Mi tam Canon lepiej leży i już. Chciałbym doczekać chwili w której powiem zmieniam system bo ten mnie tak ogranicza że nie mogę na nim pracować. A tak dobrze że aparaty nie potrafią mówić i nie mają własnej woli bo pewno by mnie wymienili na inny model![]()
Powiększenie zdjęcia wkurza mnie też trochę - szukam wciąż kciukiem lupki po prawej. Ale zaczynam doceniać możliwość ustawienia 100% powiększenia w punkcie af "od ręki" zaczyna mi się to bardzo podobać, jeden klik i już.
Niby lezy super w dloni ale chyba moje dlonie przyzwyczajone do gripa bo po wczorajszym slubie po kilkunastu godzinach serdeczny paluch ledwo zipie.... canon dawaj gripa!!! Ilez mozna czekac!
Pierwsze slubniaki za mna wiec kilka slow moze. Co do gripa i uchwytu juz wiecie, moze jak ktos przyzwyczajony, nie zrobi mu to roznicy, ja bez gripa wymiekam :/
Ale najwazniejsze to oczywiscie AF, czyli to co sklonilo mnie i jak zapewne wiekszosc przesiadajacych sie z MkII (na jakosc obrazka nikt nie zlego slowa nie mowil z MkII , pomijam pewne osoby ale jak to mowia wyjatek potwierdza regule)
Jest poprostu bajka.
Jak nie trafi ( a to naprawde rzadkosc) to wiadomo ze to moja wina, ciezko znalezc zdjecie na ktorym wylozyl sie AF.
85/1.8 na MkII zawsze wydawalo mi sie wolne i nie odwazylem sie go zapinac do szybszych akcji a wczoraj nie chcialo mi sie go sciagac z body
35/1.4 dzielnie nie dawalo po sobie poznac ze jest zapiete do new body aczkolwiek "nie muszenie" przekadrowywania jest mniam mniam
24/1.4 rozkapryszona dama dawala sie duuuzo czesciej okielznac nizli z MkII
W "tancu"mozna bylo zapodac "sledzenie" iii... AF rozleniwia
Ja przyzwyczajony do srodkowego i lan szot nie dalem sie na dlugo skusic tym rarytasom
Tyle na poczatek, napisze jeszcze cos![]()
Panowie posiadacze, gdzie są foty? Argument, że po wydrukowaniu jest super do mnie nie trafia, z mojego ip4s też na A4 jest dobrze![]()
www.pbase.com/arra
4500->F717->G3->10D->D70->R1->30D->40D->D300->R1+5D2
Jeżeli czas to pieniądz, to mogę powiedzieć, że brakuje mi czasu
www.pbase.com/arra
4500->F717->G3->10D->D70->R1->30D->40D->D300->R1+5D2
Jeżeli czas to pieniądz, to mogę powiedzieć, że brakuje mi czasu
Tam polookajhttp://photography-on-the.net/forum/....php?t=1161542 Im blizej konca wątku, tym wiecej fotek
![]()