Strona 193 z 372 PierwszyPierwszy ... 93143183191192193194195203243293 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 921 do 1 930 z 3719

Wątek: 5DmkIII w praktyce

Coś już napisał

Domyślnie

Powiem szczerze, że zupełnie rozwaliło mnie wydobywanie cieni z D800 vs mk3. To przecież jest przepaść. Pisanie, że to się nie przyda bo nikt nie psuje zdjęć o -3-5EV jest prawdą ale trochę bez sensu, bo D800 można zrobić HDR z jednej klatki a nie z 3.

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez many74 Zobacz posta
    Witam. Miało być pod koniec kwietnia. Mailo być na początku maja. Miało być w połowie maja. Miało być pod koniec maja ta......nie rozumiem jak to jest że tyle czasu po premierze i nadal gripa nie ma. Jak dla mnie to zakrawa na kpinę. Dolar idzie do góry jeszcze trochę i BG E11 będzie kosztował 1.5 k zł. A może to tak ma być kolejna teoria spiskowa macie koledzy jakieś sprawdzone informacje o dostępności. Tylko proszę nie takie że już są za nasza granicą. Ta. Pozdrawiam.
    A moze ktoś ma wtyki na zachodzie i nam kupi . Zrobimy zrzute i koniec.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez jac+ Zobacz posta
    Jeden wpis zamiatający wszelkie wcześniejsze wywody dyskutantów.
    RZĄDZISZ CZŁOWIEKU!
    Potwierdzam.
    Ostatnio edytowane przez CC2 ; 03-06-2012 o 16:07 Powód: Automerged Doublepost

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Prosiłbym jednak żeby nie kontynuować w kierunku pojedynków Canon - Nikon. Jak ktoś ma nieprzepartą chęć trucia o tym tutaj to proszę założyć stosowny wątek.
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 03-06-2012 o 21:03
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Coś już napisał Awatar many74

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez CC2 Zobacz posta
    A moze ktoś ma wtyki na zachodzie i nam kupi . Zrobimy zrzute i koniec.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!

Potwierdzam.
    Witam jesli ma ktokowliek mozliwosc zakupienia na zachodzie jakiejs wiekszej ilosci dla kilku ludzi z forum, to ja do takiej zorganizowanej akcji chetnie sie przylacze. Czekam na odpowiedz.

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mirco Zobacz posta
    Powiem szczerze, że zupełnie rozwaliło mnie wydobywanie cieni z D800 vs mk3. To przecież jest przepaść. Pisanie, że to się nie przyda bo nikt nie psuje zdjęć o -3-5EV jest prawdą ale trochę bez sensu, bo D800 można zrobić HDR z jednej klatki a nie z 3.
    DR przy ISO 100-400 w 5d3 jest na poziomie większości nowych lustrzanek a nawet bezlusterkowców (nex-7 czy 5n) . Pełna klatka pomaga dopiero przy niższym ISO. Obstawiam że nowy D3200 z nikona bedzie miało dużo lepsze mozliwosci wyciągania z cieni od 5d3

Początki nałogu Awatar Alde
    Miasto
    Koszalin

Domyślnie

Po 2 tygodniach zabawy mk III ... jak dla mnie puszka jest rewelacyjna ... z 85L i 35L domknietch do 5,6 obrazek bajka na pewno lepszy niz z mk II, ergonomicznie bardzo fajnie dopasowany jedyne Co mnie wnerwia to paskudny dzwiek lustra i migawki no ale bedzie się trzeba do tego przyzwyczaic ... pozatym troche mnie dziwą opine ludzi którzy puchy w ręce nie mieli a ...
    ------------------
    Canon-Foto-Klub
    ------------------
    Sleeping in Light
    ------------------

It takes love over gold and mind over matter ...

Coś już napisał

Domyślnie

Przypomnijmy sobie jakie były gorące dyskusje nim pojawiły się w ogóle te aparaty. Później o dziwo emocje opadły.

Początki nałogu Awatar luc_october

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    Czy ktoś z użytkowników mógłby sprawdzić jedną rzecz? Ustawcie tryb HDR i czas naświetlania 30 s dla klatki 0 EV. Co się stanie z klatką prześwietloną? Podejrzewam, że aparat w ogóle jej nie zrobi lub zrobi, tylko też przy 30 s. Chciałbym się jednak "miło rozczarować", żeby okazało się, że automatyczna ekspozycja wykracza w tym przypadku poza te 30 s.
    3 klatka idzie na 30'' ...nie ma tak fajnie

Fotografujący Awatar michael_key
    Miasto
    Stargard

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Alde Zobacz posta
    [...] poza tym troche mnie dziwą opine ludzi którzy puchy w ręce nie mieli a ...
    Dlatego ja nie pitole tylko podejrzewam jak może być ten pikny AF

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wałbrzych/Wrocław

Domyślnie

Mnie z kolei dziwi jak można wysnuwać wnioski na podstawie obiektywu kasy L przymkniętego do f5,6
    Moje portfolio i blog: http://www.islight.pl
    Możesz mnie także polubić: https://www.facebook.com/Fotografia.IsLight

Strona 193 z 372 PierwszyPierwszy ... 93143183191192193194195203243293 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów