Strona 46 z 372 PierwszyPierwszy ... 3644454647485696146 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 451 do 460 z 3719

Wątek: 5DmkIII w praktyce

Domyślnie

Po wypuszczeniu 5D mrkIII Canon powinien wypuścić firmware do wszystkich wcześniejszych aparatów zmieniający w ustawieniach nazwę "silent mode" na "loud mode". Mrk'aIII w tym trybie to naprawdę nie słychać.

Początki nałogu Awatar Flanel
    Miasto
    Gdynia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czacha Zobacz posta
    Skoro w 5D2 sie da, to dlaczego ma sie nie dac i tu? Oba miejsca na baterie musza posiadac styki i przekazywac prad do aparatu, wiec na 99% to zadna roznica czy uzywamy 1 czy 2.
    Uff, a wiec jest koszyczek , no to teraz troszeczkę jestem uspokojony

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk

Miasto
    Gdynia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez woyd Zobacz posta
    Ja tam nie widzę potrzeby wywalania kasy na oryginalny grip - od kilku lat mam przy 2ce deltę za 300 zł i żadnych problemów. Zapas baterii do m2 też jest, więc skoro te same to miodzio :-)

Wysłane z SGS+ przez Tapatalk
    baterie pasują ale grip już nie pasuje

Tzn pasowałby idealnie, gdyby nie dwie wypustki na uchwycie...

Aż mnie korci by je upitolić..

Też jestem zwolennikiem zamienników.

Zdaję sobie sprawę z różnic, raz kupiłem oryginał do 30D. Potem do pierwszej i drugiej piątki już szkoda mi było złociszy, i do dziś ujeżdżam phottixy po mimo ich znanych problemów z rozładowywaniem.

Ale jeżeli zamiennik nie będzie miał joysticka to trzeba się będzie zastanowić..

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk
    Ostatnio edytowane przez Flanel ; 03-04-2012 o 08:03

Bywalec Awatar 1glider
    Miasto
    Głubczyce

Domyślnie

To jest opis gripa w sklepie B&H

The Canon BG-E11 Battery Grip for 5D Mark III Camera is an optional battery grip with improved ergonomics designed specifically for the Canon EOS 5D Mark III. It allows users to load a choice of one or two LP-E6 battery packs. With two packs, the already-impressive battery life is doubled, compared to using a single LP-E6 pack in-camera. This is especially useful when taking advantage of the camera's movie mode or Live View mode - operating modes that use more power. In addition, with the included battery magazine, you can also run the camera off six AA batteries. The BG-E11 also provides full vertical shooting controls, which can be independently turned on or off as the photographer needs to enhance camera handling, especially for shooting vertical pictures. It has a large number of operating controls as well: shutter button, Main Dial, multi-controller, AF point selection button, AE lock/FE lock button, AF start button, and multi-function button.
    Ostatnio edytowane przez 1glider ; 03-04-2012 o 08:03

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Flanel Zobacz posta
    Uff, a wiec jest koszyczek , no to teraz troszeczkę jestem uspokojony
    Tak to dokładnie wygląda

Wczoraj cały dzień aparatu z torby nie wyjąłem a dziś sesja w studio, ale chyba będę strzelał 5D2 bo bez gripa to mordęga z pionowymi kadrami ;/
    Ostatnio edytowane przez Czacha ; 03-04-2012 o 08:20

Miasto
    Gdynia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czacha Zobacz posta
    Tak to dokładnie wygląda

Wczoraj cały dzień aparatu z torby nie wyjąłem a dziś sesja w studio, ale chyba będę strzelał 5D2 bo bez gripa to mordęga z pionowymi kadrami ;/
    alleluyah

Uzależniony Awatar Max_im

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Thomason2005 Zobacz posta
    Mam jeszcze jedno pytanie dotyczące samej puszki.
    Po kiego grzyba autoiso z użyciem flasha jest ustawione na 400? Przecież przy tylu opcjach autoiso aż się prosi o większe możliwości.
    Chyba 7D miał zdjętą tą blokadę, ale musiałbym to sprawdzić jeszcze.
    Czemu więc w mrkIII powrócili do tego, co było w mrkII wiedząc, że sporo osób narzekało na to?
    Też tego nie rozumiem. Idealnie było by gdybym w opcjach mógł ustawić zakres iso używany z lampą. Niestety trzeba poczekać na to

Bywalec Awatar Matsunami
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Mrk'aIII w tym trybie to naprawdę nie słychać.
    Oj tak. Baardzo przyjemnie klapie lustro przy silent mode. W nocy testowałem nad uchem żony i nie obudziła się
    Na razie za krótko mam aparat żeby coś napisać ale.. na + w porównaniu z mkII:

- lepiej i pewniej się trzyma, uchwyt jest głębszy i ogumowany w całości
    - AF trafia w sporej ciemności :P a mnogość ustawień AF robi wrażenie
    5D mark III, C.35/1.4L, S.85/1.4, S.14/2.8 // Oly XZ-1

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

W zasadzie to nawet bez trybu cichego ten aparat inaczej trzepie klatki. Brzmi bardziej mechanicznie (jakby metalowo) i jednocznie miekko. A tryb cichy brzmi podobnie do tego co mamy w 5D2 gdy robimy zdjecia na Live View z domieszka miekkiego klapniecia znanego np. z Nikona

Coś już napisał

Domyślnie

Po wypuszczeniu 5D mrkIII Canon powinien wypuścić firmware do wszystkich wcześniejszych aparatów zmieniający w ustawieniach nazwę "silent mode" na "loud mode". Mrk'aIII w tym trybie to naprawdę nie słychać.
    że głośno ci klapie przy silent mode? Ja tam śpiącemu dziecku cykam czasami na silent mode i nikogo nie wybudzam

silent mode seryjny w 5d3 to 3fps gdzieś wyczytałem, posiadacze możecie potwierdzić?

Strona 46 z 372 PierwszyPierwszy ... 3644454647485696146 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów