Strona 70 z 372 PierwszyPierwszy ... 2060686970717280120170 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 691 do 700 z 3719

Wątek: 5DmkIII w praktyce

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Opole

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Konrado84 Zobacz posta
    Innowacji jest całe mnówsto.
    Wszystkie ulepszenia, które wymieniłeś dla mnie nie są zbyt istotne a już napewno nie warte 13 tys. Może tylko użyteczne wyższe ISO. Ale bez tego można żyć. MkIII to raczej dobry zakup dla ludzi którzy przejdą z APS-C, albo tych z naprawdę starym sprzętem.

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Shadow Zobacz posta
    Po tym co już wyczytałem to jest zbyt mało innowacji aby posiadając MkII kupować III. Nawet gdybym miał taką kasę teraz w kieszeni to raczej zakupił bym dwie jasne eLki niż to body.
    I właśnie w tym problem - aby wyrobić sobie zdanie trzeba czegoś więcej niż wyczytywanie Poza tym chyba czytałeś jakieś inne opisy, bo zmian użytkowych jest znacznie więcej niż przy zestawieniu 5D/5D2 .. i są warte tej ceny Oczywiście pozostaje jeszcze kwestia własnych preferncji oraz potrzeb, ale o tych nic nie piszesz, tylko posługujesz sie uogolnieniami.

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Shadow Zobacz posta
    Wszystkie ulepszenia, które wymieniłeś dla mnie nie są zbyt istotne a już napewno nie warte 13 tys. Może tylko użyteczne wyższe ISO. Ale bez tego można żyć. MkIII to raczej dobry zakup dla ludzi którzy przejdą z APS-C, albo tych z naprawdę starym sprzętem.
    Pisałem tu wczesniej o zdjeciach, straconych z powodu powolnego AF poprzednich piatek. Twoj argument ma wage tylko w amatorskich zastosowaniach. Tam gdzie sie zarabia na zdjeciach, pewny i niezawodny AF jest nie do przecenienia.
    Ostatnio edytowane przez dinderi ; 07-04-2012 o 21:43
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Bywalec
    Miasto
    Żywiec

Własnie, wyczytac mozna wiele ... :wink: ale jak w praktyce stracilo sie fajne zdjecia bo sie ma "centralnojednopunktowyAF" to po nocach czlek sni o takim AF jak z 5DMkIII i to za cene 5 kawalkow z hakiem patrzac na roznice cenowe. Pomijam oczywiscie cala reszte udogodnien jaka mamy w nowej piatce...

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dinderi Zobacz posta
    Pisałem tu wczesniej o zdjeciach, straconych z powodu powolnego AF poprzednich piatek. Twoj argument ma wage tylko w amatorskich zastosowaniach. Tam gdzie sie zarabia na zdjeciach, pewny i niezawodny AF jest nie do przecenienia.
    Trzeba było kupić d700, a nie męczyć się ze słabym aparatem. Teraz wszystkim AF w 5d2 przeszkadza, a jeszcze nie tak dawno był ok bo i tak wszyscy mówili, że robią na centralnym punkcie bo boczne nie są im potrzebne. Wielu co zarabia na zdjęciach ma i jeszcze długo będzie miała 5d2 bo potrafią nim pracować co wcale nie jest trudne. Gdyby było tak źle to 5d2 nie sprzedawałby się tak dobrze. Ten aparat był, jest i jeszcze długi czas będzie bardzo dobrym narzędziem pracy.
    Ostatnio edytowane przez horak ; 07-04-2012 o 21:52

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez luc_october Zobacz posta
    Topaz denoise. taką funkcję mają też NIK Dfine i jest w darmowym raw therapee.
    Dzięki. Ten program chyba rozwiąże wszystkie moje problemy związane z jakością obrazowania Canonów
    nowa strona | www.epicure.pl | polub moje zdjęcia | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu

Bywalec
    Miasto
    Żywiec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez horak Zobacz posta
    Trzeba było kupić d700, a nie męczyć się ze słabym aparatem. Teraz wszystkim AF w 5d2 przeszkadza, a jeszcze nie tak dawno był ok bo i tak wszyscy mówili, że robią na centralnym punkcie bo boczne nie są im potrzebne....
    Retoryka rodem z zoltego forum... Swiadomie fotografujacy 5DMkII napewno takich dyrdymal nie wypisywali a juz napewno nie "wszyscy mowili" :wink:

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

A ja tylko dopisze, ze Apple wydało aktualizacje dzieki ktorej OS X Lion czyta natywnie RAW'y z 5D3. Aktualizacja dotyczy rowniez aplikacji Aperture oraz iPhoto.

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Paweł Zobacz posta
    Retoryka rodem z zoltego forum... Swiadomie fotografujacy 5DMkII napewno takich dyrdymal nie wypisywali a juz napewno nie "wszyscy mowili" :wink:
    Prawdą jest, że właśnie wypisywali i byli zadowoleni z ostrzenia centralnym punktem na tyle, że boczne nie były im do szczęścia potrzebne.

Coś już napisał

Domyślnie

nazwij to kwestią przyzwyczajenia

Strona 70 z 372 PierwszyPierwszy ... 2060686970717280120170 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów