Strona 110 z 372 PierwszyPierwszy ... 1060100108109110111112120160210 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 091 do 1 100 z 3719

Wątek: 5DmkIII w praktyce

Początki nałogu

Domyślnie

Również będę wdzieczny za udostępnienie tych plików.

Prośba z mojej strony do uźytkownikow posiadających 5d2, 5d3 i najlepiej zewnętrzny światłomierz. Możecie sprawdzić jak działa pomiar światła w tym zestawieniu. Najlepiej sprawdzić na pubktowym, tą samą scene, w sumie może być i zwykła ściana dla porównania. Ciekaw jestem jak skalibrowana jest nowa piątka? Czacha pisał, że na swoim starym 5d2 musiał kompensować o jakies 2/3 ev, ja mialem dokładnie to samo żeby wyjśc z histogramem na środek, biorąc pod uwage inne głosy z sieci, założyłem że tamten model tak ma...i nie jest to wada egzemplarza (sekonic i korpusy innych marek dawały mi inne pomiary). Ciekaw jestem jak wygląda sprawa z nową piątką? Wpadł mi niedawno wątek na c.rumors o podobnej przypadłości mark iii więc chciałbym zweryfikować ile w tym prawdy.
    Ostatnio edytowane przez zaix ; 19-04-2012 o 04:49
    Canon: 5d3, 24-70 , 85 1.8

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dominik777 Zobacz posta
    Najgrosze, że tu nie chodzi tylko o podświetlenie LCD. Ale w ogóle o światło wpadające w LCD (np. słoneczne).
    Już pisałem, światło słoneczne padające na górny LCD NIE WPŁYWA na pomiar światła. W świetle dziennym aż do słabego światła zastanego nie ma w ogóle problemu. W świetle dziennym na pomiar światła bardziej wpływa odległość oka od muszli (w zależności czy mocniej dociskam oko, czy minimalnie oddalam) pomiar światła zmienia się o 1/3-2/3 EV.
    O obiektywach wiem prawie wszystko

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Rownież u mnie nic takiego nie występuje. Swiatlo sloneczne czy z lampy nie ma zadnego wplywu na ekspozycje w warunkach oswietleniowych w ktorych da sie zrobic nieporuszone zdjecie z ręki.

Nawet gdy jest na tyle ciemno ze trzeba ustawic ISO 12800 i przy przyslonie f1.2 czas jest rzędu 1/30s zadne zrodla swiatla kierowane na LCD nie wplywaja na pomiar.

Coś już napisał Awatar domelek
    Miasto
    Sędziszów Młp.

Domyślnie

Moja mała prośba. Czy mógłby ktoś z użytkowników 5d III wypowiedzieć sie na temat działania AF tej puszki w połączeniu z C 24-70 I ? Czy w takim wypadku też widać dużą poprawę w porównaniu z poprzednimi piątkami ?
    Ostatnio edytowane przez domelek ; 19-04-2012 o 13:38

Uzależniony Awatar mc_iek
    Miasto
    Kępa Niemojewska

Domyślnie

Myślę, że przy tak wyśrubowanych czułościach, każde, nawet śladowe światło pojawiające się z zasięgu wizjera, będzie miało wpływ na odczyt światłomierza. Wystarczy, że odbije się od powieki, gałki ocznej, czy odrobiny potu na nosie...
    Nałómta siem odmieniwać kącufkuf po polskiemu!

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Oczywiście narzekają ci, którzy aparatu jeszcze nie mają, zawsze dobrze znaleźć powód, dla którego nie mieliby kupić nowego sprzętu
    O obiektywach wiem prawie wszystko

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
    Oczywiście narzekają ci, którzy aparatu jeszcze nie mają, zawsze dobrze znaleźć powód, dla którego nie mieliby kupić nowego sprzętu
    To akurat niestety standard

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Qbańczyk Zobacz posta
    Teraz na żółtym będą fajerwerki
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Coś już napisał

Domyślnie

w sumie to wyszło to o czym mówiliśmy. Obrazek z 5d2 a 5d3 jest podobny i tyle. Jest dobre DR dla wysokiego ISO i to widać też na zdjęciach. Być może zrobiono to specjalnie aby nie blokować sprzedaży 1Dx. Za dodatkowe 5 tys właściciel trójki ma za to KOMPLETNY aparat a nie jedynie aparat . Obstawiam za to że 1Dx urwie dupę nawet na DXO i będzie statystycznie blisko D4
    Ostatnio edytowane przez adrenag ; 19-04-2012 o 15:53

Strona 110 z 372 PierwszyPierwszy ... 1060100108109110111112120160210 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów