Strona 60 z 372 PierwszyPierwszy ... 1050585960616270110160 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 591 do 600 z 3719

Wątek: 5DmkIII w praktyce

Coś już napisał

Domyślnie

od większego bufora jest 1Dx
    cieszmy się że jest AF i funkcje AF w 5tce z jedynki, bo takie marudzenie..

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez adrenag Zobacz posta
    od większego bufora jest 1Dx
    cieszmy się że jest AF i funkcje AF w 5tce z jedynki, bo takie marudzenie..
    w końcu czymś musieli wyróżnić 1Dx od 5D markIII...nie tylko obudową, ale i pewnymi parametrami w środku...

Początki nałogu

Domyślnie

nie przesadzajmy, nowa piątka kosztuje 13 tys zł, to już prawie cena jedynki

Coś już napisał

Domyślnie

13 a 25 to nie jest PRAWIE
    ja rozumiem że dla wielu to jest dużo
    ale macie wybór. 7-8k za 5d2, 12-13k za 5d3 - każdy płaci tyle co trzeba za możliwości aparatu

obstawiam że AF w 1Dx miażdzy system, a 5d3 to tylko namiastka dla kotleciarzy coby nie przechodzili do nikona
    Ostatnio edytowane przez adrenag ; 05-04-2012 o 11:50

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez adrenag Zobacz posta
    obstawiam że AF w 1Dx miażdzy system, a 5d3 to tylko namiastka dla kotleciarzy coby nie przechodzili do nikona
    "U konkurencji" widziałem komentarze, że różnice pomiędzy 5D MkIII i D3 nie są w ogóle odczuwalne, więc naprawdę ciężko mówić o namiastce.
    Być może, podkreślam, być może są jakieś różnice przy serwo i śledzeniu 3D, ale przykład Czachy na to nie wskazuje.
    Jest dobrze, pierwszy raz nie ma na co narzekać (poza ceną).
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Początki nałogu Awatar piotrr
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez krolewicz Zobacz posta
    na obniżkę ceny 5dmk3 nie ma co liczyć, cena jest od góry ustalona przez Canona, w gratisie mogą Ci dołożyć kartę pamięci albo coś innego, ale cena puszki na fakturze musi być taka a nie inna - info od pro dealera canona

miałem w rękach 5d mk3 i jest naprawdę rewelacyjny
    jedyny minus to trochę mały bufor na rawy
    Jesli faktycznie jest jak piszesz to Canon może mieć mega problem jeśli dowie się o tym UOKIK. Takie dyktowanie cen sprzedaży jest zakazane i zagrożone ogromnymi karami.
    Było kilka przypadków milionowych kar za zmowy cenowe w naszym kraju.....
    Mam nadzieję ,że zdrowa konkurencja spowoduje spadek ceny tej nowej puchy.

Coś już napisał

Domyślnie

faktycznie trochę mnie poniosło z tą namiastką. Chodzi mi raczej że na bank będzie różnica w ai-servo dla 1dx a 5d3 , w końcu 1dx musi "obsłużyć" trochę więcej niż 6fps

zmowy cenowe to normalka, ale przeciez jak coś kosztuje 12 800 a 13 000 to cięzko to nazwać tą samą ceną..
    Ostatnio edytowane przez adrenag ; 05-04-2012 o 11:58

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez piotrr Zobacz posta
    Jesli faktycznie jest jak piszesz to Canon może mieć mega problem jeśli dowie się o tym UOKIK. Takie dyktowanie cen sprzedaży jest zakazane i zagrożone ogromnymi karami.
    Było kilka przypadków milionowych kar za zmowy cenowe w naszym kraju.....
    Mam nadzieję ,że zdrowa konkurencja spowoduje spadek ceny tej nowej puchy.
    A pro dealer dostanie po dupie od Canona, za długi język
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Początki nałogu Awatar Flanel
    Miasto
    Gdynia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez krolewicz Zobacz posta
    na obniżkę ceny 5dmk3 nie ma co liczyć, cena jest od góry ustalona przez Canona, w gratisie mogą Ci dołożyć kartę pamięci albo coś innego, ale cena puszki na fakturze musi być taka a nie inna - info od pro dealera canona
    Abstrahując od tego - skoro jest popyt na tą puszkę, nawet za 13 - 13.500 - to nie widzę powodu dla którego mieli by obniżać cenę...puki rynek się nie nasyci

Pełne uzależnienie Awatar Goomis
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Merde Zobacz posta
    "U konkurencji" widziałem komentarze, że różnice pomiędzy 5D MkIII i D3 nie są w ogóle odczuwalne, więc naprawdę ciężko mówić o namiastce.
    Być może, podkreślam, być może są jakieś różnice przy serwo i śledzeniu 3D, ale przykład Czachy na to nie wskazuje.
    Jest dobrze, pierwszy raz nie ma na co narzekać (poza ceną).
    Cena co do możliwości jest moim zdaniem wcale nie przesadzona i nie ma co narzekać. Przykład Czachy jednak jakby wskazuje bo mówi, że ma dużo nietrafionych w serii (2 na 6 to dużo) ale jestem w stanie się założyć, że to wina źle dobranych ustawień. W 1D było podobnie. AF niby słaby - ale w dużej mierze narzekania się brały z tego, że ludzie nie potrafili go dobrze ustawić (bez urazy Czacha).
    Teraz canon wyciągnął AF z Cf.n. do menu, dał zrozumiałe nazwy i obrazki ale obstawiał, że jak ktoś nie miał nigdy 1D to mu chwilę i tak zejdzie zanim ustawi wszystko pod siebie i konkretną sytuację
    5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

Strona 60 z 372 PierwszyPierwszy ... 1050585960616270110160 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów