Strona 304 z 372 PierwszyPierwszy ... 204254294302303304305306314354 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 3 031 do 3 040 z 3719

Wątek: 5DmkIII w praktyce

Coś już napisał
    Miasto
    Stargard

Domyślnie Odp: 5DmkIII w praktyce

Na pewno nie czuć tego takiego "przeskoku" pomiędzy ustawieniem ostrości a wyzwoleniem migawki - mam na myśli 6D.

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

jak chce "końcowe pstryk" to niech się pobawi aparatem na plaży przy dużym wietrze. Będzie miał tyle pstryków, ile dusza zapragnie.
    Jarek

wybaczcie za ten "pstryk" ale nie wiedziałem jak to opisać
    spust działa jak przycisk (set) np.w marku II,50D

--- Kolejny post ---

dokładnie o to mi chodzi
    Cytat Zamieszczone przez e-pic Zobacz posta
    Na pewno nie czuć tego takiego "przeskoku" pomiędzy ustawieniem ostrości a wyzwoleniem migawki - mam na myśli 6D.

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez bajker83 Zobacz posta
    wysłałem na żytnia, zobaczymy co fachowcy na ten temat powiedzą
    bajker83 czy chodzi Ci o to, że spust jest zbyt czuły, czy jeszcze w czymś innym Ci to przeszkadza?

Uzależniony Awatar PoulN

Cytat Zamieszczone przez Grzesiek_PL Zobacz posta
    Nie wiem jak w 5D III, ale 5D II którego miałem w rękach miał miękki (wyczuwalny 2 stopniowy ale bez "klik") spust nie to co seria xxxD/xxD
    Taki miękki spust to super sprawa, przy czasach na granicy poruszenia łatwiej zrobić ostre zdjęcie.
    Cytat Zamieszczone przez Kuba1 Zobacz posta
    Chyba oddam moje nowe Porshe do serwisu - za każdym razem kiedy ruszam, coś wciska mnie w fotel. Nie wiem czy tak powinno być.. Sorry, nie mogłem się powstrzymać.

Przecież "pstryk" jest czynnikiem mogącym powodować/powodującym dodatkowe drgnięcie aparatu. Czy trzeba rozwinąć tę myśl?
    Ach ten Canon - zawsze coś sp...
    Mój 350D ma wyraźny "klik", 30D ma mniej wyczuwalny "klik",
    Jeśli 5D Mk3 będzie miał jeszcze mniejszy "klik" czy w ogóle nie go będzie - przeżyje, kwestia przyzwyczajenia, przecież efektem dociśnięcia calkowicie spustu jest akcja lustra i migawki więc raczej przeoczyć tego momentu się nie da ważne żeby wyczuwalny był pierwszy stopień.

Qrka wodna teraz to musze się zastawnowić czy dalej zostać przy zakupie 5`tki

A poważnie to z tym "poruszeniem" na skutek "klika" to nie przesadzajcie

wybaczcie za ten "pstryk" ale nie wiedziałem jak to opisać
    spust działa jak przycisk (set) np.w marku II,50D

--- Kolejny post ---

dokładnie o to mi chodzi
    Nie idzie wyczuć pierszego stopnia - momentu ostrzenia i odrazu strzela?
    Czy przy drugim stopniu - wyzwolenia migawki zachowuje się miękko jak "set"?
    Jeśli to drugie to wysłanie odrazu na Żytnią z tego powodu uważam za... delikatnie mówiąc przesadne
    Ostatnio edytowane przez PoulN ; 27-03-2013 o 20:13 Powód: n

Pełne uzależnienie Awatar Pikczer
    Miasto
    Warsaw

O kurcze... nie no - jestescie nieziemscy
    Jesli faktycznie zaczniemy ciagnac temat "delikatnego" spustu migawki na kolejne podstrony, to bedzie chyba rekord tego forum w wyszukiwaniu problemow/usterek

Zaczynalem od 350D, potem 20D, 5D, 5D II, 1Ds MKIII a teraz 5D MK III i... o ironio - w zadnym nie widzialem zadnych roznic dzialania Pewnie mialem jakies walniete sztuki, bo przeciez powinieniem wyczuwac roznice miedzy 350D a deesem a ja nic... tylko roznica w szybkosci dzialania AF'a - coz... tak wlasnie bylo u mnie (jesli komus ma to pomoc)
    Ostatnio edytowane przez Pikczer ; 27-03-2013 o 20:16

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Cytat Zamieszczone przez Pikczer Zobacz posta
    Zaczynalem od 350D, potem 20D, 5D, 5D II, 1Ds MKIII a teraz 5D MK III i... o ironio - w zadnym nie widzialem zadnych roznic dzialania
    Może nimi zdjęć nie robiłeś?
    Inne spusty w różnych puszkach (tj. "z klikiem" lub "miękki") to fakt, nie ma się co z tym spierać.
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Dobra wytłumaczę jeszcze raz - chodzi o to że nie ma możliwości ustawienia focusa tylko od razu strzela zdjęcie. Źle się wyraziłem pisząc "końcowy pstryk" - nie chodzi tu o odgłos pstryknięcia tylko moment wyczucia takiej mini blokady kiedy jest możliwość właśnie ustawienia focusa. Więc podsumowując nie jest to raczej wprowadzone ulepszenie w III - no bo czy można nazwać brak możliwości ustawienia ostrości ulepszeniem??
    Ostatnio edytowane przez bajker83 ; 27-03-2013 o 20:39

Uzależniony

Cytat Zamieszczone przez Merde Zobacz posta
    Inne spusty w różnych puszkach
    Miałem kiedyś kilka sztuk 500D naraz, w każdym spust migawki chodził inaczej jeden łapał wyżej drugiego trzeba było docisnąć do samego końca (przebieg puszek podobny).
    Trochę byłem zaskoczony, gdy wziąłem innego 500D do ręki delikatnie naciskam spust a ten już zdjęcie robi, jak się im tam w fabryce złoży to tak jest
    Po kilku zdjęciach można się przyzwyczaić.

Uzależniony Awatar PoulN

Cytat Zamieszczone przez Pikczer Zobacz posta
    O kurcze... nie no - jestescie nieziemscy
    Jesli faktycznie zaczniemy ciagnac temat "delikatnego" spustu migawki na kolejne podstrony, to bedzie chyba rekord tego forum w wyszukiwaniu problemow/usterek

Zaczynalem od 350D, potem 20D, 5D, 5D II, 1Ds MKIII a teraz 5D MK III i... o ironio - w zadnym nie widzialem zadnych roznic dzialania Pewnie mialem jakies walniete sztuki, bo przeciez powinieniem wyczuwac roznice miedzy 350D a deesem a ja nic... tylko roznica w szybkosci dzialania AF'a - coz... tak wlasnie bylo u mnie (jesli komus ma to pomoc)
    Albo masz palec wskazujący mniej wrażliwy

Dobra wytłumaczę jeszcze raz - chodzi o to że nie ma możliwości ustawienia focusa tylko od razu strzela zdjęcie. Źle się wyraziłem pisząc "końcowy pstryk" - nie chodzi tu o odgłos pstryknięcia tylko moment wyczucia takiej mini blokady kiedy jest możliwość właśnie ustawienia focusa. Więc podsumowując nie jest to raczej wprowadzone ulepszenie w III - no bo czy można nazwać brak możliwości ustawienia ostrości ulepszeniem??
    Jeśli tak to feler i słusznie zrobiłeś.

Cytat Zamieszczone przez Grzesiek_PL Zobacz posta
    Miałem kiedyś kilka sztuk 500D naraz, w każdym spust migawki chodził inaczej jeden łapał wyżej drugiego trzeba było docisnąć do samego końca (przebieg puszek podobny).
    Trochę byłem zaskoczony, gdy wziąłem innego 500D do ręki delikatnie naciskam spust a ten już zdjęcie robi, jak się im tam w fabryce złoży to tak jest
    Po kilku zdjęciach można się przyzwyczaić.
    Martwi to jednak i smuci jak to Canon się przykłada do produkcji (i to na przykładzie prawie topowej puszki) choć z drugiej strony taka usterka może się trafić w każdym modelu i pewnie się trafiała na przełomie tylu-nastu lat produkcji.
    Gorzej w wymienionym rozrzutem w samym działaniu w/w 500D trzymanych jednocześnie w ręce, ale i tu może być w pewnym sensie wytłumaczenie - jeśli nie były one nowe, może różni właściciele z różną 'siłą" nerwowością operowali spustem stąd po jakimś czasie inne ich działanie względem siebie
    Ostatnio edytowane przez PoulN ; 27-03-2013 o 20:53

Strona 304 z 372 PierwszyPierwszy ... 204254294302303304305306314354 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów