Strona 7 z 372 PierwszyPierwszy ... 567891757107 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 3719

Wątek: 5DmkIII w praktyce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kaindox Zobacz posta
    I okazało sie, że szum może wyglądać całkiem przyjemnie. Na dodatek Pan kubica gdzieś zniknął razem ze swoim narzekaniem na banding
    Nie chce wam zaburzać egzaltacji.
    Blog | DeviantArt
    A900,5Dmk2

Uzależniony Awatar kaindox

Domyślnie

Ja sprawdzałem te rawy od kdg i tam wszystko jest ok, bandingu nie zauważyłem

Początki nałogu Awatar woyd
    Miasto
    Dębno

Domyślnie

Tak sobie myślę że posiadacze nowej puszki mogliby jeszcze podzielić się informacjami za ile kupili. Ofert póki co jak na lekarstwo, a rozstrzał cenowy kosmiczny.

Wysłane z SGS+ przez Tapatalk

Canon 5DmII + 40D + 24-70 f2.8 L + 17-40 L + 85 f1.2 L + 35mm f1.4 L + 70-200 f2.8 L + Tamron 28-75 + EF 50 f/1,4 II || Canon 580EX II + studyjne błyskotki 3000W || Blog || digart

Coś już napisał Awatar domelek
    Miasto
    Sędziszów Młp.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Merde Zobacz posta
    PS: niestety, moja "praktyka" ogranicza się do zabawy kilkunastoma rawami dostępnymi w sieci.
    Kilkanaście Rawów to juz jest coś, ja narazie miałem doczynienia tylko z tymi 2 z forum.

No to pocieszyłeś mnie Merde

Cieszy mnie też to, jak łatwo można pozbyć się tych szumów w ACR
    Ostatnio edytowane przez domelek ; 28-03-2012 o 15:15

Pełne uzależnienie Awatar ripek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez woyd Zobacz posta
    Tak sobie myślę że posiadacze nowej puszki mogliby jeszcze podzielić się informacjami za ile kupili. Ofert póki co jak na lekarstwo, a rozstrzał cenowy kosmiczny.

Wysłane z SGS+ przez Tapatalk
    Nie ma zadnego rozstrzału. Jest cena 13299-13499. Z tego co pytałem po sklepach to Canon forsuje taką cenę (i w sumie popyt też).

Oferty za 11500-800 na allegro to oszustwo. Wystarczy poczytac opinie n/t sprzedawcy..
    Canon G10, WP-DC28, :grin: 5d mkIII:grin: 5d mkI 17-40L 24LII 35L 85LII 580II

Domyślnie

Bądź mądry i pisz wiersze...
    Dpreview opublikowali zdjęcia testowe: Link_1
    Bazując na tym porównaniu, różnica między MkII i MkIII jest niewielka. Szum jest klasyczny - kolorowy, choć mój LR 3.4 pokazywał wczoraj coś innego. W zależności od miejsca na zdjęciu, jakość (ostrość i szczegóły) raz są na korzyść MkII a innym razem MkIII góruje. Np. oczy kobiety na banknocie przy rozdzielczości ISO 800 są wyraźnie lepsze w starym modelu.

Na różnych stronach różne informacje można znaleźć.
    Na Digital-Picture piszą o poważnym problemie z DPP, bo Rawy są strasznie rozmydlone: Link_2
    W innym miejscu: Link_3 różnica między MkIII i starszym braciszkiem wali na kolana zarówno po stronie szumu jak i ilości detali. Szczerze mówiąc, zaczynam się obawiać, że albo Canon ma taki rozrzut produkcyjny, ale niektóre strony manipulują informacją. Sam już nie wiem, a dylemat spory. Mam już 5DMkII. Kupiłbym MkIII ale nie chcę płacić tylko za snobistyczne poczucie, że mam nowy aparat i dodatkową literkę "I". Chciałbym kupić wartość dodaną...
    6D, 5D MkII, 400 f5.6L, 70-200 f2.8L IS II, 100-400 II, 100 2.8L IS, TC 1.4x II - http://www.piotrkonopka.pl

Coś już napisał Awatar xdream
    Miasto
    Hindenburg

Domyślnie

serwis na żytniej wypożycza za 160 zł/doba - bierzesz, testujesz, decydujesz... na Targach w Łodzi też będzie, ale tam to się ekipa rzuci jak szczerbaci na suchary
    Ostatnio edytowane przez xdream ; 28-03-2012 o 16:55

Domyślnie

Słusznie prawisz.
    Dochodzę do wniosku, że mój problem to nie dylemat czy kupić, co raczej obawa że, że MkIII okaże się nie krokiem milowym, a malutkim kroczkiem. Cóż. Zobaczymy, czy MkIII ustawi wysoko poprzeczkę, czy też Producent będzie bić profity, bo zapobiegliwie, w starszym modelu zepsuli AF, żeby teraz fotograf miał powód do zmiany...
    Ostatnio edytowane przez piotre_k ; 28-03-2012 o 17:03
    6D, 5D MkII, 400 f5.6L, 70-200 f2.8L IS II, 100-400 II, 100 2.8L IS, TC 1.4x II - http://www.piotrkonopka.pl

Coś już napisał Awatar xdream
    Miasto
    Hindenburg

Domyślnie

nie zepsuli tylko przenieśli z 5d mk I z drobnymi poprawkami w sofcie; głowny atut to AF przeniesiony z 1dx.. sądząc po szklarni robisz trochę sprotu, więc powinieneś odczuć korzyść

Domyślnie

ceny używanych mkII wreszcie ruszyły w dół i to jest też niewątpliwy plus pojawienia się III

Strona 7 z 372 PierwszyPierwszy ... 567891757107 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów