Strona 61 z 372 PierwszyPierwszy ... 1151596061626371111161 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 601 do 610 z 3719

Wątek: 5DmkIII w praktyce

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez adrenag Zobacz posta
    faktycznie trochę mnie poniosło z tą namiastką. Chodzi mi raczej że na bank będzie różnica w ai-servo dla 1dx a 5d3 , w końcu 1dx musi "obsłużyć" trochę więcej niż 6fps
    Ale to wiesz czy tylko tak dywagujesz? Bo jeśli to ostatnie to tu czekamy na opinie osób, które mają tę puszkę i potrafią się podzielić konkretami :cool:.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Goomis Zobacz posta
    Cena co do możliwości jest moim zdaniem wcale nie przesadzona i nie ma co narzekać. Przykład Czachy jednak jakby wskazuje bo mówi, że ma dużo nietrafionych w serii (2 na 6 to dużo) ale jestem w stanie się założyć, że to wina źle dobranych ustawień. W 1D było podobnie. AF niby słaby - ale w dużej mierze narzekania się brały z tego, że ludzie nie potrafili go dobrze ustawić (bez urazy Czacha).
    Teraz canon wyciągnął AF z Cf.n. do menu, dał zrozumiałe nazwy i obrazki ale obstawiał, że jak ktoś nie miał nigdy 1D to mu chwilę i tak zejdzie zanim ustawi wszystko pod siebie i konkretną sytuację
    Ale ja sam przyznalem ze AF byl ustawiony na zla opcje - tak sie konczy nie czytanie instrukcji Ale ja i tak nie narzekam, a te na 2/6 to minimalna wartosc ostrych fot bo w wiekszosci przypadkow 2/3 jest w celu.

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czacha Zobacz posta
    Ale ja sam przyznalem ze AF byl ustawiony na zla opcje - tak sie konczy nie czytanie instrukcji Ale ja i tak nie narzekam, a te na 2/6 to minimalna wartosc ostrych fot bo w wiekszosci przypadkow 2/3 jest w celu.
    nie no jak widzę, że żeby teraz zrobić zdjęcie to trzeba prawie studia obsługi aparatu zrobć... a z drugiej strony jak czytam ile tych opcji nowych jest w tych fotonowościach to nawet mi się nie chce swojego 50D do ręki brać, bo to już prehistoria i zdjęcia nie zrobi...
    70D, C. EF-S 15-85mm f/3.5-5.6 IS USM, C. EF 50mm f/1,8 STM, C. 100mm 2.8L Macro IS USM, C. EF 70-200mm f/4 L IS USM, C. Speedlite 430EX II, Velbon sherpa 600R, Marumi Super DHG

Bywalec Awatar Jerzy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Canon przeprasza za DPP użytkowników 5DMark III,oficjalna informacja na stronie Canon Polska w dziale oprogramowania do aparatu.
    Ostatnio edytowane przez Jerzy ; 05-04-2012 o 14:59
    Eos 20D,5D,Eos 30 bez "D" i troche dodatków....
    http://www.maxmodels.pl/juras.html

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jerzy Zobacz posta
    Canon przeprasza za DPP użytkowników 5DMark III,oficjalna informacja na stronie Canon Polska w dziale oprogramowania do aparatu.
    W miarę łatwo wkleja się linki na tym forum...
    http://www.canon.pl/Support/Consumer...tcm:125-922684
    the silence is deafening

Początki nałogu Awatar Flanel
    Miasto
    Gdynia

Domyślnie

Firma Canon dokłada wszelkich starań, aby dostarczać klientom produkty charakteryzujące się wysoką jakością. Służy temu realizowany z najwyższą skrupulatnością program zapewniania jakości. Dzięki temu na naszych produktach można polegać. Mamy nadzieję, że nasze działania spotkają się z Państwa zrozumieniem.
    No więc po mojemu: jak widać nie wszelkich, wcale nie tak wysoką jakością, wcale nie skrupulatny. Polegać ? ORLY ? I nie, nie rozumiem.

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kawo Zobacz posta
    nie no jak widzę, że żeby teraz zrobić zdjęcie to trzeba prawie studia obsługi aparatu zrobć... a z drugiej strony jak czytam ile tych opcji nowych jest w tych fotonowościach to nawet mi się nie chce swojego 50D do ręki brać, bo to już prehistoria i zdjęcia nie zrobi...
    Zajżyj do instrukcji z ustawieniami AF to zrozumiesz o czym mowa - niestety po samych nazwach w menu i krótkich informacjach dodanych w aparacie ciężko się domyśleć o co tak na prawdę chodziło producentowi

Bywalec Awatar 1glider
    Miasto
    Głubczyce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Flanel Zobacz posta
    No więc po mojemu: jak widać nie wszelkich, wcale nie tak wysoką jakością, wcale nie skrupulatny. Polegać ? ORLY ? I nie, nie rozumiem.
    Ja też nie rozumiem. W wersji DPP 3.11.4 nie mam niektórych fukcji które są opisane w instrukcji obsługi tej wersji. W odpowiedzi na "reklamację" polski help desk poprosił o zrzuty ekranowe z problemem oraz instrukcję programu(???). O ile na zrzutach lepiej widać problem to przy instrukcji zwątpiłem. Nie mają swojej???:

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czacha Zobacz posta
    Zajżyj do instrukcji z ustawieniami AF to zrozumiesz o czym mowa - niestety po samych nazwach w menu i krótkich informacjach dodanych w aparacie ciężko się domyśleć o co tak na prawdę chodziło producentowi
    tiaa...obrazki czasem niewiele mówią...i trzeba sięgać po szczegóły...Nie wiem, jak działa w tym wypadku użycie przycisku info...
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez 1glider Zobacz posta
    Ja też nie rozumiem. W wersji DPP 3.11.4 nie mam niektórych fukcji które są opisane w instrukcji obsługi tej wersji. W odpowiedzi na "reklamację" polski help desk poprosił o zrzuty ekranowe z problemem oraz instrukcję programu(???). O ile na zrzutach lepiej widać problem to przy instrukcji zwątpiłem. Nie mają swojej???:
    Ja u siebie przełączyłem się na highspeed (tak jak zalecają w przypadku RAW'ow z 5D mrkIII), to zniknęło mi parę opcji...
    Ostatnio edytowane przez Thomason2005 ; 05-04-2012 o 15:47 Powód: Automerged Doublepost

Pełne uzależnienie Awatar dziobolek
    Miasto
    Dublin/Ireland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez 1glider Zobacz posta
    ...O ile na zrzutach lepiej widać problem to przy instrukcji zwątpiłem. Nie mają swojej???:
    Może inaczej - są ciekawi z jakiej Ty korzystasz

Pozdrówka!
    "Nie wiesz i pytasz - wstydzisz się raz;
    Nie wiesz i nie pytasz - wstydzisz się całe życie"

50D; SIGMA 17-50 f/2.8; TAMRON 70-200 f/2.8; Peleng 8mm / E-400; ZD17,5-45; ZD40-150
    tylko... czy to jest ważne??? "Galeria - zapraszam."

Strona 61 z 372 PierwszyPierwszy ... 1151596061626371111161 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów