Bardzo słuszna uwaga. Jest to raczej recenzja niż test. Zresztą bardzo fajna. Nie to abym się czepiał ale test wykonuje się według kryteriów oceny działania funkcji bądź elementów sprzętu. Chodzi o to, że kolejny użytkownik w danym wątku ocenia, testuje sprzęt w tych samych kryteriach. Przyznając punkty w jakiejś określonej skali przeliczając je powstanie jakaś średnia. Jeśli by powstało kilka takich wątków testowych można by stworzyć ranking. Itd.
CR dodał na fejsie:
To co z tymi wynikami testu z DxO?Talked to a major retailer today. It turns out the 5D Mark III has outsold the Nikon D800 25 to 1. Preorders favoured the 5D Mark III 15 to 1. I guess those are the only numbers that matter.![]()
5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk
Wystarczy rzucić okiem na rawy na wysokich czułościach z 5DIII i D800, a następnie porównać je do wyników DXO i od razu wiadomo, o kant czego można rozbić te testy.
nowa strona | www.epicure.pl | polub moje zdjęcia | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu
preciez DXO podało że pixel per pixel 5d3 mniej szumi od D800
natomiast przy przeskalowaniu do 8mpix szumią tak samo, przy czym D800 ma więcej detalu/DR dla iso 1600 wzwyż
i tyle podali. niektórzy widzę udają pokrzywdzonych, dobra rada - czytajcie ze zrozumieniem, a nie ogladacie tabelki ogólnikowe
Ja myślę że po przeskalowaniu do 0.5mpx byłoby jeszcze lepiej.
Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 21-04-2012 o 16:37
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Ostatnio edytowane przez qbic2 ; 21-04-2012 o 16:52