Pokaż wyniki od 1 do 10 z 3719

Wątek: 5DmkIII w praktyce

Mieszany widok

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Nikt nie pisze czy ma BF i FF na 5d3. Czy musieliście ustawiać któryś z obiektywów ? Ja na 5 canonowskich obiektywów mam tylko 1 który podejrzewam że ma może BF, pozostałe trafiają nawet zoomy. A na mojej 50d wszystkie musiałem mikrokalibrować. Może 5d3 lepiej współpracuje z obiektywami ?

Początki nałogu
    Miasto
    gdynia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Zenek Zobacz posta
    Nikt nie pisze czy ma BF i FF na 5d3. Czy musieliście ustawiać któryś z obiektywów ? Ja na 5 canonowskich obiektywów mam tylko 1 który podejrzewam że ma może BF, pozostałe trafiają nawet zoomy. A na mojej 50d wszystkie musiałem mikrokalibrować. Może 5d3 lepiej współpracuje z obiektywami ?
    U mnie wszystkie OK oprócz 24L mkII - konieczna korekta o 10. Za to na 5d2 ten obiektyw trafia bezbłędnie bez korekty.

Początki nałogu Awatar luc_october

Domyślnie

Nie ważne czy szumi i ile szumi tylko jak szumi nowa matryca w 5d3.
    Szum jest bardzo stabilny, jednolity. Łatwiejszy do usunięcia. Kolory czystsze.
    Na 12800 5d2 wygląda jak zlepek hotpikseli.

Zrobiłem mały test na iso 800 i okazuje się, że różnice można zobaczyć nawet na tej czułości na korzyść 5d3. Może na zwykłym zdjęciu nie zauważalne, ale poniżej cropy 100%.
    góra 5d3, dół 5d2.
    Zobaczcie czystość kolorów owocu w 5d3 i "ciapkowatość" 5d2.
    Zysk detali w 5d2? Prawdopodobnie jak to już ktoś wcześniej wspomniał wynika z większej ilości szumu i nieczystości.

http://dl.dropbox.com/u/16954130/5d35d2-800.jpg

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów