Jeśli zgodnie z instrukcją wyjąłeś potem akumulator, to chyba nie masz się czego bać![]()
![]()
Jeśli zgodnie z instrukcją wyjąłeś potem akumulator, to chyba nie masz się czego bać![]()
![]()
Tak zrobiłem. Dziś popstrykałem trochę zdjęć na przedszkolnym przedstawieniu i nic się nie dzieje.
R6, 5DIII, 24L, 35L, 50L, 85L, 135L, 16-35L, 24-70L, 70-200L, 100-400L, 580x2, 430 i inne graty
U mnie po upgradzie też nic, podsumowując: Jak wyjmiesz baterię to będzie ok !
Canon 1D IV i 5DSR| szkła EF | Olympus OMD E-M1 + szkła |Canon S95 | | PC
Pentax MX | Takumar 50/1.4 |
He he, masz mnie.
Oczywiście chodziło o dwaipółtysia.
Natomiast wyraźnie zmieniły mi się ustawienia AFMA dla 24-70L po aktualizacji. Z -4 do +3 na Tele, oraz z -4 na do +1 na Wide. I za każdym razem po zmianie baterii w gripie pyta, czy ma używać zamiennika, czy tylko prawdziwego (kogo/czego - bateria).
R6, 5DIII, 24L, 35L, 50L, 85L, 135L, 16-35L, 24-70L, 70-200L, 100-400L, 580x2, 430 i inne graty
O kurde !!! Może coś w tym jest bo zauważyłem na zdjęciach, że jeden z moich obiektywów się właśnie przestawił.
Generalnie mam w nosie testy, ale jak przeglądając zdjęcia z niedawnego spotkania u Sergiusza zauważyłem, że mi uparcie frontfokusił na 70 mm@2.8, to teścik zrobiłem i wyszło jak na tzw. dłoni. Podregulowałem na oko i jest normalnie. Miłe jest to, że po aktualizacji wygląda, że ostrzenie na centralnym z użyciem wspomagacza z lampy daje identyczne wyniki, co bez (przy świetle w którym jeszcze rusza AF aparatu). Wcześniej miałem wrażenie, że powtarzalnie gorzej trafiał na wspomagaczu niż bez.
Witam, mam szybkie pytanie
kategoria filmowanie
czy 5d mark III nagrywa w opcji interval ?? czy tylko z wgranym magic lanternem?
z gory dzieki za pomoc
Video nie wiem (podejrzewam że jak w Foto), ale w foto rzeczywiście: albo interwałometr zewnętrzny (np. Vello Wireless Shutterboss), albo Magic Lantern
Nikony chyba to maja (np. O ile pamietam 7000)
Canon 1D IV i 5DSR| szkła EF | Olympus OMD E-M1 + szkła |Canon S95 | | PC
Pentax MX | Takumar 50/1.4 |
Podpięcie TC80N3 i włączenie opcji do startowania nagrywania video z przycisku migawki powinno załatwić sprawę. Nie wiem czy o to chodzi, mogę sprawdzić jeśli doprecyzujesz scenariusz.
.