Strona 163 z 372 PierwszyPierwszy ... 63113153161162163164165173213263 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 621 do 1 630 z 3719

Wątek: 5DmkIII w praktyce

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez luc_october Zobacz posta
    http://sjp.pwn.pl/haslo.php?id=3284830

Gdybym napisał "drobnych uciążliwości" byłoby lepiej?
    Wedle mojej wiedzy to nie jest poprawne, jeśli już to niedogodność, a jak na siłę tworzymy taką pokrakę odrzeczownikową, to powinno być "nieudogodnienie".

Ale jak to u nas ostatnio bywa, pewnie wszystkie 3 formy sa poprawne. A jeszcze 20 lat temu byśmy na klasówce mieli zaznaczone jako błąd
    Ostatnio edytowane przez Cichy ; 09-05-2012 o 10:07
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Bywalec
    Miasto
    Lublin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dinderi Zobacz posta
    Albo się dzisiaj nie wyspałem, albo mam jakąś powazną zniżke formy intelektulanej, bo nie mogę zatrybić dlaczego mamy się szykowac na wyprzedaże systemu.
    Czy to dlatego, że Canon USA nic nie wie o DR, czy dlatego, że Canon Japan nie chce im powiedzieć, czy dlatego, że Canon USA nie chce nic powiedzieć?
    Nic nie rozumiem.

No właśnie - o co kaman ?

Coś już napisał Awatar RUTRA007
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Generalnie to kiepawo jest z softem. Rozumiem chęć wypromowania własnego programu, ale jednak byłoby miło, żeby bez problemu inny soft mógł tuż po premierze rozpoznawać pliki z nowej puszki. Jako amatorowi wystarcza mi PSE, a to jest już zbyt niska poprzeczka dla trójki (nie oszukujmy się, nominalnie nie jest to puszka pro, pomimo swojej ceny).

Jeśli dobrze rozumiem odczyt raw-ów z nowej trójki jest w PSE możliwy nie wprost (dostępne to jest dopiero od camera raw 6.7, którego nie ma PSE 9 i 10.), lecz dopiero poprzez konwerter DNG.

Wiem, wiem, mogę obcykać inny program, ale generalnie to nie jest ok, że chcąc nabyć nowy aparat muszę od razu rozwiązywać problemy z softem. Byłoby miło, gdyby canon dogadywał się z adobe w odpowiednim terminie, ale to naiwne oczekiwanie. Miło jednak westchnąć, jak miło by było zająć się wyłącznie foceniem.

A wracając do braku kompatybilności, to takiej współpracy obu firm w przyszłości sobie i wszystkim forumowiczom życzę ;-)
    Rutra007

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez RUTRA007 Zobacz posta
    Wiem, wiem, mogę obcykać inny program, ale generalnie to nie jest ok, że chcąc nabyć nowy aparat muszę od razu rozwiązywać problemy z softem. Byłoby miło, gdyby canon dogadywał się z adobe w odpowiednim terminie, ale to naiwne oczekiwanie.
    Tak z ciekawości - rawy z D800 w PSE to już otworzysz?
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Generalnie to kiepawo jest z softem. Rozumiem chęć wypromowania własnego programu, ale jednak byłoby miło, żeby bez problemu inny soft mógł tuż po premierze rozpoznawać pliki z nowej puszki. Jako amatorowi wystarcza mi PSE, a to jest już zbyt niska poprzeczka dla trójki (nie oszukujmy się, nominalnie nie jest to puszka pro, pomimo swojej ceny).
    To pierwsza piątka która zalicza sie do segmentu pro. W jednym z wywiadow Chuck Westfall powiedzial o tym otwarcie.

Jeśli dobrze rozumiem odczyt raw-ów z nowej trójki jest w PSE możliwy nie wprost (dostępne to jest dopiero od camera raw 6.7, którego nie ma PSE 9 i 10.), lecz dopiero poprzez konwerter DNG.
    To polityka Adobe, a nie Canona.

Wiem, wiem, mogę obcykać inny program, ale generalnie to nie jest ok, że chcąc nabyć nowy aparat muszę od razu rozwiązywać problemy z softem. Byłoby miło, gdyby canon dogadywał się z adobe w odpowiednim terminie, ale to naiwne oczekiwanie.
    j.w.

Pełne uzależnienie Awatar pan.kolega

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czacha Zobacz posta

To polityka Adobe, a nie Canona.
    Zgadza sie. To nie zadne promowanie darmowych programow Canona tylko zachecanie do zakupu nowych wersji swoich wyrobow przez Adobe.

Coś już napisał Awatar RUTRA007
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Nie wiem, jak jest z Adobe, ale tu chyba jednak nie chodzi o zakup nowej wersji, bo tej po prostu nie ma. PSE 10 nie obsługuje CR właściwego dla plików z 5dMIII, a w.11 ani widu ani słychu. Zatem marketingowo nic nie zyskują.
    Winy szukałbym jednak po stronie C. Może to obawa, że soft w sprzęcie jest niedopracowany i nie ma co udostępniać go innym? BTW nowy firm dla Trójki ma być podobno pod koniec maja.
    A jeśli chodzi o to, czy semi pro czy pro to rynek zweryfikuje. W necie nie brak ocen, że to jednak segment semi (takie uplasowanie pop. wersji nie budziło chyba kontrowersji i ja jednak bym kontynuował tę ocenę, ale się nie upieram):
    http://www.techradar.com/news/photog...n-d800-1068326
    http://www.warehouseexpress.com/buy-...-body/p1530010
    Rutra007

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

PSE 10 nie obsługuje CR właściwego dla plików z 5dMIII
    [PC] Menu Pomoc, sprawdź uaktualnienia, wyskoczy ci Camera Raw 6.7 update. Jeśli nie to może nie masz wersji BOX może jeszcze raz

Zrzutów nie będę ci wklejał bo i tak nie uwierzysz, ja w każdym bądź razie jestem wdzięczny fotopolis za rawy "z zamku" i "pod Słońce".
    the silence is deafening

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Dementuję: ACR 6.7.0.339 w PSE 10.0 otwiera rawy z 5D MkIII.
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Nie wiem, jak jest z Adobe, ale tu chyba jednak nie chodzi o zakup nowej wersji, bo tej po prostu nie ma. PSE 10 nie obsługuje CR właściwego dla plików z 5dMIII, a w.11 ani widu ani słychu. Zatem marketingowo nic nie zyskują.
    Winy szukałbym jednak po stronie C. Może to obawa, że soft w sprzęcie jest niedopracowany i nie ma co udostępniać go innym? BTW nowy firm dla Trójki ma być podobno pod koniec maja.
    A jeśli chodzi o to, czy semi pro czy pro to rynek zweryfikuje. W necie nie brak ocen, że to jednak segment semi (takie uplasowanie pop. wersji nie budziło chyba kontrowersji i ja jednak bym kontynuował tę ocenę, ale się nie upieram):
    http://www.techradar.com/news/photog...n-d800-1068326
    http://www.warehouseexpress.com/buy-...-body/p1530010
    To ze jakis sklep czy portal technologiczny napisali ze cos jest semi wcale nie oznacza ze tak jest. Liczy sie pozycjonowanie przez producenta oraz cechy danego sprzetu.

Tylko jakie to ma tak na prawde znaczenie?

Strona 163 z 372 PierwszyPierwszy ... 63113153161162163164165173213263 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów