Strona 326 z 372 PierwszyPierwszy ... 226276316324325326327328336 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 3 251 do 3 260 z 3719

Wątek: 5DmkIII w praktyce

Miasto
    Łódź

Domyślnie Odp: 5DmkIII w praktyce

dr11 dzięki. Różnica z 1DX jest porażająca ale też z tego co wiem jakość AF jest znacząco lepsza.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    127.0.0.1

Na temat 1Dx nie mogę ani potwierdzić, ani zaprzeczyć, bo go nawet na żywo nie widziałem :-D

Początki nałogu Awatar tkosiada
    Miasto
    UK

Uzależniony Awatar PoulN

Cytat Zamieszczone przez Kuba1 Zobacz posta
    Bardziej szumi, bo ma mniej (lub nie) odszumione RAW'y na wysokich ISO w odróżnieniu od 6D, który ma z tego powodu gładsze (czyli ładniejsze ) i ..pozbawione części najdrobniejszych szczegółów obrazki. Kto chce, ten to zobaczy na RAW'ach zamieszczonych tutaj. To jest moim zd. wyłącznie odszumienie - detali jest mniej, a byłoby więcej gdyby matryca 6D była "lepsza" czy "nowszej generacji".
    No to teraz czeka mnie ekskomunika lub jeszcze co gorszego .
    EOS 1.

EOS 2.

25600
    Który to który?

A teraz wyobraźmy sobie że nie oglądamy wycinka 100% tylko odbitkę A3 czy A2 o ile ktoś takie robi w ogóle przy takiech czułościach...
    Ostatnio edytowane przez PoulN ; 18-09-2013 o 17:14

Uzależniony

Cytat Zamieszczone przez PoulN Zobacz posta
    Aleosochozi? O ile to miało być do mnie. Bo szczerze mówiąc w nosie mam, który jest z jakiego aparatu. Oba w obróbce odszumione marnie - da się lepiej, bez tych strupów na gładkich płaszczyznach.

Uzależniony Awatar PoulN

Nie piłem co Ciebie (nawet nie wiem co Żeś pisał wcześniej) tak jako przykładzik dałem nawiązując do odwiecznej wojny jak to 6D ma dużo mniejsze szumy
    A odszumianie? hmmm, tak na szybko, strupy? to jest 100% kijowo doświetlonej mało kontrastowej sceny, nie odbitka A3 (o czym pisałem wyżej) jak wygładzisz to ubijesz całkiem detal, zresztą tu nie miejsce na tego typu zawody....
    Ostatnio edytowane przez PoulN ; 19-09-2013 o 11:55

Uzależniony

Cytat Zamieszczone przez PoulN Zobacz posta
    Nie piłem co Ciebie (nawet nie wiem co Żeś pisał wcześniej) tak jako przykładzik dałem nawiązując do odwiecznej wojny jak to 6D ma dużo mniejsze szumy
    A odszumianie? hmmm, tak na szybko, strupy? to jest 100% kijowo doświetlonej mało kontrastowej sceny, nie odbitka A3 (o czym pisałem wyżej) jak wygładzisz to ubijesz całkiem detal, zresztą tu nie miejsce na tego typu zawody....
    No, zacytowałeś mnie, to się odezwałem. Co do "wojny", to na w skazanych wcześniej przykładach widać, że 6D ma trochę gładsze raw'y na wysokich ISO, odszumione programowo z utratą części szczegółów. Jest to zrobione nieźle i na pierwszy rzut oka zdjęcia wyglądają dobrze i to wszystko doskonale odpowiada użytkownikom z grupy docelowej, do których puszka jest adresowana i wszyscy się cieszą - bomba.
    Ja osobiście brałem pod uwagę zakup tego body jako backup, ale właśnie ten fakt, że puszka mi wstępnie odszumia raw'y jest dla mnie nie do przyjęcia - zdecydowanie wolę sam sobie to robić, jeśli zajdzie potrzeba. Nie zmienia to faktu, że 6D jest dobrym aparatem do robienia zdjęć.

Uzależniony Awatar PoulN

Cytat Zamieszczone przez Kuba1 Zobacz posta
    No, zacytowałeś mnie...
    Niezrozumieliśmy się zacytowałem bo zgadzam się z Twoją opinią, choć mogło to zabrzmieć inaczej.
    Myślałem że chodziło Ci o jakieś swoje wcześniejsze posty,... wiem zamieszałem - sry.

Zablokowany
    Miasto
    Warszawa

Koledzy, czy ktoś mógłby wskazać mi gdzie znajdę wiarygodną informację jaka jest maksymalna szybkość slotu kart SD w 5D Mark III, czyli jakiej szybkości kart powinienem szukać. Zastanawiam się czy Canon nie wprowadzi aktualizacji, która wpłynie na zmianę tego parametru aparatu.

Mój plan był taki aby posiadając np. 8 kart CF 16GB zakupić jedną SD o pojemności 128GB i np. podczas reportażu ślubnego traktować ją jako backup całej pracy (na stałe siedziałaby w slocie SD). Obawiam się jednak o to ograniczenie prędkości, które wpływa na szybkość karty CF i tutaj mam dylemat.
    Ostatnio edytowane przez digital.photography ; 04-10-2013 o 20:51

Uzależniony

Noo, w tym wątku gdzieś już było kilka razy o tym, oraz że tego nie da się poprawić softwarem, bo ograniczenie wynika z użytego komponentu sprzętowego. Musisz przewertować.
    Wychodzi na to, że SD więcej niż 45 MB/s nie ma sensu kupować. U mnie jest tak, że SD Sandisk Extreme Pro 95MB/s pisze zauważalnie wolniej niż CF Extreme 60MB/s.

Strona 326 z 372 PierwszyPierwszy ... 226276316324325326327328336 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów