Cytat Zamieszczone przez wain Zobacz posta
??? One shot HDR gdzie przy ruchomych obiektach inaczej sie nie da (wysokie trawy na wietrze, woda, ludzie).

Zawsze niebieskie niebo (juz widze w reporterce te filtry polowkowe z opcja automask highlight zakladane na lensy w 5dIII )
Nie lubię HDR, chodziło mi raczej o lenistwo polegające na niechęci do używania filtrów połówkowych.

A po cholere iso3200 .. Dla D800 wystarczy wtedy iso400(-3EV) i po korekcie bedzie bez bandingu i zapasem 5 - 6 EV w swiatlach i szumem na podobnym poziomie. Taka sama sztuka raczej dobrze nie sknoczy sie dla 5dIII.
Jesteś pewien, że tam gdzie do prawidłowego naświetlenia klatki (ale bez przejaranych świateł) z sensownym czasem potrzebuję iso 3200 - w tych samych warunkach D800 wystarczy iso 400?
Te 3 działki potrzebne mi do wyciągania szczegółów z cieni. Przy twojej metodzie musiałbym z D800 ciągnąć o 6 EV.

PS. Pomijam fakt co i ile kosztuje i jaka pucha komu pasuje ale pisanie o tym ze 5DIII ma git sensor i lepszego nie trzeba powoduje natychmiastowy opad rak.. Jakbym slyszał "Po co komu wiecej jak ISO400"..
Ja niczego takiego nie pisałem. Napisałem za to, że tam gdzie mnie przydałby się wysoki DR D800 przewagi nad nową piątką nie ma.