od większego bufora jest 1Dx
cieszmy się że jest AF i funkcje AF w 5tce z jedynki, bo takie marudzenie..![]()
od większego bufora jest 1Dx
cieszmy się że jest AF i funkcje AF w 5tce z jedynki, bo takie marudzenie..![]()
nie przesadzajmy, nowa piątka kosztuje 13 tys zł, to już prawie cena jedynki
13 a 25 to nie jest PRAWIE
ja rozumiem że dla wielu to jest dużo
ale macie wybór. 7-8k za 5d2, 12-13k za 5d3 - każdy płaci tyle co trzeba za możliwości aparatu
obstawiam że AF w 1Dx miażdzy system, a 5d3 to tylko namiastka dla kotleciarzy coby nie przechodzili do nikona![]()
Ostatnio edytowane przez adrenag ; 05-04-2012 o 11:50
"U konkurencji" widziałem komentarze, że różnice pomiędzy 5D MkIII i D3 nie są w ogóle odczuwalne, więc naprawdę ciężko mówić o namiastce.
Być może, podkreślam, być może są jakieś różnice przy serwo i śledzeniu 3D, ale przykład Czachy na to nie wskazuje.
Jest dobrze, pierwszy raz nie ma na co narzekać (poza ceną).
I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it
Jesli faktycznie jest jak piszesz to Canon może mieć mega problem jeśli dowie się o tym UOKIK. Takie dyktowanie cen sprzedaży jest zakazane i zagrożone ogromnymi karami.
Było kilka przypadków milionowych kar za zmowy cenowe w naszym kraju.....
Mam nadzieję ,że zdrowa konkurencja spowoduje spadek ceny tej nowej puchy.
faktycznie trochę mnie poniosło z tą namiastką. Chodzi mi raczej że na bank będzie różnica w ai-servo dla 1dx a 5d3 , w końcu 1dx musi "obsłużyć" trochę więcej niż 6fps
zmowy cenowe to normalka, ale przeciez jak coś kosztuje 12 800 a 13 000 to cięzko to nazwać tą samą ceną..![]()
Ostatnio edytowane przez adrenag ; 05-04-2012 o 11:58
Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.
---Moje zdjecia na FB---
Cena co do możliwości jest moim zdaniem wcale nie przesadzona i nie ma co narzekać. Przykład Czachy jednak jakby wskazuje bo mówi, że ma dużo nietrafionych w serii (2 na 6 to dużo) ale jestem w stanie się założyć, że to wina źle dobranych ustawień. W 1D było podobnie. AF niby słaby - ale w dużej mierze narzekania się brały z tego, że ludzie nie potrafili go dobrze ustawić (bez urazy Czacha).
Teraz canon wyciągnął AF z Cf.n. do menu, dał zrozumiałe nazwy i obrazki ale obstawiał, że jak ktoś nie miał nigdy 1D to mu chwilę i tak zejdzie zanim ustawi wszystko pod siebie i konkretną sytuację![]()
5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk