Ja sprawdzałem te rawy od kdg i tam wszystko jest ok, bandingu nie zauważyłem
Tak sobie myślę że posiadacze nowej puszki mogliby jeszcze podzielić się informacjami za ile kupili. Ofert póki co jak na lekarstwo, a rozstrzał cenowy kosmiczny.
Wysłane z SGS+ przez Tapatalk
Canon G10, WP-DC28, :grin: 5d mkIII:grin: 5d mkI 17-40L 24LII 35L 85LII 580II
Bądź mądry i pisz wiersze...
Dpreview opublikowali zdjęcia testowe: Link_1
Bazując na tym porównaniu, różnica między MkII i MkIII jest niewielka. Szum jest klasyczny - kolorowy, choć mój LR 3.4 pokazywał wczoraj coś innego. W zależności od miejsca na zdjęciu, jakość (ostrość i szczegóły) raz są na korzyść MkII a innym razem MkIII góruje. Np. oczy kobiety na banknocie przy rozdzielczości ISO 800 są wyraźnie lepsze w starym modelu.
Na różnych stronach różne informacje można znaleźć.
Na Digital-Picture piszą o poważnym problemie z DPP, bo Rawy są strasznie rozmydlone: Link_2
W innym miejscu: Link_3 różnica między MkIII i starszym braciszkiem wali na kolana zarówno po stronie szumu jak i ilości detali. Szczerze mówiąc, zaczynam się obawiać, że albo Canon ma taki rozrzut produkcyjny, ale niektóre strony manipulują informacją. Sam już nie wiem, a dylemat spory. Mam już 5DMkII. Kupiłbym MkIII ale nie chcę płacić tylko za snobistyczne poczucie, że mam nowy aparat i dodatkową literkę "I". Chciałbym kupić wartość dodaną...
6D, 5D MkII, 400 f5.6L, 70-200 f2.8L IS II, 100-400 II, 100 2.8L IS, TC 1.4x II - http://www.piotrkonopka.pl
serwis na żytniej wypożycza za 160 zł/doba - bierzesz, testujesz, decydujesz... na Targach w Łodzi też będzie, ale tam to się ekipa rzuci jak szczerbaci na suchary![]()
Ostatnio edytowane przez xdream ; 28-03-2012 o 16:55
Słusznie prawisz.
Dochodzę do wniosku, że mój problem to nie dylemat czy kupić, co raczej obawa że, że MkIII okaże się nie krokiem milowym, a malutkim kroczkiem. Cóż. Zobaczymy, czy MkIII ustawi wysoko poprzeczkę, czy też Producent będzie bić profity, bo zapobiegliwie, w starszym modelu zepsuli AF, żeby teraz fotograf miał powód do zmiany...
Ostatnio edytowane przez piotre_k ; 28-03-2012 o 17:03
6D, 5D MkII, 400 f5.6L, 70-200 f2.8L IS II, 100-400 II, 100 2.8L IS, TC 1.4x II - http://www.piotrkonopka.pl
nie zepsuli tylko przenieśli z 5d mk I z drobnymi poprawkami w sofcie; głowny atut to AF przeniesiony z 1dx.. sądząc po szklarni robisz trochę sprotu, więc powinieneś odczuć korzyść
ceny używanych mkII wreszcie ruszyły w dół i to jest też niewątpliwy plus pojawienia się III![]()