Mirek: facet wyjął tylko jeden (pierwszy) filtr aa, drugi jest "sklejony z cmosem".
ripek: tak, ja narzekam na iso. Jest banding, choć schowany jeszcze sprytniej niż w 7D, cały pic polega na tym co piszesz: poprawne naświetlony. Konkurent przy 5D3 powinien mieć sticker: dslr for dummies. Pozwala na baardzo dużo, fatman udowodnił to empirycznie (sample z dpreview ciągnięte za uszy na maxa).
ripek vs MMM: już w preview na dpreview w części key technologies pisze: new (redesigned) on chip noise reduction. MMM na wierzchu
Czacha: dziękuję; nareszcie. Wystarczyło tylko (dla mnie aż) 59 ms by samemu przekonać się, że 5D2 to rasowy Klik-Klak. Konkurent (znowu przepraszam) wkroczył w terytorium zarezerwowane dla profesjonalnych korpusów - 42 ms...
Ostatnio edytowane przez gietrzy ; 01-04-2012 o 17:30
the silence is deafening
Ja tak sobie czytam i czytam, i tu i tam...
Boże jaki ja jestem szczęśliwy. Kiedy przeczytałem o premierze nowego mark III, zamknąłem się w sobie. Żadnych recenzji, żadnych opinii, żadnych sampli. Wystarczy że napisali że będzie nowy AF. Dopiero po zamówieniu, odważyłem się przeczytać reckę Czachy.
Sample porobiłem sobie już sam swoim body. I powiem wam, tak jest imo lepiej![]()
Nie zauważyłem tego linku w tym temacie. A jest to ważna informacja...
Drodzy posiadacze 5D MKIII... lepiej zadzwońcie do Canon Polska i się umówcie na wizytę w serwisie...
O co chodzi? O poważną wadę konstrukcyjną najnowszego Canona. Chodzi o układ zasilania, gdzie awaria może prowadzić do przegrzania baterii i w efekcie nawet... samozapłonu baterii... więcej do poczytania w linku poniżej:
http://dfv.pl/wiadomosci/articles/10544.html
Zazdrość straszna rzecz
Sent from my GT-I9100 using Tapatalk
Pomyśl sobie, że są tacy którzy niemal codziennie zadają sobie trud robienia nieustannych porównań i analiz poprzez które próbują udowodnić coś tam z sobie tylko znanych powodów. Też mnóstwo nikomu niepotrzebnej roboty i zmarnowany ogrom czasu. I to do tego za free. Na tym tle opinie użytkowników praktyków takich jak np. Czacha czy ripek to mleko z miodem :-D. I nie smaruję nikomu piszę co myślę zupełnie poważnie.
ripek może MMM miał na myśli, że zero to wcale nie oznacza że digic5 jest bezrobotny
Ja jeszcze jedno zwróciłem uwagę przeglądają już sporo zdjęć z nowej zabawki, że "możliwości odszumiające" w nowym procku sa na prawdę mocne - jpg-i wyglądają bardzo gładko. Z raw-ów ludziom coś takiego już nie wychodzi. Canon chyba jednak raw-ów zbyt mocno nie odszumia zostawiając to użytkownikom.
Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 01-04-2012 o 19:00
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner