Strona 10 z 372 PierwszyPierwszy ... 891011122060110 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 91 do 100 z 3719

Wątek: 5DmkIII w praktyce

Fotografujący Awatar michael_key
    Miasto
    Stargard

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arra Zobacz posta
    1EV w porywach, ale masakrą tego bym nie nazwał, zwłaszcza że kolory na mk3 jakieś takie wyprane.
    Dochodzimy do meritum... wszytko co jest po 5D mkI to nie fotografia tylko pranie obrazu :wink:

Początki nałogu Awatar dulak
    Miasto
    Lublin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez koraf Zobacz posta
    Jeszcze taki test high ISO 5dIII vs 5dII : http://www.bellissimaphoto.co.uk/pho...-iso-test.html
    Cytat Zamieszczone przez amroz Zobacz posta
    po tym teście to widać zdecydowaną poprawę iso, jak dla mnie masakra
    Cytat Zamieszczone przez Thomason2005 Zobacz posta
    Z tego mi wychodzi bardziej 1,5EV niż 1/2...
    Mam zgoła odmienne odczucia. Dla mnie obraz z MK3 w przedstawionym linku jest jak odszumiony lekko. Mniejszy szum ale o tyle samo słabszy detal.

Powyższe zdjęcia na pewno nie pokazują dużej różnicy, gość pisze, że robił w RAW. Ostatnie zdjęcie porównawcze to jest żart mam nadzieję.

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kawo Zobacz posta
    porównanie z 50d to chyba jakieś nieporozumienie. to może weż i porównaj to z 10d, co? albo z 350d? Widzę, że jednak wbrew moim twierdzeniom już się szał zakupów zaczął niech wam dobrze służy
    Spokojnie, takie rzeczy sa mozliwe, ja sie bede przesiadal z wysluzonego 350D :grin: czekam tylko na ceny w okolicach 12k

Pełne uzależnienie Awatar xxkomarxx
    Miasto
    Rzeszów, Tarnobrzeg, Sandomierz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arra Zobacz posta
    1EV w porywach, ale masakrą tego bym nie nazwał, zwłaszcza że kolory na mk3 jakieś takie wyprane.

To już 5d mk2 jest kultowy i magiczny czy jeszcze z 10 stron

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez michael_key Zobacz posta
    Dochodzimy do meritum... wszytko co jest po 5D mkI to nie fotografia tylko pranie obrazu :wink:
    A moim zdaniem ogólniki, a nie meritum . Też wierzyłem w te bajki dopóki nie miałem możliwości rzetelnego pobawienia się raw-ami z 5d MkII. Ten aparat ma naprawdę olbrzymi potencjał tylko trzeba mieć czas i umieć go wykorzystać. Pamiętam wielostronicowe flejmy zaraz po wejściu 5d mkII, że obraz to masakra, wyprane kolory, brak szczegółów, mydło etc. Jak się ludzie nauczyli robić zdjęcia tą puszką i obrabiać raw-y to się to wszytko okazało wierutną bzdurą.

Po co to piszę. Żeby póki co nie wyciągać zbyt daleko idących wniosków, bo ta puszka jest bardzo świeża. Dlatego praktyka tak na prawdę pokaże jaki jest ten aparat i co w nim drzemie, a nie forumowe bajania i testy z internetu, w które coraz mniej wierzę, bo coraz częściej moje doświadczenia mają się nijak do tego co wyczytałem.

I rzecz ostatnia może truizm wciąż 90% sukcesu to operator - co zresztą doskonale widać po rozbieżnościach "testów" w necie.
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 28-03-2012 o 22:03
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Początki nałogu Awatar Marv84
    Miasto
    Gorlice

Domyślnie

Może ktoś napisać coś jak wypada 5d3 w porównaniu do 1Ds III? Zastanawiam sie czy zmienić jedynkę na nową piątkę. Głownie interesuje mnie AF. Dla lepszego AF sprzedałem 5d2 i kupiłem jedynkę.
    L

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    I rzecz ostatnia może truizm wciąż 90% sukcesu to operator - co zresztą doskonale widać po rozbieżnościach "testów" w necie.
    Gugle tranZlator:

"Jak Ci się nie podoba nowy aparat, to znaczy ze nie umiesz go używać."

Fakt, faktem, zanim ACR i inne softy zostaną odpowiednio "dostrojone", rezultaty mogą być takie sobie.
    Ostatnio edytowane przez qbic2 ; 28-03-2012 o 22:15
    Blog | DeviantArt
    A900,5Dmk2

Coś już napisał

Domyślnie

Panowie generalnie zmiana jakości obrazu głównie w jpeg w raw nie specjalnie znaczy poprawa głównie elektroniki i softu samej matrycy również, ale co tu gadać bez rewelacji.
    Jedyną dużą zmianą AF, ale właśnie jego porządnych testów szukam i nigdzie nie ma - np seria szybko zbliżający się pies, człowiek itp cała seria oczywiście. Zobaczymy ile chybionych, z pokazaniem na co ostrzył aparat bo to najważniejsze sprawdzić czy jest ostro tam gdzie ostrzył na poszczególnych klatkach.

sv
    Guest

Domyślnie

interesujące porównanie możliwości video 5d III i d800:
    http://gizmodo.com/5897098/d800-vs-5...s-better-video

Coś już napisał

Domyślnie

Fajny test tylko jedno ale, obiektywy wybrali niby najbardziej porównywalne, no moim zdanie to niestety nie. 24-105 canona z 24-70/2.8 nikona chyba żarty.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Ciekawe ponadto który z aparatów fałszuje kolory bo te na filmiku pierwszym są zupełnie różne.
    Ostatnio edytowane przez AndrzejS ; 29-03-2012 o 00:08 Powód: Automerged Doublepost

Strona 10 z 372 PierwszyPierwszy ... 891011122060110 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów