Strona 81 z 372 PierwszyPierwszy ... 3171798081828391131181 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 801 do 810 z 3719

Wątek: 5DmkIII w praktyce

Bywalec
    Miasto
    Lublin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez luc_october Zobacz posta
    dobry plan
    Też tak mi się wydaje chociaż długo się do tego składam i ostatniego kroku jeszcze nie zrobiłem

Pełne uzależnienie Awatar cauchy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

jak komuś przeszkadza banding/mora/whatever to bierze sprzęt, który nie ma tych wad, przecież Canon nie jest jedyna marką fotograficzną na rynku. Tyle, że zawsze znajdzie się malkontent, któremu nawet najnowsze zdobycze techniki nie wystarczą, bo chciałby jeszcze lepiej.. takim osobnikom nawet teleskop Hubbla nie pomoże też bym dużo rzeczy chciał.. ale uważam, że ludzie powinni się cieszyć z tego co już mają

a jak moja pierwsza piątka padnie i do tej pory nie wyprodukują porządnego FF w obudowie z 600D to wezmę 5D3
    EOS R5 | EOS R6 | RF 14-35 | RF 70-200 | RF 85 | RF 400 | DJI Mini 3 Pro
    Flickr | YT

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Grzesiek_PL Zobacz posta
    Myślę, że niektórzy nie rozumieją, że ktoś może potrzebować wysokiej DR, są przecież inne typy fotografii niż ślub/portret.
    +1

Cała masa ignorantów która widzi tylko czubek swojego nosa. W sumie to nie dziwne, teraz aparat i dostęp do forum może mieć praktycznie każdy.

Cytat Zamieszczone przez cauchy Zobacz posta
    zawsze znajdzie się malkontent, któremu nawet najnowsze zdobycze techniki nie wystarczą
    Najwyraźniej nie wiesz, ze pewne parametry nowego cudownego sprzętu są gorsze od 5 letnich fotograficznych "złomów".
    Ostatnio edytowane przez qbic2 ; 12-04-2012 o 20:20
    Blog | DeviantArt
    A900,5Dmk2

Pełne uzależnienie Awatar cauchy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

w czym problem? kupujesz ten sprzęt sprzed 5 lat, który ma lepsze parametry i jeszcze pewnie trochę oszczędności zostanie widocznie 5D3 nie dla Ciebie i tyle

równie dobrze można powiedzieć, że Porsche Cayenne jest do bani bo nie da się nim wygrywać wyścigów F1, przecież ta kobyła ma gorsze parametry od 5-letnich bolidów
    EOS R5 | EOS R6 | RF 14-35 | RF 70-200 | RF 85 | RF 400 | DJI Mini 3 Pro
    Flickr | YT

Pełne uzależnienie Awatar mxw
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

w czym problem? kupujesz ten sprzęt sprzed 5 lat (...) równie dobrze można powiedzieć, że Porsche Cayenne jest do bani bo nie da się nim (...)
    oj, chyba nie zrozumiałeś.
    niestety faktem jest, że większość cech nowych produktów jest poprawianych, ale są też takie, które się systematycznie pogarszają.

np. o Porsche Cayenne można powiedzieć, że jest do bani, bo nie da się go odpalić na korbę, gdy padnie akumulator.
    pozdro.,
    m.

Bywalec Awatar Matsunami
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

I znowu wrzy na internecie.. nie wiem skąd bierze się to wszystko wokół markIII, czyżby konkurencja? Mój egzemplarz jeszcze działa :P

http://www.canonrumors.com/2012/04/c...rk-iii-recall/
    5D mark III, C.35/1.4L, S.85/1.4, S.14/2.8 // Oly XZ-1

Domyślnie

w czym problem?
    Nie wiem, ja się ustosunkowałem do twojej wypowiedzi. Lubicie pisać ogólniki, ale fakty są takie że Canon praktycznie nic nie zrobił w dziedzinie jakości obrazu (5d2 vs 5d3).
    Ostatnio edytowane przez qbic2 ; 12-04-2012 o 22:06
    Blog | DeviantArt
    A900,5Dmk2

Coś już napisał

Domyślnie

z recall to i w d800 są różne pogłoski, że to , że tamto, że lcd na zielono się świeci, że olej na matrycy. Obstawiam że z każdej strony ktoś puszcza ściemę :rolleyes:

qbic2 a czego oczekiwałeś, matryca jest poprawiona w ramach możliwości - zapewne wyższe DR dla ISO na poziomie 800+, lekko mniejszy szum i to tyle.

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Matsunami Zobacz posta
    I znowu wrzy na internecie.. nie wiem skąd bierze się to wszystko wokół markIII, czyżby konkurencja? Mój egzemplarz jeszcze działa :P

http://www.canonrumors.com/2012/04/c...rk-iii-recall/
    Skapowali się, że cnea za wysoka i wycofują, żeby wprowadzić znowu z niższą ceną.
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Bywalec
    Miasto
    Żywiec

Domyślnie

Generalnie moze cos byc na rzeczy bo...skoro DPP nie nadaje sie do RAW z 5DMIII to sprzedaja jakiegos bubla noo...az sam sie zastanawialem czy nie napisac do CP co ja mam bidula robic jak mi raw-y kaszani DPP a innego odrawiacza nie mam. Ciekawe co by napisali...
    Dodajmy do tego problemy przy wspolpracy z 200/2 i z jakims jeszcze jednym niezlym szklem (800mm?) to mozna sie wk...
    Ostatnio edytowane przez Paweł ; 12-04-2012 o 22:43

Strona 81 z 372 PierwszyPierwszy ... 3171798081828391131181 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów