A ja słyszałem że nawet D1 robi lepsze zdjęcia od 5D więc nad czym Ty się jeszcze zastanawiasz.
A ja słyszałem że nawet D1 robi lepsze zdjęcia od 5D więc nad czym Ty się jeszcze zastanawiasz.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
No to teraz jest dosc spory dylemat 1d IV czy 5d mkIII + Grip zwłaszcza że cena wyjdzie bardzo podobna, czy ktoś już porównywał AF tych dwóch puszek ?
IMHO, to wlasnie definicja tego "sie da" jakos wybitnie sie zaostrzyla w ostatnich latach.
nie chce brzmiec jak siwy dziad i puszczac teksty slajd mial 4,5 EV i sie dawalo, a teraz przy nie mniej niz 7 EV nagle juz sie nie da, ale takie prawdy objawione obecnie kraza w sieci. do kotleciarstwa sie nie wtracam, bo szczesliwie nie klepie, ale jak czytam landszafciarzy wylewajacych lzy nad "bo sie nie da", to mi doslownie rece opadaja...![]()
E tam. Ja to piszę jako totalny amator.
W sumie kiedyś bez AFa też się dało, ale przecież nie o to chodzi, żeby jakoś się dało, ale żeby było łatwiej, szybciej i przyjemniej. Dla mnie przynajmniej.
Ok, może powinienem napisać - z moimi umiejętnościami przy obróbce się nie da.
Procesor obsługujący (ten sam) układ AF będzie szybszy, szkła dostają większy prąd w 1-ce, bateria powinna faworyzować 1. Dla mnie żaden dylemat, jeśli tylko jest kasa i zgoda Skarbnika często zwanego kochanie... a i na koniec (tak, możecie się już śmiać) opóźnienie migawki będzie wyraźnie mniejsze.
the silence is deafening