czyli te 5 tys wicej placimy za AF, cichy tryb, 60 klatek, niski szym w filmach oraz bardzo porownywalny szum w RAWach, warto????? za to mozna miec dobre szklo i cos jeszcze
czyli te 5 tys wicej placimy za AF, cichy tryb, 60 klatek, niski szym w filmach oraz bardzo porownywalny szum w RAWach, warto????? za to mozna miec dobre szklo i cos jeszcze
A wiadomo kiedy będzie dostępny już normalnie np w rtv euro agd ?
Pkt 8 regulaminu forum
Prośba do posiadaczy, może ktoś udostępnić soft na Mac-a? W zasadzie chodzi o DPP z DLO.
a za kolejne 10 tys masz jeszcze lepszy af , grip i szybszy tryb seryjny i pare innych udogodnien. toć za to masz ze 3 dobre szkła..
takie gadanie... :-?
podobnie myslalem o 5d2 - dlaczego go nie mam (a mam przeplaconego 1ds3), przeciez 5d2 ma lepsze i wyzsze uzywalne iso , tryb video i lepszy lcd ...zrobiłem sobie w końcu zestawienie i wyszło mi ponad 20 plusow na korzysc tego co mam, dla kogoś innego 1 czynnik wystarczy do podjecia decyzji - szczegolnie dla kotleciarza z przymusowym najlepsiejszym iso 3200/6400
Ostatnio edytowane przez domelek ; 29-03-2012 o 11:53
Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.
---Moje zdjecia na FB---
Mirek, ale gdzie coś takiego napisałem?Nie podjudzaj.
To co było sufitem i maksymalnymi możliwościami dla 5DII, dla 5DIII jest zaledwie podłogą. Układ AF ustawiania ostrości zdecydowanie lepiej i wydaje sie nie miec nic wspólnego z tym znanym z wcześniejszego modelu - jest kilka klas wyżej, zwlaszcza gdy ostrzy sie w ciemnych miejscach. Tam gdzie 5D2 wysiadal, 5D3 bez problemu lapie ostrosc i nie robi mu roznicy czy uzywasz bocznego punktu czy centralnego.
Dla mnie to kolosalna roznica, bo byc moze zamiast 3tys zdjec bede przynosil na kartach tylko tysiaka, bo nie bede musial strzelac tego samego motywu po kilka razy.
Adobe zapowiedzialo na ten tydzien update LR4 w ktorym maja dodac miedzy innymi obsluge RAW'ów z 5D3.
Ostatnio edytowane przez Czacha ; 29-03-2012 o 12:20
Piotrek, ja tylko wykorzystałem Twój wpis, żeby zadać karkołomne pytanie. Żadna to była zaczepka.
Ten AF mnie najbardziej interesuje ze wszystkiego. ISO widać było, że poprawili, zanim aparat pojawił się w sklepach. A jedyne na co narzekałem w 5DII to jego "powolność". Czyli to, o czym piszesz. Że na wszelki wypadek trzeba robić po kilka zdjęć tego samego, żeby miec pewnośc, że się AF wyrobił w odpowiednim momencie i jest z czego wybrać to jedno niepowtarzalne zdjęcie. Bo, że wcelował, to zazwyczaj nie mam wielkiego problemu.
Czyli da sie ostrzyć na AF szybko zbliżający się obiekt?
Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.
---Moje zdjecia na FB---