Strona 12 z 372 PierwszyPierwszy ... 210111213142262112 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 111 do 120 z 3719

Wątek: 5DmkIII w praktyce

Dopiero zaczyna Awatar kymaj
    Miasto
    łomża

Domyślnie

czyli te 5 tys wicej placimy za AF, cichy tryb, 60 klatek, niski szym w filmach oraz bardzo porownywalny szum w RAWach, warto????? za to mozna miec dobre szklo i cos jeszcze

Coś już napisał
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

A wiadomo kiedy będzie dostępny już normalnie np w rtv euro agd ?
    Pkt 8 regulaminu forum

Domyślnie

Prośba do posiadaczy, może ktoś udostępnić soft na Mac-a? W zasadzie chodzi o DPP z DLO.

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kymaj Zobacz posta
    czyli te 5 tys wicej placimy za AF, cichy tryb, 60 klatek, niski szym w filmach oraz bardzo porownywalny szum w RAWach, warto????? za to mozna miec dobre szklo i cos jeszcze
    a za kolejne 10 tys masz jeszcze lepszy af , grip i szybszy tryb seryjny i pare innych udogodnien. toć za to masz ze 3 dobre szkła..

takie gadanie... :-?

podobnie myslalem o 5d2 - dlaczego go nie mam (a mam przeplaconego 1ds3), przeciez 5d2 ma lepsze i wyzsze uzywalne iso , tryb video i lepszy lcd ... zrobiłem sobie w końcu zestawienie i wyszło mi ponad 20 plusow na korzysc tego co mam, dla kogoś innego 1 czynnik wystarczy do podjecia decyzji - szczegolnie dla kotleciarza z przymusowym najlepsiejszym iso 3200/6400

Coś już napisał Awatar domelek
    Miasto
    Sędziszów Młp.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kymaj Zobacz posta
    Popatrz na to z drugiej strony. Pomyśl jak dużo dostajesz za 5 tys. mniej, nikt Cię nie zmusza do kupienia 5D Mk III, możesz przecież kupić Mk II

Oj jestem przekonany, że znajdzie się mnóstwo osób, które bez wahania dopłacą 5 tys. za te kilka "drobiazgów" jakie wymieniłeś
    Ostatnio edytowane przez domelek ; 29-03-2012 o 11:53

Początki nałogu Awatar woyd
    Miasto
    Dębno

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Ghent Zobacz posta
    A wiadomo kiedy będzie dostępny już normalnie np w rtv euro agd ?

Już jest - zobacz w ceneo na przykład, i to w bardzo dobrej cenie

Wysłane z SGS+ przez Tapatalk
    Ostatnio edytowane przez woyd ; 29-03-2012 o 12:05

Canon 5DmII + 40D + 24-70 f2.8 L + 17-40 L + 85 f1.2 L + 35mm f1.4 L + 70-200 f2.8 L + Tamron 28-75 + EF 50 f/1,4 II || Canon 580EX II + studyjne błyskotki 3000W || Blog || digart

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czacha Zobacz posta
    Ale AF miażdży .. !
    Czyli 5DII nadal robi jako tako zdjęcia, ale AF przestał działać?
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Mirek, ale gdzie coś takiego napisałem? Nie podjudzaj.

To co było sufitem i maksymalnymi możliwościami dla 5DII, dla 5DIII jest zaledwie podłogą. Układ AF ustawiania ostrości zdecydowanie lepiej i wydaje sie nie miec nic wspólnego z tym znanym z wcześniejszego modelu - jest kilka klas wyżej, zwlaszcza gdy ostrzy sie w ciemnych miejscach. Tam gdzie 5D2 wysiadal, 5D3 bez problemu lapie ostrosc i nie robi mu roznicy czy uzywasz bocznego punktu czy centralnego.

Dla mnie to kolosalna roznica, bo byc moze zamiast 3tys zdjec bede przynosil na kartach tylko tysiaka, bo nie bede musial strzelac tego samego motywu po kilka razy.

Adobe zapowiedzialo na ten tydzien update LR4 w ktorym maja dodac miedzy innymi obsluge RAW'ów z 5D3.
    Ostatnio edytowane przez Czacha ; 29-03-2012 o 12:20

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Mirek, ale gdzie coś takiego napisałem? Nie podjudzaj.
    Piotrek, ja tylko wykorzystałem Twój wpis, żeby zadać karkołomne pytanie. Żadna to była zaczepka.

Ten AF mnie najbardziej interesuje ze wszystkiego. ISO widać było, że poprawili, zanim aparat pojawił się w sklepach. A jedyne na co narzekałem w 5DII to jego "powolność". Czyli to, o czym piszesz. Że na wszelki wypadek trzeba robić po kilka zdjęć tego samego, żeby miec pewnośc, że się AF wyrobił w odpowiednim momencie i jest z czego wybrać to jedno niepowtarzalne zdjęcie. Bo, że wcelował, to zazwyczaj nie mam wielkiego problemu.
    Czyli da sie ostrzyć na AF szybko zbliżający się obiekt?
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Dopiero zaczyna
    Miasto
    OP

Domyślnie

Adobe zapowiedzialo na ten tydzien update LR4 w ktorym maja dodac miedzy innymi obsluge RAW'ów z 5D3.
    A czy LR 3.6 również będzie miał taką możliwość, czy kroi się kolejny wydatek?

Strona 12 z 372 PierwszyPierwszy ... 210111213142262112 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów