Strona 107 z 372 PierwszyPierwszy ... 75797105106107108109117157207 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 061 do 1 070 z 3719

Wątek: 5DmkIII w praktyce

Bywalec Awatar Matsunami
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dulak Zobacz posta
    A niby jak przebiega u Cichego płaszczyzna ostrości? W żadnym miejscu kot z 5DIII nie osiąga jakości tego z 5DII, no chyba, że ja jestem ślepy. Kompletnie nie mam pojęcia dlaczego mielibyśmy zakończyć część dyskusji o ostrości w sytuacji gdy sam Canon przyznaje, że jest coś nie halo i zapowiada (i wydaje) poprawę softu.
    Ale aktualizacja DPP to przecież sprawa softwarowa, na LR jest ok. Nijak się to ma do tego jak rejestruje zdjęcia mkIII. Chyba, że Canon zapowiedział aktualizację firmwaru, ale o tym nie słyszałem.
    Szkoda, że sprzedałem tak dawno 5D mkII, z chęcią sprawdziłbym jak to wygląda. Nie zauważyłem, żeby mkIII miał coś nie tak z ostrością, na tyle żeby stwierdzić, że jest zauważalnie gorzej.
    5D mark III, C.35/1.4L, S.85/1.4, S.14/2.8 // Oly XZ-1

Domyślnie

Myślę, że problemem z jakością obrazka mrkII nie jest sama jakość jego, bo naprawdę pojawiło się już sporo naprawdę ostrych zdjęć z dużą ilością detali. Problemem jest raczej to, że Nikon ze swoją nową matrycą zrobił naprawdę duży krok do przodu w stosunku do D700, która przecież nie była taka zła.
    Biorąc pod uwagę fakt, że d800 ma 36mpix, to tym bardziej należy się ukłon tej firmie.
    Każdy chyba liczył, że 3,5 roku da naprawdę duży skok, nie tylko w poziomie szumów. Ostatecznie skończyło się na nieco lepszych szumach (zwłaszcza przy wysokich czułościach powyżej 3200). Sam byłem przekonany, że +2Ev to +2ev w stosunku do mrkII. Prawda jest taka, że raz jest lepiej, raz gorzej...i ciężko to wytłumaczyć. Z pewnością ładniej się odszumia.
    Z drugiej strony jestem szczęśliwy, że Canon nie poszedł na ilości mpix, bo myślę, że strzeliłby sobie samobója w ten sposób. A tak - matryca jest niezła, a RAW'y nie zajmują po 50MB - mniej męczenia się przy wywoływaniu do jpgów. Oczywiście każdy może powiedzieć, że można robić jpg'i zamiast RAW'ów, ale znalazłem recenzję, w której jpg'i z mrkIII były troszkę lepsze pod względem kolorów, niż te wyplute z D800...No i poziom szumów zdecydowanie niższy.

Bywalec
    Miasto
    Lublin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Thomason2005 Zobacz posta
    Oczywiście każdy może powiedzieć, że można robić jpg'i zamiast RAW'ów, ale znalazłem recenzję, w której jpg'i z mrkIII były troszkę lepsze pod względem kolorów, niż te wyplute z D800...No i poziom szumów zdecydowanie niższy.

Mógłbyś pokazać tą recenzje ?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Qbańczyk Zobacz posta
    Mógłbyś pokazać tą recenzje ?
    http://www.youtube.com/watch?v=4W9Ee...1&feature=plcp

Jest tam również pierwsza część testu zrobiona w warunkach studyjnych.

Pełne uzależnienie Awatar jacek_73
    Miasto
    53 N, 18 E

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dinderi Zobacz posta
    Robisz poważny bład w założeniu. Zakładasz, że aparat służy do robienia zdjęć, a zdjęcie to takie coś kolorowe, na podkładzie papierowym, w albumie.
    Błąd w tym założeniu polega na tym, że tylko niewielki procent operatorów aparatów fotograficznych w podobny sposób traktuje fotografię.
    Bardzo odważna teoria i nawet jeśli prawdziwa to co z tego wynika?
    Jestę fotografę
    miszcz martwi się o podpis

Dopiero zaczyna Awatar kymaj
    Miasto
    łomża

Domyślnie

wynika z tego ze cześć ludzi denerwuje się tym, ze przy cropie 100% widzi coś mniej ostrego i tak tego pewnie nie wykorzysta, a cześć ludzi tym się nie przejmuje bo wie ze tego nie wykorzysta i bardziej martwi się o światło i kadr
    pięć de mark czy, dziewczyny Elki

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kymaj Zobacz posta
    wynika z tego ze cześć ludzi denerwuje się tym, ze przy cropie 100% widzi coś mniej ostrego i tak tego pewnie nie wykorzysta, a cześć ludzi tym się nie przejmuje bo wie ze tego nie wykorzysta i bardziej martwi się o światło i kadr
    Dziękuję. Własnie się zastanawiałem, jak to napisać, żeby się nikt nie obraził. Ale mi ciagle nie wychodziło.
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Bywalec
    Miasto
    Lublin

Domyślnie

Ktoś wie dlaczego 5dIII nie był jeszcze testowany przez DxoMark ??

Nie żeby wyniki dla mnie odegrały jakąś znaczącą rolę, ale to dość dziwne że przez tyle czasu go nie przetestowali.

Pełne uzależnienie Awatar jacek_73
    Miasto
    53 N, 18 E

Domyślnie

...
    Wg. jednej z teorii spiskowej dziejów firma canon podpłaciła DxO, żeby nie publikowali testów, by użytkownicy nie dowiedzieli się o strasznym bandingu, braku szczegółów, plastykowego obrazka i skromniusiego DRa

*więcej grzechów nie pamiętam, ale za wszystkie szczerze żałuje.
    Jestę fotografę
    miszcz martwi się o podpis

Początki nałogu

Domyślnie

Nie żeby wyniki dla mnie odegrały jakąś znaczącą rolę, ale to dość dziwne że przez tyle czasu go nie przetestowali.
    Na forum DxO napisali że nie mieli w odpowiednim czasie puszki produkcyjnejU nas mają a oni nie
    CANON Laik

Strona 107 z 372 PierwszyPierwszy ... 75797105106107108109117157207 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów