Cytat Zamieszczone przez PioterD Zobacz posta
A że tak się lekko prowokacyjnie spytam - po co przyklejać szkło ochronne do szkła/tworzywa ochronnego które w razie jakiejś strasznie olbrzymiej rysy można wymienić w serwisie? Bo taniej i do tego podwójne zabezpieczenie?
Np po to, żeby później jakiś kupujący się nie przyczepił jak będę chciał sprzedać body. Teraz takie czasy, że potencjalny kupiec woli wybrać body w tzw. mint condition niż z porysowanym wyświetlaczem.

Jak miałem 7D to w pierwszym tygodniu tak niefortunnie nosiłem aparat przez godzinę, że porysowałby się cały ekranik od drucika paska z plecaka gdyby nie szkło ochronne jakie założyłem w 1 dzień użytkowania I mam na myśli głębokie rysy, które przeszkadzałyby w przeglądaniu i ocenie zdjęć.

A jak chcesz wymieniać wyświetlacz to wiąże się to z rozkręcaniem puszki. Wtedy śrubki są już naruszone i potencjalny kupiec może mieć kolejny powód by kupić od kogoś innego.

Oczywiście nie sprzedaje się takiego body szybko, ale nigdy nie wiesz co się może jutro wydarzyć a możliwe, że akurat będziesz potrzebował gotówki