Strona 88 z 372 PierwszyPierwszy ... 3878868788899098138188 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 871 do 880 z 3719

Wątek: 5DmkIII w praktyce

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Juz to dawałem, ale przypomnę - mRAW'y z 5D2 oraz 5D3 w baaaardzo kiepskich warunkach oświetleniowych. Zdjęcia zostały załadowane do LR 4.1 i bez dokonywania korekt czegokolwiek wywołane. LR cos tam sam dodaje przy wczytaniu zdjecia, ale dodal to zarowno w fotach z 5D2 jak i z 5D3.

5D Mark II - ISO 3200 - mRAW - odszumianie ISO wylaczone - wywolane w LR 4.1 bez ingerencji w parametry

5D Mark III - ISO 3200 - mRAW - odszumianie ISO wylaczone - wywolane w LR 4.1 bez ingerencji w parametry

5D Mark II - ISO 6400 - mRAW - odszumianie ISO wylaczone - wywolane w LR 4.1 bez ingerencji w parametry

5D Mark III - ISO 6400 - mRAW - odszumianie ISO wylaczone - wywolane w LR 4.1 bez ingerencji w parametry

5D Mark II - ISO 12800 - mRAW - odszumianie ISO wylaczone - wywolane w LR 4.1 bez ingerencji w parametry

5D Mark III - ISO 12800 - mRAW - odszumianie ISO wylaczone - wywolane w LR 4.1 bez ingerencji w parametry

A tu kolejny raz zdjecie w pełnym RAW'ie - równiez bez korekcji, prosto z LR 4.1 na ISO 200. Ja tam nie widze za mocnego filtra ...
    http://imageshack.us/a/img38/3909/iso200.jpg
    Ostatnio edytowane przez Czacha ; 14-04-2012 o 14:57

Początki nałogu Awatar piotrr
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Ja od wczoraj wieczór nie mogę uwierzyć ,że w piątce mam taki af jaki powinien być. Obrazek piękny, tak jak w poprzedniku.
    Ilość detalu odpowiednia, oczywiście trzeba pod uwagę brać RAWy, ocenę grubości filtra aa pozostawiam harcorowym onanistom sprzętowym. Kilka wysoce użytecznych małych dodatków (dwie karty, poziomica itp itd) też sprawia ,że z uśmiechem patrzę na nową puszkę. Po kilku godzinach jestem nią naprawdę oczarowany, zobaczymy jak dalej.

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

A gdyby ktoś się zastanawiał jak z uszczelnieniami w 5D3 to jest całkiem nieźle ...

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czacha Zobacz posta
    I obraz prawie nic nie szumi
    Jarek

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

ISO 6400 .. stąd te płaty szumu

Bywalec Awatar KrzysiekT
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

No i znalazłem Św. Graala - 5D3 + 1D4, 35L + 85L Tyle w sumie w temacie, aparat równorzędny do mojej 1D. Af jest troszkę wolniejszy, ale za to mam wrażenie jakby był bardziej precyzyjny. Poprawili wszystko, co wkurzało mnie w 5D2.

Paradoksalnie ten sprzęt lepszych zdjęć nie robi (szczególnie poniżej ISO3200), ale ergonomia jego używania została tak poprawiona, że na pewno wykonane nim zostanie dużo więcej dobrych zdjęć niż na 5D2. Podsumowując, jeżeli kogoś stać, to niech kupuje, jeżeli nie, to niech opanuje AF starej piątce, i też będzie zadowolony. Nie miałem czasu przetestować nowego kodeka filmowego, ale tutaj podobno też dokonali sporego postępu.
    Pozdrawiam, Krzysztof

Pełne uzależnienie Awatar allxages

Domyślnie

Ja za bardzo nie rozumiem dlaczego jest narzekanie na jakość obrazka. Przecież 5D2 miał super jakość i nie wiem co tam można poprawić jeszcze.
    Jedyny cyfrowy aparat, który ma dużo fajniejszy obrazek to moim zdaniem Leica M9, ale tam jest matryca CCD i inna koncepcja. Jeżeli chodzi o lustrzanki to ostatnią rzeczą o jaką bym się przyczepił to obrazek w 5D2.

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Wszyscy spodziewali sie skoku jakosci zdjec w stosnku do 5D2 pokroju 5D2 vs 50D ... tylko ciezko poprawic cos co i tak jest juz na prawdę dobre

Początki nałogu Awatar piotrr
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez allxages Zobacz posta
    Ja za bardzo nie rozumiem dlaczego jest narzekanie na jakość obrazka.
    Zauważ, że zazwyczaj narzekają osoby, które nie miały go nawet w rękach
    Z tego internetowego szumu niebawem jednak popłyną też inne dźwięki, pochwały - po prostu przybędzie userów i zamieszczonych prawdziwych zdjęć - a nie jak do tej pory fotografii butelek i biurek i okładek książek, najlepiej przy iso 25600 ...

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

No właśnie - mamy tu już kilka 5D3 na forum, a czy ktoś jeszcze wrzucał foty?

Strona 88 z 372 PierwszyPierwszy ... 3878868788899098138188 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów