Majac do wyboru 1ds3 oraz 5d3 wybral bym (i wybralem) 5d3. Ale posiadajac juz 1ds3 nie zmienil bym go na 5d3![]()
Majac do wyboru 1ds3 oraz 5d3 wybral bym (i wybralem) 5d3. Ale posiadajac juz 1ds3 nie zmienil bym go na 5d3![]()
Canon G10, WP-DC28, :grin: 5d mkIII:grin: 5d mkI 17-40L 24LII 35L 85LII 580II
Dokladnie do tego mi służy - ale to chyba skrzywienie z 5D2![]()
Nic by nikomu nie zaszkodziło jak by zwyczajnie oprócz tego co zrobili działał też plus/minus. Widzę że na zagranicznych forach jest o to wojna więc może dotrze to do Canona i zmienią w nowszym firmwarze.
Przyzwyczaić się można do wszystkiego, ale z pewnością nowy sposób nie będzie bezgłośny - a to często jest ważne.
Wyciszyli duże pokrętło, ale to którym teraz jest zoomowanie podglądu hałasuje tak samo jak wcześniej i do tego częściej trzeba nim operować.
Mi to zwyczajnie działa na nerwy. Zamiast bezgłośnego kliknięcia np. 3x w plusik muszę zgrzytać zębatką, która zawsze służyła do czego innego.
Blokada kółka wyboru trybu też mnie denerwuje, ale powiedzmy że z tym się już nic nie zrobi... nie wiem komu to przeszkadzało, bo mi się chyba raz w ostatnich X latach przekręciło samo z siebie
Ale jak widać oni lepiej wiedzą co jest potrzebne użytkownikom![]()
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Niby nie ale to zabawne jak czasem firmy, nie wiem czemu, od dla zabawy ? Zmieniają coś co przez lata działało tak samo, i całkiem dobrze.
To powiększanie komuś przeszkadzało że było po prawej ?
To nie tyczy się tylko aparatów, to samo widzę np. w smartfonach..
Nie ważne że 3 kolejne modele miały włącznik po lewej, czwarty ma po prawej bo tak i już...
Eh.
Natomiast co do nowej puszki, na szczęście wniosła tyle dobrego, że to z lupką mogę im wspaniałomyślnie wybaczyć, a co![]()
Skoro dajemy tu porównania to ja też wrzucę:
http://www.cameralabs.com/reviews/Ca...SO_noise.shtml
Jeśli było to wybaczcie.
Dla lubujących się w takich konkurencjachjest tam też test C5DmkIII vs. ND800
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
tutaj, porównanie w bardziej użytkowych warunkach
http://www.youtube.com/watch?feature...&v=AfA2mTMt0u8
Moje graty: EOS 350D, C50 f/1.8 (plastik fantastik) i KIT