Pokaż wyniki od 1 do 10 z 3719

Wątek: 5DmkIII w praktyce

Mieszany widok

Dopiero zaczyna

Domyślnie

A ja niestety nie jestem az takim optymista. Rzeczywiscie skok z 5Dmk2 duzy, wygodniej sie trzyma body, nieco lepszy wizjer, ale dalej shutter lag wywazenie, wizjer - daleeeko mu do seri 1D. DO studia aparat super, jednak w teren gdzie jest konieczna niezawodnosc - jednak 1D rzadza. W sumie myslalem, ze mam faworyta do zmiany Dsmk2 a tu sie okazalo ze niestety nie.

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tumidajski Zobacz posta
    A ja niestety nie jestem az takim optymista. Rzeczywiscie skok z 5Dmk2 duzy, wygodniej sie trzyma body, nieco lepszy wizjer, ale dalej shutter lag wywazenie, wizjer - daleeeko mu do seri 1D.
    Jeśli sądziłeś, że za cenę 12-13k dostaniesz dokładnie to samo, co ma kosztować 25-30k, to chyba trochę ci brak wyobraźni... To jest biznes, nie mogą sobie przecież całkiem zabić sprzedaży flagshipa jeszcze przed jej rozpoczęciem.
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Coś już napisał

Domyślnie

wiesz kolega tutaj miał na myśli że szkoda mu dokładać parę tysi i rozstawać się z 1dsII.. to tyle.. ;-)

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Goomis Zobacz posta
    Pytanie do modów:
    czy można sobie zablokować w jakiś sposób dostęp do wątku?
    Bo zaraz wyrwę sobie nerkę żeby mieć nową piątkę JUŻ
    Przestaje tu zaglądać, słowo
    Do konkretnego wątka to raczej nie ale w razie potrzeby służę banem .

Cytat Zamieszczone przez adrenag Zobacz posta
    wiesz kolega tutaj miał na myśli że szkoda mu dokładać parę tysi i rozstawać się z 1dsII.. to tyle.. ;-)
    Nie kolega napisał co miał na myśli i ja to odczytuję tak samo ja Merde - czyli taki koncert życzeń - czemu nie dali jedynki za cenę piątki .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Pewnie teraz userzy będą zgłaszać się do Was po bany, biorąc pod uwagę opinie na temat AF w nowej piątce

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta

Nie kolega napisał co miał na myśli i ja to odczytuję tak samo ja Merde - czyli taki koncert życzeń - czemu nie dali jedynki za cenę piątki .
    nikt kto ma jedynkę nie będzie strzelał focha na to że w piątce nie ma wszystkiego z jedynki.. dlatego obstawiam przy swoim , bo w ten sposob to każdy może pomarudzić że w 5tce nie ma gripa, zasilacza sieciowego i 40 ms shutter laga w cenie

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez adrenag Zobacz posta
    Wszystko zależy od punktu siedzenia. Ja z 1DsII rozstałem się bez żalu przesiadając się na 5II ponad 3 lata temu. Do dziś nie żałuję. Każdy ma inne potrzeby i do czasu, jak się samemu nie przekonamy, to nie warto traktować czyichś słów jako wyznacznika prawdy objawionej.
    Jarek

Pełne uzależnienie Awatar allxages

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oskarkowy Zobacz posta
    Wszystko zależy od punktu siedzenia. Ja z 1DsII rozstałem się bez żalu przesiadając się na 5II ponad 3 lata temu. Do dziś nie żałuję. Każdy ma inne potrzeby i do czasu, jak się samemu nie przekonamy, to nie warto traktować czyichś słów jako wyznacznika prawdy objawionej.
    Prawda. Ja się nawet z 1Ds3 przesiadłem na 5D2 i uważam to za dobre posunięcie. Ale miałem konkretne wymagania.

Uzależniony Awatar habakuk
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

mocno się zarzekałem, że nie kupię, bo i po co, ale uległem - znalazł się kupiec na 5d2, znalazło się w świetnej cenie 5d3 i jest.

mam głębokie przekonanie, że fotograficznie nie zyskam na tej zamianie, a jeśli, to niewiele, ale "roboczo" - na pewno. AF jest fantastyczny.
    kolory/obrazowanie - blisko 5d2, od iso 1600 w górę: lepiej.
    ergonomia, klawisze - fantazja. świetny, świetny aparat.

servo + full wycinek
    przy tym to servo ma masę opcji, które dopiero rozgryzam, może być znacznie lepiej

http://adamtrzcionka.pl/2009/5d3.jpg
    Ostatnio edytowane przez Merde ; 12-04-2012 o 12:41

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów