polecą by sobie ściagnąc LR 4.1 RC ... - szkoda słów - trzeba poczekać na kolejne oficjalne informacje
polecą by sobie ściagnąc LR 4.1 RC ... - szkoda słów - trzeba poczekać na kolejne oficjalne informacje
Wygląda na to, że za bardzo starali się być przed Nikonem .. chociaż i tam są doniesienia o jakichś babolach. Takie czasy![]()
Ja poczekam aż wycofają następną partię ze sprzedaży, w związku z filtrem na matrycy. I wtedy sobie kupię![]()
Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.
---Moje zdjecia na FB---
No... zapowiadaja "naprawienie" dpp...
Mam tylko nadzieje, ze wspomniane poprawki nie ograniczą się do potajemnego mnożenia współczynnika wyostrzenia np. x3 w przypadku wykrycia pliku z mk3![]()
Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.
---Moje zdjecia na FB---
Przez kilka ostatnich lat kazdy uzytkownik mark II zarzekal sie jaki to dobry af ma w puszce
I ze wlasciwie tylko centralnego uzywa cale zycie
Teraz okazuje sie ze warto doplacic 6 tys za lepsze bedace wrogiem dobrego
mariuszjaniszewski.pl ; packshotstudio.pl
A ja myślę, że takie czasy są skutkiem naszej akceptacji faktu, że firmy ( w tym przypadku producenci sprzętu foto) robią nas po prostu w konia. Bez protestu z naszej strony.
Jak się okazało podczas pierwszych relacji z używania 5DmkIII (zachwyty nad celnością AF) to mkII był w tym temacie po prostu bublem niewykonującym (lub wykonującym rzadko) jednej z ważnych cech ujętych specyfikacji produktu? Jeżeli są boczne punktu AF to mają działać a nie tylko być. I żaden z użytkowników
5DmkII nie pochwalił się, że zwrócił sprzęt jako niezgodny z umową. Pewnie nikt nie zwrócił.
Jak popatrzymy na ilość uaktualnień „firmware’u” (tak około 10 na każdym modelu) to wychodzi, że kupujący kupuje zwyczajny bubel? A tak przy okazji; Canon po opisie poprawek 1.2.5 do 7D daje taką klauzulę:
CANON EUROPA NV NIE UDZIELA ŻADNYCH GWARANCJI ODNOŚNIE JAKICHKOLWIEK PROGRAMÓW, PLIKÓW, STEROWNIKÓW ANI INNYCH MATERIAŁÓW ZAWARTYCH NA LUB POBRANYCH Z NINIEJSZEJ BĄDŹ JAKIEJKOLWIEK INNEJ STRONY OPROGRAMOWANIA CANON. WSZYSTKIE TEGO TYPU PROGRAMY, PLIKI, STEROWNIKI I INNE MATERIAŁY SĄ DOSTARCZANE W AKTUALNYM STANIE. FIRMA CANON NIE UDZIELA ŻADNYCH GWARANCJI, JAWNYCH ANI DOMNIEMANYCH, W TYM M.IN. DOMNIEMANYCH GWARANCJI POKUPNOŚCI, PRZYDATNOŚCI DO OKREŚLONEGO CELU I NIENARUSZALNOŚCI PRAW OSÓB TRZECICH. CANON EUROPA NV NIE PONOSI ODPOWIEDZIALNOŚCI ZA ZAWARTE W NINIEJSZYM DOKUMENCIE BŁĘDY, ANI ZA UTRACONE ZYSKI, OKAZJE, SZKODY UBOCZNE LUB PRZYPADKOWE PONIESIONE W WYNIKU PODJĘCIA DZIAŁANIA W OPARCIU O INFORMACJE ZAMIESZCZONE (LUB W WYNIKU KORZYSTANIA Z DOWOLNEGO OPROGRAMOWANIA ZAMIESZCZONEGO) NA NINIEJSZEJ STRONIE Z OPROGRAMOWANIEM. JEŚLI NIE AKCEPTUJESZ POSTANOWIEŃ NINIEJSZEGO WYŁĄCZENIA ODPOWIEDZIALNOŚCI, NIE POBIERAJ OPROGRAMOWANIA.
Czyli wszystko, co zrobisz bierzesz na własne ryzyko. Nie biorą żadnej odpowiedzialności, że poprawka wad
Sprzętu (przyznają się przecież do wad w opisie poprawek) jest zrobiona rzetelnie. W powyższym zastrzeżeniu brakuje tylko informacji (jawnej), że instalacja tego firmware’u znosi gwarancję na sprzęt. No comments.
Macie i cieszcie się.
Zapewne jest to do obalenia w sądzie - tylko kto pojdzie ciac sie z takim gigantem jak Canon?