Strona 118 z 372 PierwszyPierwszy ... 1868108116117118119120128168218 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 171 do 1 180 z 3719

Wątek: 5DmkIII w praktyce

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
    Ale ja przecież tego nie napisałem. Ja widzę przewagę mkIII, jednak minimalną...
    Pisałeś że bardziej podoba ci się obrazek z MkII i o zafarbie.
    Ja pozwoliłem sobie użyć twojego kota (wprawdzie inne zdjęcie, ale tylko takiego rawa dałeś) i doszedłem do zupełnie innych wniosków.

Nie ma kolorowej sraczki, kolor trzyma IMHO znacznie lepiej. Bandingu też na do tej pory "macanych" samplach nie uświadczyłem.
    Postępu nie ma w zakresie iso 100-1600, ale to nie znaczy że postępu nie ma w ogóle.
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

No obrazek w sensie kolorystyki, ale matryca to nie tylko kolor, to też szumy, banding... Kolor zawsze można wyrównać. Ogólnie oceniam matrycę mk3 na minimalnie lepszą.
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Paweł Zobacz posta
    Tak sie zastanawiam, jest tutaj ktos kto sie przesiadl z MkII na trojke i jest niezadowolony?
    Ja mam puszkę i jestem niezadowolony....z pogody... Nie daje mi w pełni nacieszyć się możliwościami body.
    A tak już na serio, będę mógł wypróbować ją w ten weekend i sprawdzę ją w konfrontacji z modelem poprzedniej generacji. Z 7D nie chce mi się już porównywać, bo w obrazku 5DII już wgniata 7D w ziemię.
    - 7D lubię za crop, który idealnie nadaje się do przyrody i do użycia jednego obiektywu 10-22mm
    - 5DII za obrazek i wysokie czułości.
    - 5DIII pewnie polubię za wszystko, no może za prawie wszystko - przydałaby się możliwość podpięcia obiektywu od cropa (jak Nikoś to ma).

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Ja mam mkII i mkIII i mam neutralny stosunek. Puszka ma po prostu to, czego brakowało w mkII, nic ponadto... Liczyłem bardzo na poprawiony DR, jest HDR, niby blisko, ale jednak to nie to samo

Czy przesiadka warta 5,5 kPLN ? Raczej nie.
    Ostatnio edytowane przez Cichy ; 20-04-2012 o 15:04
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Początki nałogu
    Miasto
    gdynia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zaix Zobacz posta
    Bardzo mocno poprawili jakość obrazu w wielu aspektach, nie żałując klientowi radochy w przyzwoitej cenie. Spory krok do przodu. W Canonie naprawili AF co będzie nas kosztowało dodatkowe 6K,
    I znów czepiam się cen - nikon d800 kosztuje tyle samo co canon 5d3. Jak to jest, że nikon jest w przyzwoitej cenie, a canon bardzo drogi?

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pjakusz Zobacz posta
    I znów czepiam się cen - nikon d800 kosztuje tyle samo co canon 5d3. Jak to jest, że nikon jest w przyzwoitej cenie, a canon bardzo drogi?
    Biorąc pod uwagę możliwości matrycy, Mark III powinien kosztować około 9 tysięcy. Wtedy wszystko byłoby na miejscu :-)

Domyślnie

Jakby co, Nikon nadrabia sobie z nawiązką na obiektywach .
    1000zł różnicy w przypadku takich puszek (przy tych cenach) to niewielka różnica.

Początki nałogu
    Miasto
    gdynia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez strideer Zobacz posta
    Biorąc pod uwagę możliwości matrycy, Mark III powinien kosztować około 9 tysięcy. Wtedy wszystko byłoby na miejscu :-)
    To inna bajka, ale wtedy by zabili sprzedaż 5d2, który podobno jest ciągle produkowany

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pjakusz Zobacz posta
    To inna bajka, ale wtedy by zabili sprzedaż 5d2, który podobno jest ciągle produkowany
    Szczerze mówiąc - wątpię (by pozostawał w produkcji).

Początki nałogu
    Miasto
    gdynia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez strideer Zobacz posta
    Szczerze mówiąc - wątpię (by pozostawał w produkcji).
    Na pewno jest w ofercie na stronie canona - a tam chyba tylko produkowane modele są.

Strona 118 z 372 PierwszyPierwszy ... 1868108116117118119120128168218 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów