Strona 136 z 372 PierwszyPierwszy ... 3686126134135136137138146186236 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 351 do 1 360 z 3719

Wątek: 5DmkIII w praktyce

Dopiero zaczyna Awatar kymaj
    Miasto
    łomża

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez xxkomarxx Zobacz posta
    kocham te testy. Może ktoś zrobić jeszcze cegły na iso 3200
    no ale po co takie uwagi? Ludzie bezinteresownie pokazują innym różnice miedzy puszkami żeby jakoś pomóc w wyborze, nic tylko dziekować
    pięć de mark czy, dziewczyny Elki

Początki nałogu Awatar luc_october

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kymaj Zobacz posta
    no ale po co takie uwagi? Ludzie bezinteresownie pokazują innym różnice miedzy puszkami żeby jakoś pomóc w wyborze, nic tylko dziekować
    Dokładnie. Gdyby nie te testy ludzie musieliby się chyba sugerować wykresami DXO, albo Kotem Cichego

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez luc_october Zobacz posta
    Dokładnie. Gdyby nie te testy ludzie musieliby się chyba sugerować wykresami DXO, albo Kotem Cichego
    I całe szczęście, że są osoby które chcą pokazywać swoje testy. Sam chcę kupić ten aparat i czytam wszystko na jego temat i najcenniejsze są dla mnie uwagi jego użytkowników.

Bywalec Awatar 1glider
    Miasto
    Głubczyce

Domyślnie

Nie wiem czemu się czepiasz Kota Cichego. Przecież uczestniczy w takim samym teście jak pozostałe testy wykonane przez forumowiczów. Interpretacja zależy już od czytającego.

Pełne uzależnienie Awatar xxkomarxx
    Miasto
    Rzeszów, Tarnobrzeg, Sandomierz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kymaj Zobacz posta
    Po to że to już jest lekko śmieszne. Nie ma wielkich różnic w obrazku. Mamy lepsze iso i w końcu działający AF. Gorzej nie będzie niż w mk2. Aparat ma robić zdjęcia. A tu każdy chce oglądać obraz po mega powiększeniu i doszukiwać się struktury szumu który przy wydruku i tak się gdzieś gubi.
    Ostatnio edytowane przez xxkomarxx ; 24-04-2012 o 18:13

Domyślnie

Po to że to już jest lekko śmieszne. Nie ma wielkich różnic w obrazku. Mamy lepsze iso i w końcu działający AF. Gorzej nie będzie niż w mk2. Aparat ma robić zdjęcia. A tu każdy chce oglądać obraz po mega powiększeniu i doszukiwać się struktury szumu który przy wydruku i tak się gdzieś gubi.
    A skąd wiesz jakie są różnice w obrazku? yyy... z testów?

Początki nałogu

Domyślnie

@ luc october

Wielkie dzięki za normalny wkład w dyskusję. Ja tam doceniam jak najbardziej wstawione foty i teścik. choć bardziej interesuje mnie zachowanie na czułościach ISO 100-400. Tak czy inaczej - fajnie, że są ludzie którzy są chętni. Kot cichego jest ok, ale póki co(wybacz Cichy) żyje i nie sposób zrobić mu tego samego ujęcia. A w temacie samych zwierząt-śpiący jeż mnie rozwalił.
    Ostatnio edytowane przez zaix ; 24-04-2012 o 18:30
    Canon: 5d3, 24-70 , 85 1.8

Początki nałogu Awatar tkosiada
    Miasto
    UK

Domyślnie

...doszukiwać się struktury szumu który przy wydruku i tak się gdzieś gubi.
    bardzo dobra konkluzja w kwestii szumu, wydrukujcie sobie kilka fotek w 20x16 cali i oceńcie wtedy
    technicznie ta puszka jest bardziej dopracowana od poprzednika, to jest na +, jedynie co warto rozważyć to to czy ten obrazek jest wartych tych pieniedzy
    dla mnie nie, jeśli była by droższa 1000-2000pln od obecnej ceny D700 to tak, ale to wg mnie
    x pro2/ 23/ 56/10-24/

Pełne uzależnienie Awatar xxkomarxx
    Miasto
    Rzeszów, Tarnobrzeg, Sandomierz

Domyślnie

A skąd wiesz jakie są różnice w obrazku? yyy... z testów?
    Tak tylko na CB można sobie zobaczyć jak to wygląda, a robienie setek takich porównań w końcu sprawi że aparat stanie się lepszy.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zaix Zobacz posta
    @ luc october

Wielkie dzięki za normalny wkład w dyskusję. Ja tam doceniam jak najbardziej wstawione foty i teścik. choć bardziej interesuje mnie zachowanie na czułościach ISO 100-400. Tak czy inaczej - fajnie, że są ludzie którzy są chętni. Kot cichego jest ok, ale póki co(wybacz Cichy) żyje i nie sposób zrobić mu tego samego ujęcia. A w temacie samych zwierząt-śpiący jeż mnie rozwalił.
    Na iso 100 żadnych różnic nie zauważyłem, oprócz bandingu w postaci linii zamiast kratek.
    No i różnice są w kolorystyce. Mocniejszy zielony w 5d3 od razu widać.

Strona 136 z 372 PierwszyPierwszy ... 3686126134135136137138146186236 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów