Dzis wyslalem 5D3 do Krakowa w ramach gwarancji. Zobaczymy co zdziałają
Sent from my iPhone using Tapatalk
Dzis wyslalem 5D3 do Krakowa w ramach gwarancji. Zobaczymy co zdziałają
EOS R6 Mark II, EOS R8, RF 15-35/2.8L IS, RF 50mm F1.2L, RF 50mm F1.8, RF 35mm F1.8, RF 24mm F1.8, EF 85/1.8, EF 135L, 2x430EX II
www.facebook.com/matti.jarominnen/photos
https://www.flickr.com/photos/mateuszj/albums
Podejrzewam ze nic....
W poniedzialek wysylam jeszcze raz z zaznaczeniem niech sobie zapna 85 L i przestrzela a nie tylko podpinaja pod aparature i odsylka.
Malo tego jest jeszcze dziwna akcja ze czasami cos sie dzieje af i wszystkie szkla musze przestawiac e mikroregulacji na +4 a np po godzinie znowu jest na zero... O co chodzi???
Te puszki maja ewidentnie wade ale cichoo niedlugo nowa wyjdzie a ta nie bedzie produkowana. Sprawa zamknieta
Ostatnio edytowane przez xxkomarxx ; 21-11-2014 o 21:22
Masz uwalona 5'ke proste. ML instalowales?
Nowy kupiony w znanej fotograficznej firmie aparat za 11kpln ma dzialac zgodnie ze specyfikacja, bez instalowania czegokolwiek. Zreszta taki za 2 czy 5 kpln tak samo.
Jeszcze zebym ja czy xxkomarxx byl odosobnionym przypadkiem ale takich zawiedzionych kupujacych jest wiecej (w tym watku we wczesniejszych postach).
U mnie ta wada widoczna jest golym okiem, najbardziej na 50L, gdzie raz jeszcze zaznaczam: ta sama sztuka zapieta do 5D2 dziala bez zarzutu na bocznych punktach AF.
Ciekawi mnie tez, czy forumowicze cieszacy sie z braku tej usterki rzeczywiscie jej nie maja ? Czy po prostu sprawdzili to ze szklami F2.8 czy 4.0. Gdy ja domkne 50L do tych wartosci to problem wyraznie slabnie (wieksza GO, wiec front czy back focus nie sa tak dotkliwe).
No ale taki sprzet kupuje sie m.in. po to, by smigal nawet na F1.2.
Wcale wiec nie bylbym taki pewien, ze chwalacy swoje 5D3 faktycznie maja celny boczny AF ;-)
Ostatnio edytowane przez MateuszJ ; 22-11-2014 o 17:30
EOS R6 Mark II, EOS R8, RF 15-35/2.8L IS, RF 50mm F1.2L, RF 50mm F1.8, RF 35mm F1.8, RF 24mm F1.8, EF 85/1.8, EF 135L, 2x430EX II
www.facebook.com/matti.jarominnen/photos
https://www.flickr.com/photos/mateuszj/albums
Otóż to. Też mi się tak wydaje. Z tymi aparatami jest coś nie tak.
Ja w dwóch sztukach mam dokładnie taki sam rozjazd. Po kalibracji w serwisie nic się nie zmieniło, u koleżanki jest ten sam problem. To że po 5dmk2 nauczyłem się przekadrowywać i z tym żyć nie oznacza że za takie pieniądze będę akceptował ten fakt w tym sprzęcie. Po prostu ma działać i już. Sprawy nie odpuszczę. Albo zrobią albo niech znajdą rozwiązanie które będzie dobre. Mogą w zamian podarować następcędo tego czasu mogę żyć z tym af.
Całe szczęście,że mam małe wymagania.
Mnie 5D3 zadawala,i nie mam FF ani BF ,albo tego nie widzę.
Niech się martwią zawodowcy.
"http://www.canon-board.info/galerie-uzytkownikow-15/zysk-auto-moto-speed-i-inne-95489/"]galeria na CB[/URL]
7D2/10-640/2,8-5,6+YN568EXII
Nie o to chodzi że jest gorszy. AF w 5d3 na bocznych jest lepszy i celniejszy od centralnego w 5d2, rzecz w tym że boczne mają frontfocus w stosunku do centralnego