jak komuś przeszkadza banding/mora/whatever to bierze sprzęt, który nie ma tych wad, przecież Canon nie jest jedyna marką fotograficzną na rynku. Tyle, że zawsze znajdzie się malkontent, któremu nawet najnowsze zdobycze techniki nie wystarczą, bo chciałby jeszcze lepiej.. takim osobnikom nawet teleskop Hubbla nie pomożeteż bym dużo rzeczy chciał.. ale uważam, że ludzie powinni się cieszyć z tego co już mają
a jak moja pierwsza piątka padnie i do tej pory nie wyprodukują porządnego FF w obudowie z 600D to wezmę 5D3![]()
+1
Cała masa ignorantów która widzi tylko czubek swojego nosa. W sumie to nie dziwne, teraz aparat i dostęp do forum może mieć praktycznie każdy.
Najwyraźniej nie wiesz, ze pewne parametry nowego cudownego sprzętu są gorsze od 5 letnich fotograficznych "złomów".
Ostatnio edytowane przez qbic2 ; 12-04-2012 o 20:20
w czym problem? kupujesz ten sprzęt sprzed 5 lat, który ma lepsze parametry i jeszcze pewnie trochę oszczędności zostaniewidocznie 5D3 nie dla Ciebie i tyle
równie dobrze można powiedzieć, że Porsche Cayenne jest do bani bo nie da się nim wygrywać wyścigów F1, przecież ta kobyła ma gorsze parametry od 5-letnich bolidów
pozdro.,
m.
http://www.canonrumors.com/2012/04/c...rk-iii-recall/
5D mark III, C.35/1.4L, S.85/1.4, S.14/2.8 // Oly XZ-1
Ostatnio edytowane przez qbic2 ; 12-04-2012 o 22:06
z recall to i w d800 są różne pogłoski, że to , że tamto, że lcd na zielono się świeci, że olej na matrycy. Obstawiam że z każdej strony ktoś puszcza ściemę :rolleyes:
qbic2 a czego oczekiwałeś, matryca jest poprawiona w ramach możliwości - zapewne wyższe DR dla ISO na poziomie 800+, lekko mniejszy szum i to tyle.
Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.
---Moje zdjecia na FB---
Generalnie moze cos byc na rzeczy bo...skoro DPP nie nadaje sie do RAW z 5DMIII to sprzedaja jakiegos bubla noo...az sam sie zastanawialem czy nie napisac do CP co ja mam bidula robic jak mi raw-y kaszani DPP a innego odrawiacza nie mam. Ciekawe co by napisali...
Dodajmy do tego problemy przy wspolpracy z 200/2 i z jakims jeszcze jednym niezlym szklem (800mm?) to mozna sie wk...![]()
Ostatnio edytowane przez Paweł ; 12-04-2012 o 22:43