Strona 113 z 372 PierwszyPierwszy ... 1363103111112113114115123163213 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 121 do 1 130 z 3719

Wątek: 5DmkIII w praktyce

Początki nałogu Awatar luc_october

Domyślnie

Wywieśmy czarne flagi, bo dziś nastał dzień w którym wszystkie 5d mark III przestały robić zdjęcia.

Niestety Nikon d800 ma więcej punktów na DXO.
    Zaraz wystawię cały sprzęt Canona na Allegro, bo nie ma sensu tkwić w systemie który ma tak mało punktów.

Co z tego, że w rzeczywistym teście ( ) iso 6400 w Nikonie wygląda jak z telefonu komórkowego skoro ma więcej punktów.

Bywalec Awatar 1glider
    Miasto
    Głubczyce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez luc_october Zobacz posta

Co z tego, że w rzeczywistym teście ( ) iso 6400 w Nikonie wygląda jak z telefonu komórkowego skoro ma więcej punktów.

Lobbisci Nikon'a na takie drobiazgi nie zwracają uwagi.

Pełne uzależnienie Awatar jacek_73
    Miasto
    53 N, 18 E

Domyślnie

nie róbmy wojenek systemowych, bo to i tak bez znaczenia. A po drugie pomyślą (ci źli ONI) że to przez zawiść/zazdrość - niepotrzebne skreślić.
    Jestę fotografę
    miszcz martwi się o podpis

Bywalec
    Miasto
    Lublin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez luc_october Zobacz posta

ale przecież to dotyczy video

Coś już napisał

Domyślnie

Witajcie!
    Testowałem aparat moja mk3 przez dwa dni w trudnych warunkach reporterskich w paskudnym słabym świetle ze szkłami 70-200 f 4 oraz 17-40 f 4.Nie mam porównania z ani mk2 ani z serią 1d.Nie było jeszcze poprawki DPP więc fotografowałem jpg z balansem bieli na auto.Co mogę powiedzieć?
    AF piekielnie pewny i szybki. Może są szybsze ale ten daje pełen komfort pracy.Wysokie ISO!Na to czekałem by sprawdzić czy tak ciemne szkła f 4 będą mi potrzebne? Musze powiedzieć, że z tak użytecznym ISO zostają . Owszem kosztem głębi ale...
    Teraz testuje RAW po poprawce.Jutro ślub i się okaże jak to wychodzi.

Bywalec
    Miasto
    Lublin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kymaj Zobacz posta
    nikon np ma wyjadacza 14-24 a niestety wśrod zoomow 70-200 zero wyboru.. i tak dalej i dalej
    wartość

po dzisiejszej wizycie w fotojokerze dowiedziałem się że ma ich więcej np. 24-70 czy............... 24-120

a 24-105 L f4 to szkło nie nadające się do niczego... a to pierwsze szkło które chciałem kupić do swojego ewentualnego markIII jako "spacerniak" i uzupełniać go jasnymi stałkami - nie wiem jak to przeżyje

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez CC2 Zobacz posta
    AF piekielnie pewny
    zgodzę się

Cytat Zamieszczone przez CC2 Zobacz posta
    i szybki.
    nie zgodzę się
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
    No różnica na wysokim ISO wręcz powala.
    No ciekawe. Pytanie do jakiego stopnia sensor nowej piątki jest zoptymalizowany pod video? Czy w ogóle ma to jakieś znaczenie? Czy różnica na zdjęciach przy wysokich iso jest też tak dramatyczna? Czemu Nikon nawet na niskich iso robi taką kaszanę z ruchem? I wiele wiele innych. W sumie może odpowiedzi nie są tak istotne, bo rosnąca liczba zadowolonych użytkowników udowadnia, że aparatem da się uzyskać bardzo dobre efekty ale mogłoby dać odpowiedź czemu pewne cechy tej matrycy są właśnie takie, a nie inne.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Początki nałogu

Domyślnie

Overall dla nexa7 jest taki jak nowej 5 nie mówiąc o DR gdzie bije piąteczkę na łeb Lepiej DR 7D jest taki sam jak nowej 5DIII. Na CR juz ostra dyskusja.. Jeden test a tyle krzyku
    CANON Laik

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Panowie nie przeginajcie proszę z tymi OT. To wątek o 5DmkIII, a nie o wszystkim co się pojawia w sieci.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Strona 113 z 372 PierwszyPierwszy ... 1363103111112113114115123163213 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów