Pokaż wyniki od 1 do 10 z 3719

Wątek: 5DmkIII w praktyce

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar xxkomarxx
    Miasto
    Rzeszów, Tarnobrzeg, Sandomierz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kymaj Zobacz posta
    no ale po co takie uwagi? Ludzie bezinteresownie pokazują innym różnice miedzy puszkami żeby jakoś pomóc w wyborze, nic tylko dziekować
    Po to że to już jest lekko śmieszne. Nie ma wielkich różnic w obrazku. Mamy lepsze iso i w końcu działający AF. Gorzej nie będzie niż w mk2. Aparat ma robić zdjęcia. A tu każdy chce oglądać obraz po mega powiększeniu i doszukiwać się struktury szumu który przy wydruku i tak się gdzieś gubi.
    Ostatnio edytowane przez xxkomarxx ; 24-04-2012 o 18:13

Początki nałogu Awatar luc_october

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez xxkomarxx Zobacz posta
    Po to że to już jest lekko śmieszne. Nie ma wielkich różnic w obrazku. Mamy lepsze iso i w końcu działający AF. Gorzej nie będzie niż w mk2. Aparat ma robić zdjęcia. A tu każdy chce oglądać obraz po mega powiększeniu i doszukiwać się struktury szumu który przy wydruku i tak się gdzieś gubi.
    A skąd wiesz jakie są różnice w obrazku? yyy... z testów?

Pełne uzależnienie Awatar xxkomarxx
    Miasto
    Rzeszów, Tarnobrzeg, Sandomierz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez luc_october Zobacz posta
    A skąd wiesz jakie są różnice w obrazku? yyy... z testów?
    Tak tylko na CB można sobie zobaczyć jak to wygląda, a robienie setek takich porównań w końcu sprawi że aparat stanie się lepszy.

Początki nałogu

Domyślnie

@ luc october

Wielkie dzięki za normalny wkład w dyskusję. Ja tam doceniam jak najbardziej wstawione foty i teścik. choć bardziej interesuje mnie zachowanie na czułościach ISO 100-400. Tak czy inaczej - fajnie, że są ludzie którzy są chętni. Kot cichego jest ok, ale póki co(wybacz Cichy) żyje i nie sposób zrobić mu tego samego ujęcia. A w temacie samych zwierząt-śpiący jeż mnie rozwalił.
    Ostatnio edytowane przez zaix ; 24-04-2012 o 18:30
    Canon: 5d3, 24-70 , 85 1.8

Początki nałogu Awatar luc_october

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zaix Zobacz posta
    @ luc october

Wielkie dzięki za normalny wkład w dyskusję. Ja tam doceniam jak najbardziej wstawione foty i teścik. choć bardziej interesuje mnie zachowanie na czułościach ISO 100-400. Tak czy inaczej - fajnie, że są ludzie którzy są chętni. Kot cichego jest ok, ale póki co(wybacz Cichy) żyje i nie sposób zrobić mu tego samego ujęcia. A w temacie samych zwierząt-śpiący jeż mnie rozwalił.
    Na iso 100 żadnych różnic nie zauważyłem, oprócz bandingu w postaci linii zamiast kratek.
    No i różnice są w kolorystyce. Mocniejszy zielony w 5d3 od razu widać.

Pełne uzależnienie Awatar Goomis
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Mi się zdaje, że Canon ma ogólnie problemy z wyśrodkowaniem WB
    20D, 30D i 5D1 mają AWB zbyt ciepły to z kolei 40D, 50D, 1D3 i mają za chłodny, w 5D2 jest już ok., ale za to pojawiła się wyraźna dominanta czerwieni w cieniach, no to w 5D3 jest z kolei za zielono Może w mkIV w końcu będzie ok *

* Piszę z praktyki o modelach mi znanych. Nie wiem jak to jest w 60D czy 7D oraz w Ds'ach.
    5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

Początki nałogu

Domyślnie

Na iso 100 żadnych różnic nie zauważyłem, oprócz bandingu w postaci linii zamiast kratek.
    a widzisz...z tego co pamiętam to ja zawsze dodawałem ciut zielonego. Nie pamiętam dokładnie suwaka w camera raw ale zdaje się, że właśnie to była zieleń.

Pełne uzależnienie Awatar Goomis
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zaix Zobacz posta
    a widzisz...z tego co pamiętam to ja zawsze dodawałem ciut zielonego. Nie pamiętam dokładnie suwaka w camera raw ale zdaje się, że właśnie to była zieleń.
    Mowa o jakim body? Bo w mkII ja praktycznie zawsze jechałem tintą w zieleń żeby się pozbyć tej nieznośnej czerwieni z cieni...
    5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

Początki nałogu

Domyślnie

mowa o mk2

Początki nałogu Awatar tkosiada
    Miasto
    UK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez xxkomarxx Zobacz posta
    ...doszukiwać się struktury szumu który przy wydruku i tak się gdzieś gubi.
    bardzo dobra konkluzja w kwestii szumu, wydrukujcie sobie kilka fotek w 20x16 cali i oceńcie wtedy
    technicznie ta puszka jest bardziej dopracowana od poprzednika, to jest na +, jedynie co warto rozważyć to to czy ten obrazek jest wartych tych pieniedzy
    dla mnie nie, jeśli była by droższa 1000-2000pln od obecnej ceny D700 to tak, ale to wg mnie
    x pro2/ 23/ 56/10-24/

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów