Heh, gdyby taki rezultat był z D800 to oznaczałoby to, że zrobiono krok do tyłu.![]()
Heh, gdyby taki rezultat był z D800 to oznaczałoby to, że zrobiono krok do tyłu.![]()
Edit: co do powyższego - przepraszam - pomyłka.
Czegoś tu nie rozumiem. To skoro koszt rat jest wliczony w cenę to czemu u diaskau konkurencji kupując za gotówkę - ledwo można wynegocjować ceny zbliżone do sieci albo po prostu takie same. I dotyczy to większości towarów jakich ceny znam.
Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 26-04-2012 o 19:17
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Kolekcjoner, odpowiedź na Twoje pytanie padła - to spisek.
Jeszcze raz to samo zdjęcie tylko tym razem...
shadows 100% + odszumianie. moim zdaniem nie najgorzej to wygląda.
pełny rozmiar
o kurcze dla mnie bomba, kurcze sam chyba taki test spróbuje, zeby wiedzieć co da się wyciągnąć a co nie, a nie od razu do kosza fota![]()
pięć de mark czy, dziewczyny Elki
Mam pytanie do praktyków DPP. Czy jest możliwość seryjnego wywołania zdjęć z RAW a potem całości zapisania? Tak jak to jest w PS?
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Jeżeli chodzi o odszumowanie w DPP to mam wrażenie że program analizuje zdjęcie i sam proponuje stopień odszumowania ? Czy się mylę ?Wrzucam zdjęcie bez szumów robione przy 100 iso i suwaki sa ustawione na 0.Jak wrzucę zdjęcie z wyraźnym szumem suwaki ustawione są na ok 13.
Ostatnio edytowane przez CC2 ; 26-04-2012 o 20:07 Powód: Automerged Doublepost
Coś tam jest.
Zaznaczasz kilka zdjęć (z wciśniętym shiftem), potem Edit image window.
Dokonujesz zmiany na jednym zdjęciu, potem RMB -> copy recipe to clipboard, a następnie na innym zdjęciu paste recipe względnie paste recipe to all images.
Na koniec klikasz (mocno ograniczony w funkcje) batch process.
I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it
Po co schodzić z marży gdy nie trzeba? Rynek i tak na razie chłonie towar po takiej cenie jaka jest. Nie wiem o jakiej konkurencji piszesz, dla Euro Agd? Jeśli tak, to Euro ze względu na swoją wielkość może pewnie wynegocjować sobie lepsze ceny. Weźcie pod uwagę że przyjąłem koszt pieniądza na poziomie 24%. Jest to wielkość, którą przeciętnie odbiorca indywidualny płaci za raty. Jeśli koszt rat jest mniejszy, np. 18% rocznie (1,39% miesięcznie), to różnica między sklepowym 13999 a podstawą do której sklep dolicza opłatę za rozłożenie na raty, spłaszcza się. PV, lub inaczej "cena za gotówkę" wynosi wówczas ~10683 PLN. Nie znam odpowiedzi dlaczego ktoś wystawia taką a nie inną cenę (oprócz tego że chce zarobić), pokazuje Wam tylko mechanizm funkcjonowania rat, który na pewno nie jest spiskiem.