Strona 98 z 372 PierwszyPierwszy ... 488896979899100108148198 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 971 do 980 z 3719

Wątek: 5DmkIII w praktyce

Bywalec Awatar 1glider
    Miasto
    Głubczyce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
    No przecież tak wynika z chronologii, pierwszy link jest z mkII (002) drugi z mkIII (001).
    Może i tak. Zdjęcia pobrane z załączoych linków mają niewłaściwe opisy(tzn. 002b.jpg). To tylko tak dla porządku.

Pełne uzależnienie Awatar BeatX
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czacha Zobacz posta
    No dobra, nie przeksztalcajmy tego watku na watek o slubach Krótkie recenzje krazace w tematyce weddingowej.
    http://photoartsmonthly.com/blog/201...n-5d-mark-iii/

http://butlermadden.blogspot.co.uk/2...canon-eos.html

http://www.jessicarstrickland.com/bl...rk-iii-review/
    swego czasu mialem cisnienie na foty slubne w usa (mialem mozliwosc osiedlenia sie tam) i troche spenetrowalem ten ichny rynek.
    wniosek mam jeden: amerykanie sa mistrzami bezguscia
    zdjecia z twojego linku czacha tylko to potwierdza.
    kicz, syf i tandeta w cenie tysiacy dolarow.
    i ludzie za to placa..
    jestem przekonany, ze taki adam trzcionka, kalina czy inne rekiny repoglamour slubnego, pracujac w stanach skonczyli by jako gwiazdy w cannes

no a wracajac do tematu, to mi tez cieknie slina na nowa piatke ;]
    w sobote bylem na slubie, sala najciemniejsza z jaka sie dotychczas spotkalem (jedyne zrodlo swiatla na parkiecie to jakis kolorowy lampion dj'a) i AF z 5DII ledwo ledwo..
    wspomaganie AF z 430ex, tylko srodkowy punkt i z 24L masa nietrafionych zdjec heh (z parkietu, w kosciele spoko)
    a tutaj same ochy i achy nad nowym AF
    to nie sprzyja odkladaniu pieniedzy na "czarna godzine"

ciekawe jak bedzie wspolpracowal moj 5DII z EF 100/2.0 ... (ktory juz jedzie do mnie kurierem)
    Fuji X-H2 | Fujinon 16/1.4 | Fujinon 35/1.4 | Viltrox 75/1.2
    Moje zdjęcia: https://flickr.com/photos/maciej_k/

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez qbic2 Zobacz posta
    Martwi mnie jednak ze Canon sam czegoś takiego nie zrobił (pewnie istnieją jakieś powody).
    AFAIK zrobił, tak zdaje się działa "redukcja zakłóceń (dł. czas)".
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Domyślnie

Czyli zrobił coś innego, DFS jest w praktycznie każdym aparacie, aktywowane działa zazwyczaj powyżej 1s, no chyba że w 5d2 wpływa to na każde zdjęcie....
    Ostatnio edytowane przez qbic2 ; 16-04-2012 o 16:29
    Blog | DeviantArt
    A900,5Dmk2

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez qbic2 Zobacz posta
    Czyli zrobił coś innego, DFS jest w praktycznie każdym aparacie, aktywowane działa zazwyczaj powyżej 1s, no chyba że w 5d2 wpływa to na każde zdjęcie....
    Z tego co widziałem w instrukcji jest podobnie jak w 40D - on/off/auto.
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Coś już napisał Awatar domelek
    Miasto
    Sędziszów Młp.

Domyślnie

a czy mogłby się ktoś wypowiedzieć na temat współpracy 5D Mark III z obiektywem Canon 24-70 f2.8. Czy w tym zestawie również widać znaczącą poprawę w działani AF w porównaniu z poprzednimi piątkami?

Początki nałogu

Domyślnie

wracając do kota to ciężko to porównać. Mnie się wydaje, że ja różnicę widzę na niekorzyść 5D3. Za wiele razy wydawało mi się, że ta różnica jest i jest widoczna. Niemniej jednak ten biedny kot to kiepski element do testu i te ujęcia nie są miarodajne. Płaszczyzna ostrości jest w innym punkcie po prostu. Pewnie-daje to ogólny obraz.
    Canon: 5d3, 24-70 , 85 1.8

Pełne uzależnienie Awatar Goomis
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
    Pomijając już fakt tego detalu, jeśli w ogóle jest jakakolwiek różnica - bardziej podoba mi się obrazek z mk2. Obrabiając foty z mk3 nie mogę się wyzbyć zielonkawego zafarbu, co zresztą doskonale ilustrują powyższe foty.
    Ja tam różnicy w ostrości/detalu nie widzę/
    A co do kolorów to nie raczej nieumiejętność poradzenia sobie z zielonym zafarbem mkIII tylko wypracowane nawyki walki z czerwienią mkII (jak bym to tak odbierał )
    5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czacha Zobacz posta
    Obawiam się że za moment będziemy jeszcze musieli obwąchiwać swoje aparaty ...
    Ten moment już nastapił:

http://www.youtube.com/watch?v=f7I9Y...layer_embedded
    "C’est en faisant n’importe quoi, qu’on devient n’importe qui!”

Pełne uzależnienie Awatar Sergiusz
    Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zaix Zobacz posta
    wracając do kota to ciężko to porównać. Mnie się wydaje, że ja różnicę widzę na niekorzyść 5D3. Za wiele razy wydawało mi się, że ta różnica jest i jest widoczna. Niemniej jednak ten biedny kot to kiepski element do testu i te ujęcia nie są miarodajne. Płaszczyzna ostrości jest w innym punkcie po prostu. Pewnie-daje to ogólny obraz.
    Z całym szacunkiem dla kota ale widać, że nie jest wypchany bo trochę pyszczkiem ruszył i stąd mogą być pewne różnice. Wystarczy popatrzeć co się dzieje w jego uchu. Miarodajnym sposobem i najprostszym jest sfotografowanie wyprasowanej gazety na ścianie ze statywu o ile nie mamy tablicy testowej. Wtedy też widać aberrację chromatyczną.

Strona 98 z 372 PierwszyPierwszy ... 488896979899100108148198 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów