Ciagle ISO, ISO, ISO, potem AF. Ale jakos dobic sie nie moge do jednego info - czy jest w koncu pomiar swiatla punktowy przypisany do dowolnego punktu AF, czy dalej srodek kadru?
Ciagle ISO, ISO, ISO, potem AF. Ale jakos dobic sie nie moge do jednego info - czy jest w koncu pomiar swiatla punktowy przypisany do dowolnego punktu AF, czy dalej srodek kadru?
Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.
---Moje zdjecia na FB---
Oczywiscie. Af bedzie dalej wolniejszy niz w jedynkach ze wzgledu na zasilanie (7V kontra 11V). Zaden algorytm tego nie zmieni. Te same lensy na 1d dzialaja 20-30% lepiej.. po prostu szkla sie szybciej zbieraja..
Precyzja pozostanie taka sama (statyczny obiekt/ilosc swiatla) jak w 1dX co w porownaniu do 5DII jest skokiem o kilka parsekow..
Dla zainteresowanych filmowaniem dobre porównanie 5d mkII i 5d mk III:
http://www.cinema5d.com/viewtopic.php?f=30&t=39999
Sven. Jesteś w tym "doświadczony" co widzisz? Ja chyba już nie jestem w stanie wychwycić tych różnic![]()
Oko plus aparat - dobrana para.
sprzęt do generowania, rozpraszania, skupiania i rejestrowania świat(ł)a.....
To już zupełnie inna sprawa.
Oko już nie to.
Ale pewnych rzeczy nie widzę... Nie widzę dużej różnicy na pierwszy rzut oka. Do 6400 ISO. A taka by mnie skłaniała do powiedzenia WOW i ewentualnego myślenia o przesiadce.
Oczywiście to moja subiektywna opinia. Opinia człowieka, wychowanego w telewizji, tak na marginesie (stąd oczy już nie te, oj, nie te) Pozdr.
Mnie interesuje sprawa wizjera. W mojej 5D mkI muszę bardzo dokładnie oko przyłożyć żeby zobaczyć całość kadru i informacje pod nim. W III nadal tak jest czy uległo to zmianie?
C 5D, Z 16/2,8, C 16-35/2,8 L, C 24-105/4 IS L, C 85-1,2 L, C 135/2 L, C50/1,4, 580EX II + małe domowe studio