Pokaż wyniki od 1 do 10 z 3719

Wątek: 5DmkIII w praktyce

Mieszany widok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czacha Zobacz posta
    Jesli ograniczysz ilość czujników do 15 lub 9 to masz szanse poruszać się miedzy nimi szybciej, ale one nie sięgają mocnych punktów .. w 5D2 tez nie sięgały
    Z tego, co widzę, to są w pobliżu mocnych punktów. Linijką mierzyć nie muszę

Wydaje mi się, że w 5DII mimo wszystko te punkty są bardziej skupione w środku kadru.

Cytat Zamieszczone przez Czacha Zobacz posta
    Za to jest fajny bajer z joystickiem - pierwsze wciśniecię go centruje, ale kolejne wraca na ostatni aktywny punkt AF i jesli był nim np. któryś ze skrajnych bocznych to wciskanie joy'a wyboru pól AF bedzie skutkowalo przeskakiwaniem z centralnego AF na ten skrajny.. i tak w kolko - swietnia sprawa, w 5D2 tak nie bylo
    To trochę ułatwi sprawę. Fajna jest też automatyczna zmiana punktu po zmianie orientacji aparatu z poziomej na pionową.
    nowa strona | www.epicure.pl | polub moje zdjęcia | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    Z tego, co widzę, to są w pobliżu mocnych punktów. Linijką mierzyć nie muszę
    W poblizu tak

Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    Wydaje mi się, że w 5DII mimo wszystko te punkty są bardziej skupione w środku kadru.
    W 5D2 punkty sa nieco wezej (o 1-2 skrajne rządki pól z 5D3) - tak mi sie wydaje przykladajac oba aparaty jednoczesnie do obu oczu Ale ten skrajny boczny w 5D2 jest centralnie, zas punkty w 5D3 tworza prostokat (prawie, srodkowe sa wyzej) co jest kolosalna roznica. W 5D3 jest tez "szerzej w pionie"
    Ostatnio edytowane przez Czacha ; 31-03-2012 o 10:17

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów