Strona 142 z 372 PierwszyPierwszy ... 4292132140141142143144152192242 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 411 do 1 420 z 3719

Wątek: 5DmkIII w praktyce

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

Domyślnie

Heh, gdyby taki rezultat był z D800 to oznaczałoby to, że zrobiono krok do tyłu.

Początki nałogu Awatar luc_october

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    No nieźle. Kontrast i kolory trochę siadły ale pewnie dałoby się jeszcze to i owo podciągnąć. Nie ma co mówić Nikon odrobił lekcję :-).
    To jest +5EV! Nie ma z czego być kontrast, bo czerń jest całkowicie wyciągnięta.
    W praktyce jeszcze w życiu tyle EV nie podciągałem ekspozycji.

Moim zdaniem szału nie ma, ale płakać też nie ma co.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Edit: co do powyższego - przepraszam - pomyłka .

Cytat Zamieszczone przez Elmarqo Zobacz posta
    To nie jest bez sensu, tylko tak to się właśnie liczy. Koszt rat jest z góry w tym przypadku wliczony w cenę, jak również ewentualność zapłaty kartą kredytową. Chyba nie sądzicie, że jakikolwiek sprzedawca/bank jest sponsorem rozłożenia płatności na raty. Istnieje coś takiego jak wartość pieniądza w czasie, która jest uwzględniana w płatnościach ratalnych.
    Czegoś tu nie rozumiem. To skoro koszt rat jest wliczony w cenę to czemu u diaska u konkurencji kupując za gotówkę - ledwo można wynegocjować ceny zbliżone do sieci albo po prostu takie same. I dotyczy to większości towarów jakich ceny znam.
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 26-04-2012 o 19:17
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

Domyślnie

Kolekcjoner, odpowiedź na Twoje pytanie padła - to spisek.

Domyślnie

Jeszcze raz to samo zdjęcie tylko tym razem...
    shadows 100% + odszumianie. moim zdaniem nie najgorzej to wygląda.

pełny rozmiar

Dopiero zaczyna Awatar kymaj
    Miasto
    łomża

Domyślnie

o kurcze dla mnie bomba, kurcze sam chyba taki test spróbuje, zeby wiedzieć co da się wyciągnąć a co nie, a nie od razu do kosza fota
    pięć de mark czy, dziewczyny Elki

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kymaj Zobacz posta
    o kurcze dla mnie bomba, kurcze sam chyba taki test spróbuje, zeby wiedzieć co da się wyciągnąć a co nie, a nie od razu do kosza fota
    Polecam odszumiać po wyciąganiu pluginem topaz denoise z zaznaczonym debandingiem wertykalnym.

Coś już napisał

Domyślnie

Mam pytanie do praktyków DPP. Czy jest możliwość seryjnego wywołania zdjęć z RAW a potem całości zapisania? Tak jak to jest w PS?
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Jeżeli chodzi o odszumowanie w DPP to mam wrażenie że program analizuje zdjęcie i sam proponuje stopień odszumowania ? Czy się mylę ?Wrzucam zdjęcie bez szumów robione przy 100 iso i suwaki sa ustawione na 0.Jak wrzucę zdjęcie z wyraźnym szumem suwaki ustawione są na ok 13.
    Ostatnio edytowane przez CC2 ; 26-04-2012 o 20:07 Powód: Automerged Doublepost

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez CC2 Zobacz posta
    Mam pytanie do praktyków DPP. Czy jest możliwość seryjnego wywołania zdjęć z RAW a potem całości zapisania? Tak jak to jest w PS?
    Coś tam jest.
    Zaznaczasz kilka zdjęć (z wciśniętym shiftem), potem Edit image window.
    Dokonujesz zmiany na jednym zdjęciu, potem RMB -> copy recipe to clipboard, a następnie na innym zdjęciu paste recipe względnie paste recipe to all images.
    Na koniec klikasz (mocno ograniczony w funkcje) batch process.
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Bywalec Awatar Elmarqo
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Edit: co do powyższego - przepraszam - pomyłka .

Czegoś tu nie rozumiem. To skoro koszt rat jest wliczony w cenę to czemu u diaska u konkurencji kupując za gotówkę - ledwo można wynegocjować ceny zbliżone do sieci albo po prostu takie same. I dotyczy to większości towarów jakich ceny znam.
    Po co schodzić z marży gdy nie trzeba? Rynek i tak na razie chłonie towar po takiej cenie jaka jest. Nie wiem o jakiej konkurencji piszesz, dla Euro Agd? Jeśli tak, to Euro ze względu na swoją wielkość może pewnie wynegocjować sobie lepsze ceny. Weźcie pod uwagę że przyjąłem koszt pieniądza na poziomie 24%. Jest to wielkość, którą przeciętnie odbiorca indywidualny płaci za raty. Jeśli koszt rat jest mniejszy, np. 18% rocznie (1,39% miesięcznie), to różnica między sklepowym 13999 a podstawą do której sklep dolicza opłatę za rozłożenie na raty, spłaszcza się. PV, lub inaczej "cena za gotówkę" wynosi wówczas ~10683 PLN. Nie znam odpowiedzi dlaczego ktoś wystawia taką a nie inną cenę (oprócz tego że chce zarobić), pokazuje Wam tylko mechanizm funkcjonowania rat, który na pewno nie jest spiskiem.

Strona 142 z 372 PierwszyPierwszy ... 4292132140141142143144152192242 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów