Po wypuszczeniu 5D mrkIII Canon powinien wypuścić firmware do wszystkich wcześniejszych aparatów zmieniający w ustawieniach nazwę "silent mode" na "loud mode". Mrk'aIII w tym trybie to naprawdę nie słychać.
Po wypuszczeniu 5D mrkIII Canon powinien wypuścić firmware do wszystkich wcześniejszych aparatów zmieniający w ustawieniach nazwę "silent mode" na "loud mode". Mrk'aIII w tym trybie to naprawdę nie słychać.
baterie pasują ale grip już nie pasuje
Tzn pasowałby idealnie, gdyby nie dwie wypustki na uchwycie...
Aż mnie korci by je upitolić..
Też jestem zwolennikiem zamienników.
Zdaję sobie sprawę z różnic, raz kupiłem oryginał do 30D. Potem do pierwszej i drugiej piątki już szkoda mi było złociszy, i do dziś ujeżdżam phottixy po mimo ich znanych problemów z rozładowywaniem.
Ale jeżeli zamiennik nie będzie miał joysticka to trzeba się będzie zastanowić..
Sent from my GT-I9100 using Tapatalk
Ostatnio edytowane przez Flanel ; 03-04-2012 o 08:03
To jest opis gripa w sklepie B&H
The Canon BG-E11 Battery Grip for 5D Mark III Camera is an optional battery grip with improved ergonomics designed specifically for the Canon EOS 5D Mark III. It allows users to load a choice of one or two LP-E6 battery packs. With two packs, the already-impressive battery life is doubled, compared to using a single LP-E6 pack in-camera. This is especially useful when taking advantage of the camera's movie mode or Live View mode - operating modes that use more power. In addition, with the included battery magazine, you can also run the camera off six AA batteries. The BG-E11 also provides full vertical shooting controls, which can be independently turned on or off as the photographer needs to enhance camera handling, especially for shooting vertical pictures. It has a large number of operating controls as well: shutter button, Main Dial, multi-controller, AF point selection button, AE lock/FE lock button, AF start button, and multi-function button.
Ostatnio edytowane przez 1glider ; 03-04-2012 o 08:03
Tak to dokładnie wygląda
Wczoraj cały dzień aparatu z torby nie wyjąłem a dziś sesja w studio, ale chyba będę strzelał 5D2 bo bez gripa to mordęga z pionowymi kadrami ;/
Ostatnio edytowane przez Czacha ; 03-04-2012 o 08:20
Oj tak. Baardzo przyjemnie klapie lustro przy silent mode. W nocy testowałem nad uchem żony i nie obudziła się![]()
Na razie za krótko mam aparat żeby coś napisać ale.. na + w porównaniu z mkII:
- lepiej i pewniej się trzyma, uchwyt jest głębszy i ogumowany w całości
- AF trafia w sporej ciemności :P a mnogość ustawień AF robi wrażenie
5D mark III, C.35/1.4L, S.85/1.4, S.14/2.8 // Oly XZ-1
W zasadzie to nawet bez trybu cichego ten aparat inaczej trzepie klatki. Brzmi bardziej mechanicznie (jakby metalowo) i jednocznie miekko. A tryb cichy brzmi podobnie do tego co mamy w 5D2 gdy robimy zdjecia na Live View z domieszka miekkiego klapniecia znanego np. z Nikona![]()