Strona 117 z 372 PierwszyPierwszy ... 1767107115116117118119127167217 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 161 do 1 170 z 3719

Wątek: 5DmkIII w praktyce

Bywalec Awatar Jerzy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Zapraszam dzisiaj do studia,najlepiej z dziewczyną bo moje rówieśniczki są już chyba za leciwe....Mam kłopoty z jednym obiektywem-135 2.0L-Będę likwidował na tablicy testowej front-focusa.Możemy zrobić test na modelce,tylko ja nie piszę się do opracowania wyników.Będę w studiu od 16:00 do 19:00.Warszawa.PW proszę.
    Mam nadzieję że nie dostanę znowu ostrzeżenia,to jest związane z MK III w praktyce...
    Eos 20D,5D,Eos 30 bez "D" i troche dodatków....
    http://www.maxmodels.pl/juras.html

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Ciekawe ile razy jeszcze będzie linkowany pośrednio lub bezpośrednio wynik pomiarów DxO.

Wnioski są bardzo proste - w Nikonie dali większą, lepszą matrycę w stosunku do poprzednika, w Canonie dali lepszy AF, matryca praktycznie taka sama.
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
    Wnioski są bardzo proste - w Nikonie dali większą, lepszą matrycę w stosunku do poprzednika, w Canonie dali lepszy AF, matryca praktycznie taka sama.
    Czy moderacja może zrobić z powyższego postu post#"0", na samej górze wątku?
    the silence is deafening

Uzależniony

Domyślnie

Nikon AF już miał więc teraz była pora na matryce, czekajcie na mk IV

Początki nałogu

Domyślnie

Mój wniosek jest taki: W Nikonie dali więcej niż wielu oczekiwało od dobrego korpusu. Bardzo mocno poprawili jakość obrazu w wielu aspektach, nie żałując klientowi radochy w przyzwoitej cenie. Spory krok do przodu. W Canonie naprawili AF co będzie nas kosztowało dodatkowe 6K, dorzucając parę gratisów. Brutalna szczerość, ale tak to widzę jako użytkownik Canona.
    Canon: 5d3, 24-70 , 85 1.8

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    Czy moderacja może zrobić z powyższego postu post#"0", na samej górze wątku?
    Nie wiem czy od strony technicznej to możliwe, ale i tak bym tego nie zrobił choćby z tego względu, że moim zdaniem nie jest to stwierdzenie prawdziwe.

Każdy w samplach (z kotem m.in.) widzi to, co chce widzieć.
    NMa tych samych samplach, na których Cichy widzi przewagę MkII ja widzę różnice na korzyść MkIII.
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zaix Zobacz posta
    Mój wniosek jest taki: W Nikonie dali więcej niż wielu oczekiwało od dobrego korpusu. Bardzo mocno poprawili jakość obrazu w wielu aspektach, nie żałując klientowi radochy w przyzwoitej cenie. Spory krok do przodu. W Canonie naprawili AF co będzie nas kosztowało dodatkowe 6K, dorzucając parę gratisów. Brutalna szczerość, ale tak to widzę jako użytkownik Canona.
    Czas zacząć dyskutować kiedy Mark III zacznie tanieć. Coś mnie trąca, że możemy mieć tutaj podobną sytuację jak z 50D, który zastąpił 40D zaledwie w ciągu roku (przy cyklu 18-miesięcznym), dodając 50% pikseli i poprawiając parę upierdliwości w 40D (przede wszystkim ekran i brak mikroregulacji).

Bywalec
    Miasto
    Żywiec

Domyślnie

Przez ostatnie dwa lata nie slyszalem nic innego z ust uzytkownikow MkII w kontekscie nowej puszki jak " Dajcie mi tylko lepszy AF a nic wiecej nie potrzebuje". I wiele tego typu tekstow na tym forum zapewne rowniez by mozna odszukac.
    Ale wiem ze apetyt rosnie w miare jedzenia wiec dali lepszy AF , obrazek niezgorszy ale i tak malo

Tak sie zastanawiam, jest tutaj ktos kto sie przesiadl z MkII na trojke i jest niezadowolony?

Co do D800 - obrazek generuje naprawde swietny jak na ta ilosc Mpx i mozna czuc niedosyt po premierze canona w tej kwesti.
    Podsumowal porownanie doskonale Cichy
    "Wnioski są bardzo proste - w Nikonie dali większą, lepszą matrycę w stosunku do poprzednika, w Canonie dali lepszy AF, matryca praktycznie taka sama."

Nic dodac nic ujac.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Merde Zobacz posta
    NMa tych samych samplach, na których Cichy widzi przewagę MkII ja widzę różnice na korzyść MkIII.
    Ale ja przecież tego nie napisałem. Ja widzę przewagę mkIII, jednak minimalną...
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zaix Zobacz posta
    Mój wniosek jest taki: W Nikonie dali więcej
    Przy okazji kastrując do 4 kl/s. Gdyby 800 miał chociaż 5 kl/s byłoby ciekawie/j.
    the silence is deafening

Strona 117 z 372 PierwszyPierwszy ... 1767107115116117118119127167217 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów