Strona 276 z 372 PierwszyPierwszy ... 176226266274275276277278286326 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 751 do 2 760 z 3719

Wątek: 5DmkIII w praktyce

Uzależniony Awatar Max_im

Domyślnie Odp: 5DmkIII w praktyce

Cytat Zamieszczone przez greenhorn Zobacz posta
    Rozumiem, że po po podpięciu EX600RT do aparatu mogę kontrolować radiowo inne lampy.
    Pytanie brzmi: czy goły 5D jest w stanie radiowo wyzwolić EX 600RT będącą off camera?
    Za dużo wymagasz

Do tego trzeba dokupić ST-E3-RT

Bywalec
    Miasto
    Koszalin

Długo się zastanawiałem czy wybrać 5dII czy jednak dołożyć do 5d III i wybór padł na najnowszą wersję.
    Czy przy zakupie należy zwracać na coś uwagę? Gdzieś w necie wyczytałem, że najlepiej kupować aparaty z jakimś konkretnym numerem seryjnym, aby były pozbawione wady związanej z podświetleniem górnego ekranu. To prawda?
    Czy na coś jeszcze zwracać uwagę?

Szkła z którymi aparat docelowo będzie pracował to:
    C 24/1.4 L II
    C 50/1.4
    C 85/1.8
    C 70-200/2.8 L II
    5D III + 60D
    S8/3,5 + T11-16/2.8 + C24/1,4L + C50/1.4 + C85/1.8 + C70-200/2,8L
    C430EXII + C580EXII
    + parę innych gratów :-)

Początki nałogu

Cytat Zamieszczone przez szczemat Zobacz posta
    Gdzieś w necie wyczytałem, że najlepiej kupować aparaty z jakimś konkretnym numerem seryjnym, aby były pozbawione wady związanej z podświetleniem górnego ekranu. To prawda?
    Czy na coś jeszcze zwracać uwagę?
    xxxxx3xxxxxx

seria z trójką jest pozbawiona wady podświetlenia górnego ekranu i zdaje się że nie było kolejnych.
    Sprawdź czy strzela fotki a reszta wyjdzie w działaniu, w końcu masz gwarancję. A jak masz pecha to nic nie pomoże
    CMEHA - reszta to upgrade

Uzależniony

Cytat Zamieszczone przez szczemat Zobacz posta
    Długo się zastanawiałem czy wybrać 5dII czy jednak dołożyć do 5d III i wybór padł na najnowszą wersję. [...]

Szkła z którymi aparat docelowo będzie pracował to:
    C 24/1.4 L II
    C 50/1.4
    C 85/1.8
    C 70-200/2.8 L II
    A weź te szkła do sklepu i zrób mały reportażyk z salonu, potem przycupnij w kącie z laptopem i spokojnie przejrzyj fotki - dowiesz się, czy chcesz ten aparat. Im dłuższa ogniskowa, tym pewniej trafia AF w tej puszce. Co do przecieków z wyświetlacza, to już dawno nie ma na rynku pierwotnym aparatów z tą usterką.

Bywalec Awatar McLaren
    Miasto
    Mysłowice

Tak, jeśli tam jest 1 lub 2 to jeszcze z problemem. Chociaż uważam że to problem marginalny. Ale jak się płaci to trzeba wymagać.
    Wysłane z mojego GT-I9001
    5DMk3 ; G7X ; 17-40L ; 35/1.4 Art ; 50/1.4 ; 85/1.2L ; 135/2.0L ; 70-200/2.8L IS ;580EXII ;

Bywalec
    Miasto
    Koszalin

Cytat Zamieszczone przez latant Zobacz posta
    xxxxx3xxxxxx
    seria z trójką jest pozbawiona wady podświetlenia górnego ekranu i zdaje się że nie było kolejnych.
    Sprawdź czy strzela fotki a reszta wyjdzie w działaniu, w końcu masz gwarancję. A jak masz pecha to nic nie pomoże
    Dzięki - zapytam się w sklepie :-)

Cytat Zamieszczone przez Kuba1 Zobacz posta
    A weź te szkła do sklepu i zrób mały reportażyk z salonu, potem przycupnij w kącie z laptopem i spokojnie przejrzyj fotki - dowiesz się, czy chcesz ten aparat. Im dłuższa ogniskowa, tym pewniej trafia AF w tej puszce. Co do przecieków z wyświetlacza, to już dawno nie ma na rynku pierwotnym aparatów z tą usterką.
    Zastanawiałem się jeszcze nad mkII, ale jak kupować to raz i porządnie, przynajmniej na AF nie powinienem psioczyć po przesiadce z 7d ;-)

Cytat Zamieszczone przez McLaren Zobacz posta
    Tak, jeśli tam jest 1 lub 2 to jeszcze z problemem. Chociaż uważam że to problem marginalny. Ale jak się płaci to trzeba wymagać.
    Dzięki :-)

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez latant Zobacz posta
    xxxxx3xxxxxx
    Dzięki - zapytam się w sklepie :-)

Cytat Zamieszczone przez Kuba1 Zobacz posta
    Zastanawiałem się jeszcze nad mkII, ale jak kupować to raz i porządnie, przynajmniej na AF nie powinienem psioczyć po przesiadce z 7d ;-)

Dzięki :-)
    5D III + 60D
    S8/3,5 + T11-16/2.8 + C24/1,4L + C50/1.4 + C85/1.8 + C70-200/2,8L
    C430EXII + C580EXII
    + parę innych gratów :-)

Bywalec Awatar Jerzy
    Miasto
    Warszawa

Cytat Zamieszczone przez KubaN Zobacz posta
    Witam!

Przeszukiwałem wątek kilkukrotnie z różnymi zapytaniami, jednak bez skutku, dlatego nie bijcie, jeśli już ten problem był wspomniany!
    Nazywam to problemem, gdyż tak to czuję - otóż chodzi o zwalnianie serii z 6 klatek na 3 klatki, kiedy poziom baterii schodzi poniżej 50%.
    Jest to bardzo denerwujące, zwłaszcza podczas fotografowania eventów sportowych, a zwłaszcza na pokazach lotniczych. Denerwujące do tego stopnia, że gdy jedna bateria osiąga 50%, przełączam się na drugą.

Dzwoniłem z tym do C, jednak miła pani powiedziała mi, że nie znają tego problemu. Stwierdziła, że jeżeli coś takiego się dzieje, to zapewne trzeba zrobić update firmware. Jednak i to nic nie dało, poza tym nie czytałem jeszcze, aby ktoś na to narzekał, już nie mówiąc o rozwiązaniu problemu przez firmware.

Dodam jeszcze, że kolega ma 5d3 z tej samej serii (kupowaliśmy niemal w tym samym momencie, w tym samym sklepie) i również go to bardzo denerwuje, czyt. ma ten sam problem.

Czy u Was też zwalnia seria poniżej 50% baterii?

Pozdrawiam

Dostałeś już odpowiedź na "canon rumors FORUM" Mogę tylko dodać ,113 strona instrukcji obsługi:

"Niski poziom naładowania akumulatora spowoduje nieznaczne zmniejszenie szybkości zdjęć"

A więc to prawda.
    Eos 20D,5D,Eos 30 bez "D" i troche dodatków....
    http://www.maxmodels.pl/juras.html

Mam takie pytanie do użytkowników 5D III
    Wiem że liczba punktów AF jest różna w zależności od zastosowanego obiektywu Canona, a jak jest w wypadku obiektywów firm niezależnych? Czy jakoś drastycznie liczba punktów AF się zmniejsza? Jakie macie z tym doświadczenia

Bywalec Awatar McLaren
    Miasto
    Mysłowice

Piszesz o krzyżowych i podwójnie krzyżowych? Sam jestem ciekawe jak to wygląda np. z nowymTamronem 24-70 VR
    5DMk3 ; G7X ; 17-40L ; 35/1.4 Art ; 50/1.4 ; 85/1.2L ; 135/2.0L ; 70-200/2.8L IS ;580EXII ;

Uzależniony

ciekawe jak to wygląda np. z nowymTamronem 24-70 VR
    Wygląda na to, że jest w grupie C.
    LensRentals.com - 5D Mk III AF points and 3rd Party Lenses

Strona 276 z 372 PierwszyPierwszy ... 176226266274275276277278286326 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów