Strona 140 z 372 PierwszyPierwszy ... 4090130138139140141142150190240 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 391 do 1 400 z 3719

Wątek: 5DmkIII w praktyce

Coś już napisał

Domyślnie

Ceny nie spadną. Przynajmniej nie przed Euro 2012 i nie przed Londynem.

"A to w mk2 nie można było ?"

Nie wiem? Nie mam mk2

Domyślnie

...byle ceny nie wzrosły Chciałem kupić i nigdzie nie mają marka trzeciego. Ponoć ma być w przyszłym tygodniu, a u nas to święto za świętem, więc może dopiero po kolejnym weekendzie.
    sprawne lewe oko i trochę gratów ułatwiających życie
    niewiele piszę, więcej czytam, jeszcze więcej myślę
    Fotograf ślubny

Bywalec Awatar Elmarqo
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Pokusiłem się o wyliczenie realnej ceny nowej piątki w oparciu o ceny w Euro AGD. Żeby to zrobić trzeba obliczyć wartość PV (Present Value). I tak: Euro AGD sprzedaje aparat za 13999, który można nabyć w 40 ratach "0%". Jest rzeczą oczywistą, że koszt rat jest już zawarty w cenie. Przyjmując, że średnie RSO oscyluje w okolicach 24%, PV - czyli cena detaliczna do której sklep/bank nalicza odsetki, wynosi 10 042,81 PLN. Oznacza, to że gdyby sklep nie miał oferty ratalnej i sprzedawał body wyłącznie za gotówkę, mógłby wystawić powyższą cenę, która jest tożsama z ceną 13 999 w ujęciu ratalnym. Mam nadzieję, że w miarę jasno to opisałem.
    Ostatnio edytowane przez Elmarqo ; 26-04-2012 o 09:57

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez CC2 Zobacz posta
    Ceny nie spadną. Przynajmniej nie przed Euro 2012 i nie przed Londynem.
    Euro i olimpiada to raczej poligon dla innych modeli.
    sprawne lewe oko i trochę gratów ułatwiających życie
    niewiele piszę, więcej czytam, jeszcze więcej myślę
    Fotograf ślubny

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Sorrki za OT: jak Wy najszybciej sprawdzacie czy obiektywy dobrze trafiają z nową III.
    Wiem, jak to ustawić, jednak po ustawieniu skrajnych wartości nie widziałem róznicy dlatego szukam szybkie sposobu. Dzięki.

pzd

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marek_b Zobacz posta
    jak Wy najszybciej sprawdzacie czy obiektywy dobrze trafiają z nową III.
    Jednak powstrzymam się od złośliwego komentarza
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Bywalec
    Miasto
    Lublin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
    Jednak powstrzymam się od złośliwego komentarza

Cichy trzeba być trochę wyrozumiałym

Bywalec Awatar Matsunami
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Elmarqo Zobacz posta
    Pokusiłem się o wyliczenie realnej ceny nowej piątki w oparciu o ceny w Euro AGD. Żeby to zrobić trzeba obliczyć wartość PV (Present Value). I tak: Euro AGD sprzedaje aparat za 13999, który można nabyć w 40 ratach "0%". Jest rzeczą oczywistą, że koszt rat jest już zawarty w cenie. Przyjmując, że średnie RSO oscyluje w okolicach 24%, PV - czyli cena detaliczna do której sklep/bank nalicza odsetki, wynosi 10 042,81 PLN. Oznacza, to że gdyby sklep nie miał oferty ratalnej i sprzedawał body wyłącznie za gotówkę, mógłby wystawić powyższą cenę, która jest tożsama z ceną 13 999 w ujęciu ratalnym. Mam nadzieję, że w miarę jasno to opisałem.
    Bez sensu... Jakby obliczać ten sposób inne produkty w EuroAgd to wyszły by jakieś durne ceny. Rzeczywiście najczęściej mają wyższe ceny, ale przy ratach i tak wciskają ubezpieczenie żeby zarobić, bo raty 0% raczej nie istnieją... A ceny na bank nie są wyższe o wartość rat.
    Cena jaka jest widać, można wejść na ceneo, skapca, allegro itd. I myślę, że szybko nie spadnie, markIII sprzedaje się nieźle.
    Ostatnio edytowane przez Matsunami ; 26-04-2012 o 12:28
    5D mark III, C.35/1.4L, S.85/1.4, S.14/2.8 // Oly XZ-1

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Matsunami Zobacz posta
    Bez sensu...
    Pomijając nawet koszt rzeczywisty zakupu, to bez sensu ponieważ po miesiącu potrafią przysłać przysłać @, że towar niedostępny. Plusem Euro natomiast są warunki umowy kredytowej z Sygmą - do 6 rat 0%.
    the silence is deafening

Początki nałogu Awatar polm

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Merde Zobacz posta

@qbic2: prawdopodobnie ze względu na słabość digiców montowanych w czasach kiedy ten feature się pojawił. Łatwiej przeanalizować miniaturkę jpeg niż całego rawa.
    A teraz, w dobie podwójnych procesorów?... Kod już jest, to po co ruszać?
    Nie dlatego. Histogram nie istnieje bez balansu bieli. Skoro ktoś już zrobił zdjęcie, to dla jakiego balansu bieli ma aparat pokazać histogram ? Pokazuje dla takiego jaki został ustawiony. Kiedyś była dyskusja po co guzik do WB wyciągnięty na body, przecież i tak się balans potem ustawia na komputerze. Guzik jest właśnie po to, żeby sobie ten balans szybko ustawić i nie mieć przekłamanego histogramu.
    Jestem zadowolnym ze swojego sprzętu pstrykiem-gawędziarzem.

Strona 140 z 372 PierwszyPierwszy ... 4090130138139140141142150190240 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów