Strona 71 z 372 PierwszyPierwszy ... 2161697071727381121171 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 701 do 710 z 3719

Wątek: 5DmkIII w praktyce

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arra Zobacz posta
    Tu jest porównanie z filtrem i bez. Różnica jest spora, więc niestety filtr jest silny:
    Dla mnie jedyne co to pokazuje to jak nie robić takich porównań ;-). Aż się dziwię, że z takiej amatorszczyzny niektórzy wyciągają daleko idące wnioski.

Cytat Zamieszczone przez Grzesiek_PL Zobacz posta
    Śmieszne są te porównania jpg z puszki między mk II a mk III przecież tam widać tylko zasługę nowego procka.
    Niekoniecznie. Pokazuje to potencjalne możliwości puszki. A że z 5dmkII da się więcej wyciągnąć niż wbudowanym silnikiem jpg - o tym wiadomo od dawna.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez horak Zobacz posta
    Trzeba było kupić d700,
    I tracic czas przy obrobce, zeby dojsc z obrazem do poziomu, ktory z 5dII mam w chwili otwarcia pliku w odrawiaczu? O_O JESTEM KEDNYM Z TYCH CO PISALI O TYM ZE TRZEBA umiec robic zdjecia centralnym i zdania nie zmieniam. Kwrstia jest taka, ze my tu piszemy o zasadnosci wydania dodatkowych 5 tysi, anie p tym ze 5d przesalo robic zdjecia. Z racji, ze jestem w swiateczym humorze powstrzymam sie przed ironiczna ocena umiejetnosci rozumienia mysli przewodniej w tekscie pisanym. Przepraszam za kapitaliki, pisze z telefonu.
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Początki nałogu Awatar Marv84
    Miasto
    Gorlice

Domyślnie

Czytając opinie na temat 5d2 i korzystając z niego (używałem przez 2lata) miałem do niego tylko jedno zastrzeżenie i było to do AF w III jest on poprawiony i ten AF jest warty tej różnicy ceny. Reszta nowości to tylko dodatek
    L

Bywalec
    Miasto
    Żywiec

Domyślnie

Wracajac do tematu czyli piatka w praktyce po dwoch dniach pstrykow "domowo-pokojowych" mam odczucie ze duzo bardziej "trafiony" jest AWB w porownaniu do MkII.
    Jakosc jpg prosto z puszki tez jest duzo lepsza , robie mniej wiecej 50% RAW i tyle samo jpg wiec dla mnie super

Początki nałogu Awatar Hiv
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Otóż to - nie ma szans na jakieś gwałtowne zmiany ceny.
    Nowi nabywcy 5DIII próbują sie pocieszać?
    Za rok ceny będą duuuużo poniżej 10k!
    2x5DII + 16-35L + 24L + 35L + 85 1.8 + 135L + 70-200 f2.8L IS + 2x580ex II i inne graty do błyskania

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Za rok ten aparat zarobi nieco więcej ...

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Hiv Zobacz posta
    To znaczy po ile :cool
    BTW: Nie jestem nabywcą 5DmkIII.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Domyślnie

też po tyle po ile będzie ojro stało za rok dajmy na to. A tego nikt nie przewidzi. Nie mniej, na jakieś szalone umocnienie pln bym nie liczył
    R8, 35, 50, 85

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czacha Zobacz posta
    Za rok ten aparat zarobi nieco więcej ...
    Błąd, nie więcej tylko wcześniej. Jeden MK II będzie robił zdjęcia 2009 - 2012 a potem MK III 2012 - 2015 a drugi MK II 2010 - 2013 i MK III 2013-2016 itd... Nie muszę chyba wspominać że generalnie ten drugi kupuje temat rozpracowany a do tego taniej.
    Osobna kwestia to ci, którym AF był / jest bezwzględnie niezbędny, ale myślę że Ci robili albo czym innym, albo radzili sobie i z MK II...

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Marv84 Zobacz posta
    Czytając opinie na temat 5d2 i korzystając z niego (używałem przez 2lata) miałem do niego tylko jedno zastrzeżenie i było to do AF w III jest on poprawiony i ten AF jest warty tej różnicy ceny. Reszta nowości to tylko dodatek
    Nie wydaje mi się aby reszta rzeczy była tylko dodatkami. Dla wielu uszczelnienia są ważne i nawet dual slot.Każdy potrzebuję i widzi w aparacie rzeczy na których mu zależy.

Cytat Zamieszczone przez Hiv Zobacz posta
    O ile Canon zamierza trzymać puszkę 5d II nie wydaje mi się aby cena nagle spadała. Kupi go każdy kto ma ochotę i go stać. Jedni dla hobby, drudzy do pracy i nie ma to znaczenia czy jutro będzie kosztował 1000zl mniej. Jest mnóswto ludzi których kompletnie nie interesuje co będzie za rok i być może będzie cena poniżej 10 tys ale co z tego. W ciągu roku tak jak np napisał Czacha zarobi swoje i te 11-13 za które zapłacił teraz będzie mało istotne.

A tak BTW
    Mam czasami może mylne wrażenie ale my Polacy chyba często po prostu potrzebujemy sprowadzić kogoś do parteru bo sami na nim jesteśmy.Wątek jest o 5d mark III a zaczyna się znowu : że nie warto, że po co, że za drogo .Nie wiem po co komu i dla kogo takie polemiki.
    CANON Laik

Strona 71 z 372 PierwszyPierwszy ... 2161697071727381121171 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów