Strona 93 z 372 PierwszyPierwszy ... 43839192939495103143193 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 921 do 930 z 3719

Wątek: 5DmkIII w praktyce

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Olsztyn

Domyślnie

ok fakt sam się zakręciłem przepraszam za wprowadzenie w błąd mc_iek ma rację

i kurde zaraz nam się oberwie za "nie na temat"
    Canon EOS 60D; C15-85mm f/3.5-5.6 EF-S IS USM; C50mm f/1.8 II; C55-250 f/4-f/5.6 IS; Speedlite 430EX II; Powershot SX1 IS; Nova 180 AW; Versapack 200 AW

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

To ja jeszcze tylko dopiszę ze nieciekawe efekty wychodza w czasie fotografowania przy jarzeniowkach - przy pewnych czasach migawki (chyba cos okolo 1/500-1/800s) na zdjeciach pojawiaja sie ciemniejsze/cieplejsze pasy. Dlaczego chyba wiadomo - bo jarzeniowki nie swieca swiatlem ciagly i mrugaja. Dotyczy to wszystkich aparatow ... Nikonow rowniez

No, to tyle offtopica

Początki nałogu Awatar piotrr
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Dzisiaj zabrałem trójkę w plener, żeby pobawić się af'em. Powiem wprost - miazga. Nie ma najmniejszego porównania z tym poprzednim, miałem błogi, dziwny uśmiech na mojej twarzy.
    Naprawdę to sama przyjemność po dwójce, servo wymiata.
    Zmęczyłem w końcu córkę tym bieganiem w różne strony , nie mogłem uwierzyć ,że wszystko trafione. Nie będę tu wstawiał tych pstrykniętych serii, byłoby tak samo jak u Kolegi kilka postów temu - bajka.
    Co do obrazka to powiem jak już wcześniej -będąc piksel peeperem trzeba robić RAWy. Ale jeśli nie potrzebujemy super mega jakości to jpeg się fantastycznie broni. Dodatkowo bufor się nie zatyka tak szybko.
    Przekonałem się dzisiaj drukując kilkanaście zdjęć w A4 z jpegów właśnie, jakość i tak wymiata, jest baaardzo dobrze
    Polecam tę metodę - zróbie "normalne" zdjęcia i druknijcie zamiast wpatrywać się w monitory ( przetestowałem na sobie)
    W czwartek będę miał okazję porównać piątkę ze świeżym deosiemset, zobaczymy jak sobie dają radę na przeciwko siebie i o co chodzi z tą magią, niemagią, plastikiem i detalem

Bywalec
    Miasto
    Lublin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez piotrr Zobacz posta
    W czwartek będę miał okazję porównać piątkę ze świeżym deosiemset, zobaczymy jak sobie dają radę na przeciwko siebie i o co chodzi z tą magią, niemagią, plastikiem i detalem

Będę czekał na ten test z niecierpliwością

Pełne uzależnienie Awatar xxkomarxx
    Miasto
    Rzeszów, Tarnobrzeg, Sandomierz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Qbańczyk Zobacz posta
    Będę czekał na ten test z niecierpliwością
    A ja tam nie czekam na mega porównania z d800 który lepszy. Po co mi to. Nie zamierzam zmieniać systemu i takie dywagacje nic nie wniosą.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Mnie D800 nie pasuje w ogóle, bo wypada mi z ręki Jakieś te Nikonowskie gripy dziwnie profilowane. Poza tym też fajna puszka - da się nią zdjęcia robić :P

Wracając do 5d3 - doszukał się ktoś mozliwości zmiany sposobu powiększania zdjęcia na ten tradycyjny ?
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Domyślnie

A takie pytanko do tych użytkowników którzy kręcą filmy. Czy włączona funkcja rozpoznawania twarzy powoduje że aparat ogniskuje do zmieniających się odległości. I czy w ogóle funkcja śledzenia działa przy filmach?

Bywalec

Domyślnie

Cichy, nie ma, ale możesz zaprogramować ile x ma przybliżać przy nacisnięciu lupki - wtedy ewentualnie korygujesz trchę pokretlem +/-. Ja na poczatku kląłem na tą zmianę, po zmianie "x" na lupce trochę się przyzwyczailem.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
    Mnie D800 nie pasuje w ogóle, bo wypada mi z ręki Jakieś te Nikonowskie gripy dziwnie profilowane. Poza tym też fajna puszka - da się nią zdjęcia robić :P

Wracając do 5d3 - doszukał się ktoś mozliwości zmiany sposobu powiększania zdjęcia na ten tradycyjny ?
    Wiem, że przednim kółkiem można powiększać i pomniejszać zdjęcie, ale pewnie nie o to chodziło...Niestety przyciskom z tyłu z tego co widzę nie można przypisać tej funkcji

Bywalec
    Miasto
    Lublin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez xxkomarxx Zobacz posta
    Nie zamierzam zmieniać systemu i takie dywagacje nic nie wniosą.
    No a ja właśnie stoję przed tym dylematem

Strona 93 z 372 PierwszyPierwszy ... 43839192939495103143193 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów