z 372 PierwszyPierwszy ... 86136176184185186187188196236286 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 851 do 1 860 z 3719

Wątek: 5DmkIII w praktyce

Początki nałogu

Domyślnie

ja tylko jestem szczery. Nikt nie powiedział, że matryca w 5d3 jest zła, natomiast w porównaniu z D800 w zdecydowanej większości względów, jak nie we wszystkich jest po prostu gorsza. Nic nowego.
    Canon: 5d3, 24-70 , 85 1.8

Bywalec
    Miasto
    Włocławek

Domyślnie

Przez te czytanie Waszych opinii człowiek nie wie co kupić hehe Trzeba sobie przejść przez dwa systemy i wtedy jest odpowiedź co komu pasuje. Ja miałem nikona i zmieniłem na Canona i już tu raczej zostanę, choć na początku się zmartwiłem jak zobaczyłem af w 5d2. Dobrze, że wyszedł 5d3 :-)

Domyślnie

Matryca z 5DII czy 5DIII jest bardzo dobra i jedynie do czego można się przyczepić to jakość wyciągniętego obrazu +5EV. Ale po kilku latach fotografowania nie zdarzyło mnie się taka potrzeba wiec dla mnie jest to matryca bez wad. Zachwyca mnie nieustannie doskonałymi kolorami, szczegółem i tonalnością.

Domyślnie

Tu nie chodzi o jakość wyciąganego obrazu, bo tylko kompletny patałach myli się z ekspozycją o 5 działek, tylko o możliwości wyciągania samych cieni. Te możliwości są, w zakresie zapewniającym minimum użyteczności, przynajmniej dla mnie. Chodzi o to, że Nikon robi niemal cuda, a Canon drepcze w miejscu od czasów 5DI. W tej klasie sprzętu chyba można oczekiwać jakiegoś postępu, tym bardziej, gdy producent wycenia puszkę na 13 patyków.
    nowa strona | www.epicure.pl | polub moje zdjęcia | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    Tu nie chodzi o jakość wyciąganego obrazu, bo tylko kompletny patałach myli się z ekspozycją o 5 działek, tylko o możliwości wyciągania samych cieni. Te możliwości są, w zakresie zapewniającym minimum użyteczności, przynajmniej dla mnie. Chodzi o to, że Nikon robi niemal cuda, a Canon drepcze w miejscu od czasów 5DI. W tej klasie sprzętu chyba można oczekiwać jakiegoś postępu, tym bardziej, gdy producent wycenia puszkę na 13 patyków.
    kolega trafił w samo sedno.
    Canon: 5d3, 24-70 , 85 1.8

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

zaix.. serio? juz wiesz ze Nikon D600 bedzie lepszy jakosciowo niz 5D3? pozycz ta szklana kule, sprawdze numery w totka

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czacha Zobacz posta
    zaix.. serio? juz wiesz ze Nikon D600 bedzie lepszy jakosciowo niz 5D3?
    A co Ty tego jeszcze nie wiesz. Oj Czacha opuszczasz się .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Coś już napisał

Domyślnie

Właśnie, marek trzeci sprzeda się zdecydowanie lepiej. Zwłaszcza w USA, gdzie kupują go nawet studenci za roczne stypendium lub pod wpływem impulsu na kartę kredytową - jak czytam na zagranicznych forach. Zresztą co to dla nich te 3,5K zielonych

Z innej beczki. Czym można skonwertować sobie pliki z MK III do DNG tak żeby potem otworzyć je w starszym lightroom'ie z numerkiem 3.4?

Początki nałogu
    Miasto
    Lębork

Domyślnie

A Adobe DNG Converter nie daje rady?
    Marki trzy.

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez krzysztofwer Zobacz posta
    Pytanko do posiadaczy puszek nowej trojki.
    Zastanawiam się nad zakupem od zera sprzętu - nowa piątka kosztuje podobnie jak D800.
    Wcześniej miałem Canona 40D, dlatego skłaniam się do C.
    Czy nowa piątka ma podobne możliwości zakresu dynamiki ton. do Nikona d800.
    Poniżej przykład z jakiegoś forum
    http://www.fredmiranda.com/forum/top...=d800#10625393

Pozdrawiam
    Moja nowa piątka robi prześliczne zdjęcia, autofocus trafia w punkt w warunkach, w jakich do tej pory miałem masę zdjęć chybionych...

Powiększenia 40x60cm (większych w zasadzie za często nie robię) wyglądają znakomicie. A co do opinii o dynamice tonalnej? Hmm...
    Powiem jeszcze raz - aparat po prostu robi piękne zdjęcia i w tej chwili jeśli coś idzie nie tak, nie mogę zwalić na sprzęt. )

Poza tym system Canona ma IMHO znacznie ciekawszą ofetrę obiektywów. Chociażby na przyklad std zoom do FF - 24-70 drogi i dobry (u Nikona tez), ale np. C24-105 z iSem juz odpowiednika u Nikona nie ma. N24-120 to nie ta liga...
    --------------------------
    www.hubertadamczyk.com
    --------------------------

Strona 186 z 372 PierwszyPierwszy ... 86136176184185186187188196236286 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów