Strona 63 z 372 PierwszyPierwszy ... 1353616263646573113163 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 621 do 630 z 3719

Wątek: 5DmkIII w praktyce

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Majac do wyboru 1ds3 oraz 5d3 wybral bym (i wybralem) 5d3. Ale posiadajac juz 1ds3 nie zmienil bym go na 5d3

Pełne uzależnienie Awatar ripek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czacha Zobacz posta
    System przyblizania jest genialny!!! Trzeba tylko pamietac ze gdy fotka sie zaladuje sama po zrobieniu to nie da sie przewijac na inne foty po zastosowaniu powiekszenia. Trzeba wywolac podglad fot playem i wtedy zmiana zdjec mastepuje tylnym kolkiem.
    Przez godzine sie przyzwyczajalem i wkurzalem. Po godzinie stwierdzilem ze jest swietny. Caly ten zoom na zdjeciu w canonach sluzy do sprawdzania czy zdjecie trafione. Teraz jednym przyciskiem mozemy zerknąć ))
    Canon G10, WP-DC28, :grin: 5d mkIII:grin: 5d mkI 17-40L 24LII 35L 85LII 580II

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Dokladnie do tego mi służy - ale to chyba skrzywienie z 5D2

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czacha Zobacz posta
    Majac do wyboru 1ds3 oraz 5d3 wybral bym (i wybralem) 5d3. Ale posiadajac juz 1ds3 nie zmienil bym go na 5d3
    no i chyba lepszego podsumowania w tym temacie nie widziałem jeszcze

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Flanel Zobacz posta
    Jest świetny. Szkoda ze nie jest tam gdzie się przyzwyczaiłem, bo nie lubię takich zmian, i nie kumam powodu dla którego to zrobiono.

Ale w zamian, dostałem możliwość wyboru jak lupka ma pracować. Jedno przyciśnięcie, i mam podgląd 100% w miejscu ustawienia pkt AF. Bajka. Mój przyjaciel nikoniarz, pozazdrościł tej opcji.

Więc w sumie, plusy są większe niż minusy. Przyzwyczaiłem się.
    Nic by nikomu nie zaszkodziło jak by zwyczajnie oprócz tego co zrobili działał też plus/minus. Widzę że na zagranicznych forach jest o to wojna więc może dotrze to do Canona i zmienią w nowszym firmwarze.

Przyzwyczaić się można do wszystkiego, ale z pewnością nowy sposób nie będzie bezgłośny - a to często jest ważne.

Wyciszyli duże pokrętło, ale to którym teraz jest zoomowanie podglądu hałasuje tak samo jak wcześniej i do tego częściej trzeba nim operować.

Mi to zwyczajnie działa na nerwy. Zamiast bezgłośnego kliknięcia np. 3x w plusik muszę zgrzytać zębatką, która zawsze służyła do czego innego.

Blokada kółka wyboru trybu też mnie denerwuje, ale powiedzmy że z tym się już nic nie zrobi... nie wiem komu to przeszkadzało, bo mi się chyba raz w ostatnich X latach przekręciło samo z siebie

Ale jak widać oni lepiej wiedzą co jest potrzebne użytkownikom

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez 3x3 Zobacz posta
    Nic by nikomu nie zaszkodziło jak by zwyczajnie oprócz tego co zrobili działał też plus/minus. Widzę że na zagranicznych forach jest o to wojna więc może dotrze to do Canona i zmienią w nowszym firmwarze.

Przyzwyczaić się można do wszystkiego, ale z pewnością nowy sposób nie będzie bezgłośny - a to często jest ważne.

Wyciszyli duże pokrętło, ale to którym teraz jest zoomowanie podglądu hałasuje tak samo jak wcześniej i do tego częściej trzeba nim operować.

Mi to zwyczajnie działa na nerwy. Zamiast bezgłośnego kliknięcia np. 3x w plusik muszę zgrzytać zębatką, która zawsze służyła do czego innego.

Blokada kółka wyboru trybu też mnie denerwuje, ale powiedzmy że z tym się już nic nie zrobi... nie wiem komu to przeszkadzało, bo mi się chyba raz w ostatnich X latach przekręciło samo z siebie

Ale jak widać oni lepiej wiedzą co jest potrzebne użytkownikom
    Jeszcze nie widziałem żeby ktoś wszystkim dogodził .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Początki nałogu Awatar Flanel
    Miasto
    Gdynia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Jeszcze nie widziałem żeby ktoś wszystkim dogodził .
    Niby nie ale to zabawne jak czasem firmy, nie wiem czemu, od dla zabawy ? Zmieniają coś co przez lata działało tak samo, i całkiem dobrze.

To powiększanie komuś przeszkadzało że było po prawej ?

To nie tyczy się tylko aparatów, to samo widzę np. w smartfonach..

Nie ważne że 3 kolejne modele miały włącznik po lewej, czwarty ma po prawej bo tak i już...

Eh.

Natomiast co do nowej puszki, na szczęście wniosła tyle dobrego, że to z lupką mogę im wspaniałomyślnie wybaczyć, a co

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Skoro dajemy tu porównania to ja też wrzucę:
    http://www.cameralabs.com/reviews/Ca...SO_noise.shtml
    Jeśli było to wybaczcie.

Dla lubujących się w takich konkurencjach jest tam też test C5DmkIII vs. ND800
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar ripek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez 3x3 Zobacz posta
    Pobaw sie dluzej to odkryjesz ze nie musisz
    Canon G10, WP-DC28, :grin: 5d mkIII:grin: 5d mkI 17-40L 24LII 35L 85LII 580II

Bywalec Awatar E.3
    Miasto
    Police/Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Dla lubujących się w takich konkurencjach jest tam też test C5DmkIII vs. ND800
    tutaj, porównanie w bardziej użytkowych warunkach
    http://www.youtube.com/watch?feature...&v=AfA2mTMt0u8
    Moje graty: EOS 350D, C50 f/1.8 (plastik fantastik) i KIT

Strona 63 z 372 PierwszyPierwszy ... 1353616263646573113163 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów